Ma bate gandul sa imi cumpar un Passat B6, dar banii fiind limitati (6000 euro), nu se prea gasesc decat cele cu motoare problema de 140 CP la care pica intr-o veselie, pompe, injectoare si ruleta ruseasca nu prea imi place, asa ca mi-am pus gandul in cui.
Astea fiind spuse, comparatiile gen Vectra vs Passat, sunt irelevante. Nimeni care ma vede cu Passat nu imi va da bani de reparatii sau brusc afacerile imi vor creste si nici Antonia daca ma vede nu va sari pe mine, chiar daca e mai frumos, sau mai estetic decat opelul. Dar decat sa cumpar unul la 6000-7000 euro si sa imi fie frica de un drum pana la mare ca ma lasa pe drum noaptea si ca trebuie sa fac cale intoarsa iar in loc sa stau cracit pe malul marii eu sa dau mii de euro pe reparatii, mai bine ma lipsesc.
Daca facem o comparatie, intre VECTRA C nou full si PASSAT nou full, vom vedea ca Passat-ul e mai scump cu 20-30%, iar dotarile cam pe acolo, e normal atunci sa fie mai esteeetiiiiic, sau sa aiba materiale mai buneeeee. Dar dupa 8 ani vei vedea cum la passat se exfoliaza una, se ia culoarea la alta.
OPEL Signum (asemanator cu vectra c) 5300 euro inscris
Passat B6 5800 euro + taxe
Se vede din poze ca interiorul e cu o clasa peste OPEL, dar si exteriorul.
Iar la asa interior-exterior si reparatiile sunt pe masura.
Confortul e acelasi, am stat in ambele.
Cineva mai sus zicea "Vectra C este peste Passat B6".
Pana si merele si perele sunt diferite intre ele, mai ales cand le compari una cu alta.
Dar atunci cand cumperi un mar frumos, rosu cu viermi, pe banii unei pere galbene fara viermi, te gandesti brusc ca , parca nu sunt asa de rele perele.
Eu m-am hotarat. Voi alege Vectra C, Signum sau Zafira, dupa 2007.
Asa cautand de nebun pe forumuri am dat usor de un comentariu, unul din sutele care erau acolo, prorpietari de mult apreciatul Passat:
By radu on May 4, 2011 | Reply
Tarziu am dat de discutiile astea despre passat.
Te rog crede-ma, masina mea a costat 37 mii euro, iar intre 97 – 100 mii km s-au stricat 2 injectoare , 1 pompa plus volanta plut etc.
masina de rahat .
daca mergeam cu taxi tot timpul asta era mai econom pt mine.
iti dau cuvantum meu de om , RAHAT = PASSAT