kordoba
- Mesaje scrise: 2
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 01 Mai 2007
- Mesaj Privat
Am de curind o Astra Caravan din 2000 cu motor Y20dth la care se aprinde din cind in cind beculetul de Check Engine;
se aprinde cind masina sta la relanti sau merge subturat si se stinge daca reduc viteza si trec intr-o treapta inferioara de viteza, dar numai daca actionez si pedala de frina;
am procurat de pe net un adaptor Opel Tech2 si cu softul adecvat am descoperit eroarea : P0703=Brake Switch B Circ Error -circuit malfunction, eroare pe care n-am reusit sa o sterg din memorie si nici nu stiu sigur despre ce circuit de frina e vorba;
de la cine am luat masina am aflat ca a schimbat de curind placutele de frina de pe spate, lucru vizibil de fapt cu ochiul liber.
Cum masina are discuri de frina fata-spate si probabil ca ABS-ul lucreaza si pe rotile din spate, ce ma sfatuiti sa fac ?
Mentionez ca motorul merge super, de sistemul de frinare numai laude (la frinare brusca ABS-ul lucreaza si masina nu-si schimba directia) si nu se aprind alti martori pe bord.
Cu multumiri anticipate si deosebit respect pentru voi toti.
se aprinde cind masina sta la relanti sau merge subturat si se stinge daca reduc viteza si trec intr-o treapta inferioara de viteza, dar numai daca actionez si pedala de frina;
am procurat de pe net un adaptor Opel Tech2 si cu softul adecvat am descoperit eroarea : P0703=Brake Switch B Circ Error -circuit malfunction, eroare pe care n-am reusit sa o sterg din memorie si nici nu stiu sigur despre ce circuit de frina e vorba;
de la cine am luat masina am aflat ca a schimbat de curind placutele de frina de pe spate, lucru vizibil de fapt cu ochiul liber.
Cum masina are discuri de frina fata-spate si probabil ca ABS-ul lucreaza si pe rotile din spate, ce ma sfatuiti sa fac ?
Mentionez ca motorul merge super, de sistemul de frinare numai laude (la frinare brusca ABS-ul lucreaza si masina nu-si schimba directia) si nu se aprind alti martori pe bord.
Cu multumiri anticipate si deosebit respect pentru voi toti.
Ov
- Mesaje scrise: 35
- Cont inregistrat: 04 Apr 2006
- Mesaj Privat
- DB77AAA
- 6,682 mesaje
- din 19 Jan 2007
- Vectra 2005 Z19DTH 200CP
- Dambovita
DB77AAA
- Mesaje scrise: 6,682
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH 200CP
- Cont inregistrat: 19 Jan 2007
- Mesaj Privat
- danutzutm
- **
- 134 mesaje
- din 11 Dec 2005
- Vectra 2001 Y20DTH
- Timisoara
danutzutm
- Mesaje scrise: 134
- Masina: Vectra 2001 Y20DTH
- Cont inregistrat: 11 Dec 2005
- Mesaj Privat
Deci uitati cum sta treaba. Eu am mers cu ea la un service si mi-au facut test cu 30RON si mi s-a spus ca este switchul de la pedala de frana de vina. Trebuie schimbat (la un schrot l-am gasit cu 50RON dar nu l-am luat). Stopurile merg, cand ating frana chiar si un pic se aprind, nu face figuri, chiar si cand este aprins martorul am verificat si totul functioneaza.
La mine am observat ca daca tin pedala de frana apasata macar putin(cat sa se aprinda stopurile) circa 4-5 secunde, martorul se stinge...chiar si la semafor am patit sa am martorul aprins si cand apasam se stingea. Parerea mea este ca nu trebuie sa va faceti griji. Bafta tuturor
La mine am observat ca daca tin pedala de frana apasata macar putin(cat sa se aprinda stopurile) circa 4-5 secunde, martorul se stinge...chiar si la semafor am patit sa am martorul aprins si cand apasam se stingea. Parerea mea este ca nu trebuie sa va faceti griji. Bafta tuturor
VALI S
- Mesaje scrise: 6
- Cont inregistrat: 18 Mai 2007
- Mesaj Privat
- danutzutm
- **
- 134 mesaje
- din 11 Dec 2005
- Vectra 2001 Y20DTH
- Timisoara
danutzutm
- Mesaj Privat
VALI S
- Mesaje scrise: 6
- Cont inregistrat: 18 Mai 2007
- Mesaj Privat
kordoba
- Mesaje scrise: 2
- Cont inregistrat: 01 Mai 2007
- Mesaj Privat
- danutzutm
- **
- 134 mesaje
- din 11 Dec 2005
- Vectra 2001 Y20DTH
- Timisoara
danutzutm
- Mesaj Privat
- CATA26BCN
- 680 mesaje
- din 25 Sep 2007
- Astra 2002 Y17DT
- Constanta
CATA26BCN
- Mesaje scrise: 680
- Masina: Astra 2002 Y17DT
- Cont inregistrat: 25 Sep 2007
- Mesaj Privat
relubr
- Mesaje scrise: 74
- Masina: Astra 2017
- Cont inregistrat: 17 Aug 2007
- Mesaj Privat
- danutzutm
- **
- 134 mesaje
- din 11 Dec 2005
- Vectra 2001 Y20DTH
- Timisoara
danutzutm
- Mesaj Privat
- danutzutm
- **
- 134 mesaje
- din 11 Dec 2005
- Vectra 2001 Y20DTH
- Timisoara
danutzutm
- Mesaj Privat
- danutzutm
- **
- 134 mesaje
- din 11 Dec 2005
- Vectra 2001 Y20DTH
- Timisoara
danutzutm
- Mesaj Privat
Rzolvat...switchul de la pedala de frana nu era suficiet de "apasat" cand pedala era lasata libera.
