void
- Mesaje scrise: 10
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 19 Oct 2004
- Mesaj Privat
am un kadett din 89 1.6i cu motorul (c16nz sohc) in reparatie. E tarziu oricum, pt. ca mi-am luat pistoane dar insist sa aflu daca as fi gasit pistoane de productie sud koreea pt. acest motor, eventual compatibile de pe alte motoare (de ex. vreun motor daewoo... poate nubira/cielo exec. 1.6 sohc. din cate am inteles in ro se vand doar motoare dohc pe aceste masini).
a doua intrebare: se potriveste un bord de kadett cu turometru pe kadettul meu? as fi mai linistit sa vad turometru' in timpul rodajului 😶 .
ps. am mai deschis subiectul asta si in alta parte, dar nici un raspuns 😢. Sper aici sa aflu mai multe.
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 09 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Z20LET
- Cont inregistrat: 09 Mai 2004
- Mesaj Privat
Bordul cu turometru este chiar usor de montat, se conecteaza un fir de la transformatorul ridicator de tensiune (verde) la bordul nou cu turometru... mare atentie ca bordul sa fie de pe o masina cu cutie de viteze la fel ca a ta... sau verifica-l inainte sa-l cumperi pentru ca este posibil sa iti indice viteza eronat. Verifica in prealabil si mufele care intra in spatele bordului daca se potrivesc cu cele de la bordul nou si daca firele sunt pozitionate in aceeasi ordine.
multa bafta
void
- Mesaj Privat
void
- Mesaj Privat
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 09 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaj Privat
void
- Mesaj Privat
cu ocazia asta as putea sa-mi rezolv si problema cu indicatorul de viteza 😊 (am uitat de asta). am jante de 14 cand ar trebui sa fie de 13 si din calcule mi-a iesit o erroare de 5%, adica imi indica mai putin decat am. ai idee cum se regleaza asta?
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 09 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaj Privat
Partea cu eroarea de la vitezometru - trebuie sa verifici mai intai si bordul nou cum iti indica pentru ca este pisibil ca acesta sa provina de la un GSI(sau alt model) care are roti din fabrica pe "14.
void
- Mesaj Privat
O sa postez niste poze cu bordul nou.
problema cu bordul nou e ca are niste ciupituri si zgarieturi de care nu stiu cum sa scap.
void
- Mesaj Privat
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 09 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaj Privat
Exista si posibilitatea sa nu fie nevoie sa modifici pozitia decat a catorva fire in mufa originala asa ca verifica si cu noul bord daca firele din mufa originala "merg" unde trebuie la noul bord.
Sa ai in vedere ca firul de masa este maro, iar + prin contact-negru, eu am intalnit pe aceeasi mufa mai multe fire de masa sau +contact cred ca este posibil sa mai fie nevoie sa mai adaugi in mufa in afara de firul pentru turometru si o masa sau un +contact.
Restul firelor:albastru/alb-alternator;albastru-sonda temperatura apa;albastru/negru-sonda rezervor(litrometru);albastru/verde-sonda bec ulei;gri sau gri/verde - pozitie; alb-faza lunga. Acum le-am scris din memorie ramane sa le scriu pe toate(mai sunt cel pentru frana de mana, soc, lichid frana) cand voi ajunge pe la garaj sa vad exact cum sunt cel mai probabil sambata seara.
void
- Mesaj Privat
mersi pt. info inca o data. cred ca simbata o sa scot bordul ala vechi si postez poze. daca spui ca mufa e identica e perfect... ramane sa interschimb firele.
azi m-a trimis mecanicul dupa un furtun dintre capacul chiulasei la filtru de aer (? habar nu am la ce foloseste). Este vorba de un furtun gros si lung cu un T la un capat (din care iese un furtun mai subtire, asta nu stiu unde se duce). Nu am gasit nici un furtun asemanator, nici la dezmembrari si nici la magazine... toate difera si trebuie sa fac o improvizatie.
roBERT, poate ai tu o idee cu furtunul asta.
Miruna
- Mesaje scrise: 7
- Cont inregistrat: 18 Mai 2004
- Mesaj Privat
void
- Mesaj Privat
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 09 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaj Privat
Miruna
- Mesaje scrise: 7
- Cont inregistrat: 18 Mai 2004
- Mesaj Privat
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 09 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaj Privat
void
- Mesaj Privat
am masina cu motor 😛.
... dar ... nu mi-am pus inca bordul cu turometru si mai am o problema... mi-a sarit senzorul de presiune ulei.
poate stie cineva: de unde imi iau un ceas pt. presiunea uleiului si eventual cam cat costa.
roBERT: senzorul meu are o mufa cu 3 pini. eu nu am ceas in schimb am ledul de pe bord care btw, nu mai merge de cand mi-am facut motorul (a fost "atins putin"). intrebarea e ce senzor sa-mi iau pt. a putea pune si un ceas... unul identic cu asta e suficient?
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 09 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaj Privat
P.S. eu as cauta un bord LCD de GSI, are indicator de presiune de ulei plus voltmetru fata de cele standard care au decat turometru, nivel benzina sau temp. apa
void
- Mesaj Privat
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 09 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT