E riscant ca nu esti obisnuit. Conduceam prin Londra cu ochii inchisi
.
Aglomeratie mai mare ca in Bucuresti nu este, te asigur .
Daca treceti prin centrul Londrei (congestion charge zones) in intervalul luni-vineri, de la 7:00 pana la ora 19:00 (parca) si nu aveti taxa platita(congestion charge) (8 lire pe zi) proprietarul va primi amenda prin posta.
Nu ocolesti mult dar castigi foarte mult timp.
In partea de NV a Londrei ai M1, in NE ai M11 , in SV ai A3/M4 , toate ducand la M25 dupa care intri pe M20-Dover daca vii din partea de EST a Londrei sau pe M26-M20-Dover, daca vii din Centru/Sud/Sud-Vestul Londrei.
Cat despre puncte de taxare, sunt doar cateva, in rest e free of charge.
E de preferat sa folosesti autostrada orbitala (centura) M25 decat sa traversezi Londra (multe semafoare, iar daca nu ai simtul orientarii te invarti in cerc. )
Eu cand mi-am luat prima masina, am luat-o din afara Londrei, mai exact Reading. Mi-am facut asigurare online, de la fostul proprietar de acasa, fix pe o zi, cat sa aduc masina in Londra, dupa care mi-am facut alta asigurare pe termen lung.
Tot ceea ce iti trebuie ptr ati face asigurare e un pc cu acces la internet, un card de debit/credit si optional o imprimanta (sa-ti printezi polita).
Discut de asigurarile pe termen scurt (1zi/1saptamana). Pentru cele pe termen lung procedura nu difera, doar ca vei primi prin posta un plic plin cu hartii (contract asigurare si tot felul de pliante).
Daca nu ai imprimanta iti treci nr politei pe o bucata de hartie , in caz ca esti oprit.
Nu ai nevoie de documente de export, rubrica aia din V5 e pentru altceva(gasesti pe site la DVLA mai multe info legate de asta).
Acum pentru a o inmatricula ai nevoie de certificat(v5) pe numele tau. O sa-ti vina la adresa pe care ati (tu si concesionarul) trecut-o pe rubrica din V5, cea pe care concesionarul a trimis-o (asa ar fi normal) la DVLA.
Eu sper ca tu ti-ai dat seama acolo ca ti-a dat toate actele si nu acasa (RO), ca altfel o sa ai viata grea .