Motor 1.8T, 20 valve, are fratele meu pe Octavia tur 4x4 din 2003 si este ok, mai putin consumul. Consuma mai mult decat dublu fata de masina mea si ma refer la consumul extraurban.
Era vorba de primul model de 1.8 T pus pe passat B5. 4x4 iti trebuie daca stai in asa zisele zone rezidentiale, alea fara asfalt inca . In alta ordine de idei passatul e altceva fata de o astruta fara indoiala. Daca-ti iei diesel neaparat sa lasi niste bani deoparte pentru eventualele probleme care apar dupa achizitie pentru ca sigur vei avea de carpit ceva. Si aici nu ma refer la blocul motor care daca a fost exploatat cum trebuie (uleiuri) tine mult si bine. Debitmetre, turbo si alte chestii sunt cele care cedeaza. Chiar am gasit in top gear un articol cu cele mai bune masini second hand (in jur de 7-8 ani vechime). In clasa asta care vad ca te intereseaza seria 3 era cel mai bun. Signum era pe 3 iar pe 2 nu mai retin cine (ceva japoneza cred). Dar la fiecare zicea, de evitat dieselurile acestea moderne din cauza complexitatii si numarului ridicat de km.