Releul pare a fi un oscilator LC dublu(bobina comuna). Rezistenta totala a becurilor, care sunt dispuse in paralel
http://www.le.ac.uk/eg/pdw/...ics/electrics.htm pare a fi bucla de feedback prin care se regleaza oscilatiile. Cand un bec se arde, rezistenta totala se modifica si oscilatorul functioneaza mai repede. Trebuie calculata rezistenta totala a becurilor, care trebuie masurata la bornele becurilor. La un bec de 12v 24w rezistenta, am gasit in linkul de mai sus ,ca ar fi 6ohmi, la unul de 12w ar fi 12 ohmi. Puse in paralel 2 de 24w si unul de 12w(ipotetic vorbind ca cel lateral e de 5w de obicei) Rtotala ar fi de 2,4 ohmi. Puneti becurile cu led in paralel si verificati rezistenta. In functie de valoarea rezultata, trebuie introdusa pe bucla de feedback un rezistor in serie sau paralel care sa reechilibreze oscilatorul releului.
Nu am pus asta in practica, dar pare o cale corecta de rezolvare.
Mai simplu este sa reproiectati releul, adica sa introduceti in carcasa releului un oscilator electronic uzual, de exemplu bazat pe circuitul integrat 555 care sa comande releul, indiferent daca sunt becuri sau led-uri instalate, la o frecventa reglabila in functie de dorinte.
Totusi daca aveti check control nu se rezolva problema decat cu leduri cu anulatoare de eroare de bec, desi nu cred ca e cazul de check control cand ai releuri chioare in circuit.