Hai sa clarificam cateva aspecte:
1) Releele de semnalizare erau construite "pe vechi" ca unitati independente; rezistenta
becurilor era un element care intervenea in procesul de oscilatie, inca de la cele cu temporizare termica (si acolo se modifica frecventa la intreruperea unuia din becurile principale, fata sau spate).
2) Chiar daca la variantele constructive mai noi comanda vine din "calculator", tot exista un element de control al integritatii becurilor (solutia cea mai simpla e inserierea unei mici rezistente, si "masurarea" caderii de tensiune pe ea (de ordinul a 0,5 volti). Acesta e elementul care trebuie modificat pentru a functiona corect cu alt curent. Becurile de semnalizare principale au uzual 21W, curentul fiind in jur de 3,5-4 amperi (2 x 21 +5 + 2 w).
Pentru o cadere "nominala" de 0,5 volti, avem R=U/I= 0,5/4=1/8=aprox 0,12ohm. Puterea disipata e P=UxI=0,5 x 4= 2W. Cautati piesa inseriata cu contactele releelor, poate fi cilindrica sau paralelipipedica (nu cred ca mai utilizeaza cineva in prezent banda de nichelina), adesea din material ceramic (nu neaparat alb). Masurati curentul prin lampile cu LED si inlocuiti rezistentele astfel incat sa pastrati caderea de tensiune pe ele (de exemplu, daca curentul e la sfert, trebuie marite de 4 ori - gen 4 x 0,12=0,48 valoare standardizata 0,47 ohm; un mic avantaj e ca scade si puterea disipata cu acelasi factor, 4 in cazul exemplului nostru, adica fie incalzire mai mica, fie piesa de gabarit mai mic).
Succes!