- fm
- OP
- 175 mesaje
- din 19 Oct 2005
- Bucuresti
fm
- Mesaje scrise: 175
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 19 Oct 2005
- Mesaj Privat
Din motiv de ploaie combinata cu vant foarte puternic+muzica data tare+viteza de 100km/h+un cui, m-am ales cu o pana pe spate, care nu am sesizat-o la timp si am mers vreo 5km asa, pana am redus viteza dintr-un motiv oarecare si mi-am dat seama ca ceva e in neregula si am oprit. M-am ales cu un cauciuc facut aproape praf: de la gaura cuiului, si un "pachet" de tinte scos la vulcanizare din cauciuc inca 4 gauri care le-am peticit. Cauciucul l-am pus momentan ca rezerva. Janta nu are nimic (chiar surprinzator). Pe masina am pus rezerva. Intrebarea e urmatoarea: pot merge linistit cu rezerva? Intrebarea s-ar putea sa para tampita, insa in cartea tehnica scrie sa nu se utilizeze rezerva decat pentru scopul pentru care a fost destinata, nu in mod curent. Desi aparent janta+cauciucul (are un punct de vopsea alba, cele de pe masina un punct de vopsea galben) sunt din acelasi tip cu cele de pe masina, exista vreo diferenta constructiva intre rezerva si celelalte? Pot merge linistit cu rezerva? Ideea e ca nu am bani de un cauciuc nou, si oricum ar trebui cumparat din acelasi tip cu cel de pe partea celalalta, care intre timp nu mai e nou, e uzat de 8000km. Practic ar trebui 2 cauciucuri noi.
- Marius T.
- 616 mesaje
- din 28 Dec 2005
- Vectra 2001 Z 16 XE
- Bucuresti
Marius T.
- Mesaje scrise: 616
- Masina: Vectra 2001 Z 16 XE
- Cont inregistrat: 28 Dec 2005
- Mesaj Privat
- styx
- **
- 276 mesaje
- din 09 Sep 2005
- Vectra 1994 C20NE
styx
- Mesaje scrise: 276
- Cont inregistrat: 09 Sep 2005
- Mesaj Privat
- fm
- OP
- 175 mesaje
- din 19 Oct 2005
- Bucuresti
fm
- Masina:
- Mesaj Privat
- styx
- **
- 276 mesaje
- din 09 Sep 2005
- Vectra 1994 C20NE
styx
- Mesaje scrise: 276
- Cont inregistrat: 09 Sep 2005
- Mesaj Privat
- Mikki
- 1,418 mesaje
- din 06 Sep 2004
- Astra 2002 1.6
- Bucuresti
Mikki
- Mesaje scrise: 1,418
- Masina: Astra 2002 1.6
- Cont inregistrat: 06 Sep 2004
- Mesaj Privat
- robertt_rct
- **
- 323 mesaje
- din 27 Jun 2005
- Vectra 2001 Z18XE
- 4426'N 2606'E
robertt_rct
- Mesaje scrise: 323
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 27 Jun 2005
- Mesaj Privat
fm a scris:Din motiv de ploaie combinata cu vant foarte puternic+muzica data tare+viteza de 100km/h+un cui, m-am ales cu o pana pe spate, care nu am sesizat-o la timp si am mers vreo 5km asa, pana am redus viteza dintr-un motiv oarecare si mi-am dat seama ca ceva e in neregula si am oprit. M-am ales cu un cauciuc facut aproape praf: de la gaura cuiului, si un "pachet" de tinte scos la vulcanizare din cauciuc inca 4 gauri care le-am peticit. Cauciucul l-am pus momentan ca rezerva. Janta nu are nimic (chiar surprinzator). Pe masina am pus rezerva. Intrebarea e urmatoarea: pot merge linistit cu rezerva? Intrebarea s-ar putea sa para tampita, insa in cartea tehnica scrie sa nu se utilizeze rezerva decat pentru scopul pentru care a fost destinata, nu in mod curent. Desi aparent janta+cauciucul (are un punct de vopsea alba, cele de pe masina un punct de vopsea galben) sunt din acelasi tip cu cele de pe masina, exista vreo diferenta constructiva intre rezerva si celelalte? Pot merge linistit cu rezerva? Ideea e ca nu am bani de un cauciuc nou, si oricum ar trebui cumparat din acelasi tip cu cel de pe partea celalalta, care intre timp nu mai e nou, e uzat de 8000km. Practic ar trebui 2 cauciucuri noi.
ai avut noroc. cauciucul nu a imbatranit. poti folosi rezerva fara probleme.
- zafira 2.0 automatic
- 1,031 mesaje
- din 15 Nov 2005
- Zafira 2003 y20dth
- Bucuresti
zafira 2.0 automatic
- Mesaje scrise: 1,031
- Masina: Zafira 2003 y20dth
- Cont inregistrat: 15 Nov 2005
- Mesaj Privat
Nu cumva ai o rezerva doar pentru urgenta cu dimensiuni mai mici si viteza max 80 km/h?
Daca ai aceiasi dimensiune, tip si fabricant, e ca si rezolvata problema. Verifica daca nu e cumva cauciucul e vechi ca data a productiei chiar daca masina e noua. Vezi specificatia DOT.
Rezerva daca nu e de acelasi fel ca si restul nu e o catastrofa. In general majoritatea soferilor nu le rotesc pe toate si rezerva ramane neschimbata chiar daca se schimba mai multe seturi de anvelope.
Fiind masina de 3 luni ai mai mult ca sigur un model nou de anvelope si nu e o problema sa gasesti una de schimb.
Daca nu ai acelasi tip, e vechi, recomandarea e sa te gandesti la 2 bucati identice de gume.
Daca ai aceiasi dimensiune, tip si fabricant, e ca si rezolvata problema. Verifica daca nu e cumva cauciucul e vechi ca data a productiei chiar daca masina e noua. Vezi specificatia DOT.
Rezerva daca nu e de acelasi fel ca si restul nu e o catastrofa. In general majoritatea soferilor nu le rotesc pe toate si rezerva ramane neschimbata chiar daca se schimba mai multe seturi de anvelope.
Fiind masina de 3 luni ai mai mult ca sigur un model nou de anvelope si nu e o problema sa gasesti una de schimb.
Daca nu ai acelasi tip, e vechi, recomandarea e sa te gandesti la 2 bucati identice de gume.
- fm
- OP
- 175 mesaje
- din 19 Oct 2005
- Bucuresti
fm
- Masina:
- Mesaj Privat
- zafira 2.0 automatic
- 1,031 mesaje
- din 15 Nov 2005
- Zafira 2003 y20dth
- Bucuresti
zafira 2.0 automatic
- Mesaje scrise: 1,031
- Masina: Zafira 2003 y20dth
- Cont inregistrat: 15 Nov 2005
- Mesaj Privat
Incearca sa vezi anul si saptamana de fabricatie prin specificatia DOT. In principiu stiam ca respectivul pct. semnifica unde trebuie sa fie valva si nu prea tin cont de el prea multi.
Da o informatie de fabricant anvelope si gasesti mai multi care sa te indrume la cea mai ieftina varianta de achizitionare.
Da o informatie de fabricant anvelope si gasesti mai multi care sa te indrume la cea mai ieftina varianta de achizitionare.
- pif
- 1,312 mesaje
- din 04 Nov 2004
- Vectra 2001 z18xe
- Gaesti/Dambovita
pif
- Mesaje scrise: 1,312
- Masina: Vectra 2001 z18xe
- Cont inregistrat: 04 Nov 2004
- Mesaj Privat