Am pus o saiba intre capatul switchului si pedala care il actioneaza....astfel, cand pedala este lasata libera, acel switch esta mai apasat cu 1mm. Problema a disparut, stopurile functioneaza perfect si martorul nu se mai aprinde in bord.
Bafta,
Am pus o saiba intre capatul switchului si pedala care il actioneaza....astfel, cand pedala este lasata libera, acel switch esta mai apasat cu 1mm. Problema a disparut, stopurile functioneaza perfect si martorul nu se mai aprinde in bord.
Bafta,
- untaruiulian_MH
- *
- 7 mesaje
- din 19 Feb 2008
- Vectra 2001 Y20DTH
- Mehedinti
untaruiulian_MH
- Mesaje scrise: 7
- Cont inregistrat: 19 Feb 2008
- Mesaj Privat
"Rzolvat...switchul de la pedala de frana nu era suficiet de "apasat" cand pedala era lasata libera.
Am pus o saiba intre capatul switchului si pedala care il actioneaza....astfel, cand pedala este lasata libera, acel switch esta mai apasat cu 1mm. Problema a disparut, stopurile functioneaza perfect si martorul nu se mai aprinde in bord".
Am aceeasi problema, la tester mi-a aparut codul de eroare P0703.Am rezolvat-o cu saiba pusa la comutatorul de la pedala de frana.Intrebarea este : care-i solutia pentru ca saiba sa ramana fixa, sa nu cada de acolo.
Multumesc anticipat pentru eventuale lamuriri.
Am pus o saiba intre capatul switchului si pedala care il actioneaza....astfel, cand pedala este lasata libera, acel switch esta mai apasat cu 1mm. Problema a disparut, stopurile functioneaza perfect si martorul nu se mai aprinde in bord".
Am aceeasi problema, la tester mi-a aparut codul de eroare P0703.Am rezolvat-o cu saiba pusa la comutatorul de la pedala de frana.Intrebarea este : care-i solutia pentru ca saiba sa ramana fixa, sa nu cada de acolo.
Multumesc anticipat pentru eventuale lamuriri.
- danutzutm
- **
- 134 mesaje
- din 11 Dec 2005
- Vectra 2001 Y20DTH
- Timisoara
danutzutm
- Mesaj Privat
- untaruiulian_MH
- *
- 7 mesaje
- din 19 Feb 2008
- Vectra 2001 Y20DTH
- Mehedinti
untaruiulian_MH
- Mesaje scrise: 7
- Cont inregistrat: 19 Feb 2008
- Mesaj Privat
- Gabi.B.HD
- 3,437 mesaje
- din 15 Mai 2007
- Astra 2011 A16XER
- Hunedoara
Gabi.B.HD
- Mesaje scrise: 3,437
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 15 Mai 2007
- Mesaj Privat
Ieri mi s-a aprins si mie becul in bord iar la testar codul p0703. Am constatat cu surprindere ca aveam ambele becuri de la stopul pe frana arse desi ieri de dimineata mergeau. Am locul de parcare pus in asa fel incat nu pot parca decat su spatele si foarte aproape de bloc asa ca se vad luminile pe bloc.
Sitaru
- Mesaje scrise: 63
- Masina: Omega 2003 y22dth
- Cont inregistrat: 23 Mar 2010
- Mesaj Privat
Sunt opel omega b.y22dth din 2003,,de vreo trei zile masina sta turata la 1750ture,si cand schimb vitezele in momentul care e pe liber urca singura la 3000 ture pt cateva secunde si scande la normal,,pe computer in loc sa imi arate valorile(adica cat consuma,,cat km mergi,temperatura exterioara)imi arat F la toate!ce ar putea sa aiba?pe tester nu da nici un cod!ASTEPT RAS VOSTRU!MULTUMESC
- iulian1971
- 7,067 mesaje
- din 21 Dec 2006
- Astra 2008 Z19DTH
- Ilfov
iulian1971
- Mesaje scrise: 7,067
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Cont inregistrat: 21 Dec 2006
- Mesaj Privat
Sitaru a scris:Sunt opel omega b.y22dth din 2003,,de vreo trei zile masina sta turata la 1750ture,si cand schimb vitezele in momentul care e pe liber urca singura la 3000 ture pt cateva secunde si scande la normal...pe tester nu da nici un cod!ASTEPT RAS VOSTRU!MULTUMESC
Salut.
Nu ai nici un cod de eroare sau nu s-a putut conecta la calculatorul ECU ? Posibil ECU sa fie defect.