De curand am achizitionat niste jante originale pe 17 cu niste anvelope uzate 225 45 17. Problema ar fi ca acele anvelope trebuiesc schimbate si nu stiu ce dimensiune sa aleg 215 45 17 sau 225 45 17. Din certificatul de conformitate al masinii reiese ca pentru sasiu sport ar fi indicat 225 45 17 iar in rest 215 45 17. Pe talon si pe CIV am trecute ambele dimensiuni.O alta chestie ar mai fi, daca as alege 215 45 17 , ar fi necesar sa modific prin calculatoarele masinii dimensiunea la anvelope ca sa nu dea eroare la kilometraj?Mentionez ca masina nu are sasiu sport , dar este al naibii de greu de gasit niste anvelope bune 215 45 17.
Stiu veti spune , da , alege 215 45 17 sau 225 45 17. Nu am mai avut roti pe 17 pana acu pe Astra si nu stiu cum trebuie sa se comporte, cum trebuie sa mearga volanul , greu , usor , ..... Fata de rotile de iarna tabla cu anvelope 205 55 16 , volanul se misca destul de greu , iar daca trec cumva peste o linie de tramvai parca imi smulge volanul din mana, si la fel se simte si la franare ca ar trage intr-o parte , masina nu are nici o problema la sistemul de directie si nici la cel de franare.
Daca va rog cei care aveti roti pe 17 sa imi spuneti ce marca de anvelope aveti , dimensiunea lor si DOT.Din ce am vazut eu in comparatie cu alte modele de anvelope aceeasi dimensiune 225 45 17, ale mele dunlop sport maxx (DOT 2010) par foarte late fata de alta marca la aceeasi dmensiune. Sa fie oare uzura mare , dar mai au 2,5 mm pana la senzorul de uzura , in mers fac galagie foarte mare .
Modelul de janta este acesta
![](http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)
Pana acu am detinut un Seat Leon FR cu jante pe 18 dar volanul se putea roti in loc fara nici cel mai mic efort, daca ateriza musca pe el lua viraj maxim , asa usor puteai invarti de el.
Multumesc de ajutor.