Pasul2. Dupa ce s-a scos manerul se desfac suruburile. 3 se afla in spatele manerului scos la pasul 1 si 2 sub fata de usa.

Pasul3. Se va scoate fata de usa. Dupa ce s-au scos suruburile de la pasul2 se va trage usor de fata de usa incepand din lateral pentru a o scoate din toate clemele. Dupa ce a iesit din cleme se ridica usor pentru a iesi de pe butonul de la inchiderea centralizata.

Pasul4. Aplicarea materialului insonorizant (in cazul de fata stinger roadkill expert). Inainte de a aplica materialul se curata tabla cu spirt.
Prima data se face fata de tabla dinspre exterior. Materialul se taie in bucati mici (ex: 20x20cm) si se aplica in interiorul fetei de usi pana acopera toata tabla.

Materialul se va presa cu o rola ca cea din imaginea de mai jos

Lucrarea ar trebuii sa arate cam asa (scuze pt calitatea pozei):

Dupa ce s-a terminat cu fata dinspre exterior se trece la a doua fata de tabla a usii. Aici se vor astupa toate gaurile ce dau inspre masina (spre fata textila). Daca aveti inele adaptoare pentru boxe insonorizatile si pe acelea.

Cablul de la inchiderea centralizata si mufele de la geamuri respectiv oglinzi se lasa libere pentru a putea fi conectate la final.

Cu un cutter se va decupa in jurul clemelor pentru a putea fixa fata de usa.

Dupa ce s-au decupat toate clemele se va incalzi cu un pistol de incalzit si se va presa cu rola din poza de mai sus.
Fata de usa insonorizata arata cam asa:

La final se monteaza boxa/boxele si se monteaza fata de usa urmarind invers pasii 1, 2 si 3.

Insonorizarea nu am facut-o eu insa am asistat la toata operatiunea. Masina din poze este a mea. Pentru cele 2 usi a fost nevoie de 6 bucati de material (45x90) cm dintr-un pachet stinger bulk pack cu 9 folii. Operatiunea a durat ~2.5 ore dar pentru cineva ce face asa ceva pentru prima data s-ar putea sa dureze unpic mai mult 😳
Diferenta este foarte mare intre o usa insonorizata si una normala. ~30/40% mai multa putere din partea boxelor. Mai mult bass si mai multa claritate.
Pentru cei cu adevarat pretentiosi se mai foloseste o pasta in genul brax sau dietz noisEX care se aplica pe fata textila a usii.