Bazindu-ma pe descrierea colegului de forum "fartib" mi-am reparat si eu modulul CIM de la Astra H 2006.
Asa ca am facut si eu un tutorial de la A la Z.
In esenta trebuie scoasa carcasa de plastic a volanului, apoi airbagul, apoi volanul, si in final CIM-ul.
Nu e chiar usor !
La CIM se recositoresc contactele si se riciie pinii cu o surubelnita.
La mine pinii de contact aratau a fi bine cositoriti din fabrica, nu ca si pozele rusesti atasate, unde se vede clar ca in procedura de fabricatie s-a folosit foarte putin cositor. Ei, daca tot era desfacut, le-am recositorit. Am pus si o solutie (flux) ca sa se intinda fain picatura de cositor topit. Se poate folosi si traditionalul saciz. Eu am mai reincalzit placa cu un suflator de aer cald, timp de cca 2 minute. Asta ca sa se retopeasca si cositorul de pe componentele SMD (acelea mici) de pe placa. Partea cu leduri am acoperit-o initial cu citeva straturi de servetel udat, ca sa nu topesc plasticul negru.
Iata niste poze atasate:

Mai am un video cum sa scoti airbagul si cum sa scoti volanul, dar nu se pot incarca aici pe forum decit imagini.
Asa ca descarcati-le de aici, unde sint si toate pozele la rezolutie nativa, in aceeasi arhiva.
Spor la lucru !