Deschid acest topic pentru ca am cautat pe forum si nu am gasit unul dedicat acestui subiect, doar cateva postari razlete. Cred ca regenerarea corecta a filtrului de particule este ceva care trebuie sa ne preocupe pe toti posesorii de Insignia (si nu numai) cu motoare diesel , datorita problemelor pe care le poate da nerespectarea executarii acestei operatiuni ca urmare a faptului ca fabricantul nu a considerat necesara o avertizare a initierii acestui proces, probleme care nu de putine ori ne fac sa scoatem o gramada de bani din buzunare. Avand de curand eu insumi o problema cu furtunul intercooler, care se pare ca mi s-a spart tot ca urmare a neefectuarii corecte a regenerarii filtrului de particule, am hotarat sa montez acel led, care sa-mi indice momentul in care are loc procesul. E ceva foarte simplu de executat si cu costuri minime, avand in vedere importanta pe care o are, tocmai de aceea va incurajez pe toti s-o faceti, dupa parerea mea, chiar merita. M-am documentat pe net si tutorialul care mi s-a parut mie cel mai bine explicat l-am gasit pe un forum spaniol, pe care l-am urmat. Materialele folosite au fost un led cu soclu si o rezistenta de 470 de ohmi, cost total 2 lei 😊 . Eu am pus un led de culoare albastra, poate unul rosu merge mai bine cu luminile de pe bord, dar am preferat sa-l pun pe cel albastru pentru ca avea intensitatea mai mare decat cel rosu pe care-l aveam si m-am gandit ca cel mai important e sa fie util, adica sa-l vad in orice conditii, chiar si in zilele cu soare puternic, mai ales ca se va aprinde pentru putin timp si foarte rar. De asemenea, se poate pune chiar si un led intermitent, se gasesc in comert si au cam acelasi pret, cam un leu, chiar am facut proba cu unul, dar nu l-am pus pentru ca era de culoare verde, am zis sa nu exagerez totusi. Va las mai jos un video scurt pe care l-am urcat pe YouTube, PDF-ul cu tutorialul in spaniola, e usor de inteles, plus cateva poze pe care le-am facut in timpul montajului. Acum astept prima regenerare ca sa fiu sigur 100% ca functioneaza.
video:
PDF:
http://www.mediafire.com/vi...eneracion_FAP.pdf

Update: link fixed