Mar 20 Oct, 2009 5:19 pm
Da, asa este, e riscand daca nu esti obisnuit, tocmai la cei care nu sunt obisnuiti ma refeream, fiindca englezii au majoritatea masini puternice si merg prin Londra in forta, masini de 3000, 4000, 5000 cmc, ceea ce nu prea e prin RO. Ca sa te obisnuiesti ai nevoie de acomodare, eu am stat la Londra o singura noapte. Pe internet figura la mai multe hostel-uri ca au locuri de cazare, asa ca nu am facut rezervare cu card bancar, cand am ajuns la fata locului mi-au inchis usa in nas si am stat o noapte pe strazi, am vizitat Londra noaptea, macar am vazut-o. Scrie pe toate trecerile de pietoni "Look left" si "Look right", fiindca turistii le cauzeaza neplaceri in trafic, nu se asigura din partea care trebuie. Masinile sunt ieftine in Anglia, dar cele care nu au taxe (MOT, Road Tax), cele cu taxe sunt mai scumpe. Un bilet de metrou parca a fost 4 lire ! Feribotul pe cea mai ieftina linie (Norfolk Line, noaptea)- 80 de lire. Sa nici nu aveti tupeu de Eurotunel, ca e mult mai scump. Benzinariile londoneze nu mi-au vandut in euro, am schimbat valuta la negru pe acolo, desi pe feribot se schimba fara comision, dar eu de unde sa stiu. Concesionarul care mi-a vandut masina m-a acceptat greu cu euro, voia sa vanda masina altcuiva. Englezii nu stiu sa te indrume, am cumparat un abonement de autobuz pe o zi, dar nu l-am folosit, ca e atat de dificil ce linii trebuie sa schimbi ca nu stiu nici cei din Londra. Stiu ce trebuie ei sa faca sa ajunga la serviciu si atat. Niste mafioti m-au dat afara dintr-un Mc Donald's fiindca pazeau doua parasute, cica VIP, m-au amenintat cu rozete. Imensi, negri, eu am 1.80 si priveam in sus spre ei, dubli in umeri fata de mine.OK si am plecat. Londra plina de mafioti, drogati, prostituate de toate calibrele, full de indieni. Am, fost asaltat de taximetristi pirat, care am impresia ca de fapt voiau sa ma jefuiasca. Nu faceti prostia sa va imbracati la stofe, cu troler, ca scrie victima pe voi. Revin cu alt post ca sa nu plictisesc.