ady_ckj
- Mesaje scrise: 47
- Masina: Astra 2001 z20let
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 17 Nov 2004
- Mesaj Privat
Opel astra bertone turbo! Cand franez masina are uneori tendinta sa traga stanga ,uneori chiar si dreapta foarte usor. Am indreptat jantele, am echilibrat-o si am facut unghiurile dar problema ramane la fel!! Sa fie din cauza cauciucurilor care sunt cam roase pe interior( Dunlop sport 215/40 r17). Discurile si placutele sunt schimbate si ele de curand!! Ramane luni sa cumpar doua gume sa le bag pe fata sa vad daca merge treaba! (Nu ma sfatuiti sa le schimb cu alea de pe spate ca si alea sunt la fel de varza - cu gropile de prin Bucuresti)Ce sfaturi imi dati?
- marius radu
- **
- 429 mesaje
- din 07 Sep 2004
marius radu
- Mesaje scrise: 429
- Cont inregistrat: 07 Sep 2004
- Mesaj Privat
ady_ckj
- Mesaj Privat
- Marian79
- **
- 114 mesaje
- din 17 Aug 2005
- Astra 2007 C16XEP
- Bucuresti
Marian79
- Mesaje scrise: 114
- Masina: Astra 2007 C16XEP
- Cont inregistrat: 17 Aug 2005
- Mesaj Privat
bratone
- Mesaje scrise: 31
- Masina: Vectra 2001 Y22DTR
- Cont inregistrat: 24 Sep 2004
- Mesaj Privat
- 4EST
- 686 mesaje
- din 30 Apr 2004
- Brasov
4EST
- Mesaje scrise: 686
- Masina:
- Cont inregistrat: 30 Apr 2004
- Mesaj Privat
ady_ckj
- Mesaj Privat
- codrin
- **
- 477 mesaje
- din 30 Dec 2004
- Astra 2001 Z12XE
- Iasi
codrin
- Mesaje scrise: 477
- Masina: Astra 2001 Z12XE
- Cont inregistrat: 30 Dec 2004
- Mesaj Privat
Eu as inclina sa cred ca problema este de la pistoanele de la etrier.
La fel am patit la o Dacie care era inca in garantie , si dupa ce m-am certat cu mecanicii in Dacia Service ( ! ) care spuneau ba ca e de la frana de mana , ba de la discurile de frana (cica erau ovalizate ) , i-am obligat sa desfaca etrierul dreapta (masina tragea stanga) , au descoperit cu stupoare ca aveam dreptate. pistonul era blocat si nu mai mergea frana pe dreapta fata , si de aceea tragea stanga.
Puteam sa o rezolv eu singur , dar masina era in garantie si nu am vrut sa umblu.
Chestia asta s-a intamplat datorita lichidului de frana care este higroscopic si care absoarbe umezeala .
De aceea se recomanda schimbarea lichidului la cel mult 2 ani.
La fel am patit la o Dacie care era inca in garantie , si dupa ce m-am certat cu mecanicii in Dacia Service ( ! ) care spuneau ba ca e de la frana de mana , ba de la discurile de frana (cica erau ovalizate ) , i-am obligat sa desfaca etrierul dreapta (masina tragea stanga) , au descoperit cu stupoare ca aveam dreptate. pistonul era blocat si nu mai mergea frana pe dreapta fata , si de aceea tragea stanga.
Puteam sa o rezolv eu singur , dar masina era in garantie si nu am vrut sa umblu.
Chestia asta s-a intamplat datorita lichidului de frana care este higroscopic si care absoarbe umezeala .
De aceea se recomanda schimbarea lichidului la cel mult 2 ani.
- LDivora
- 3,097 mesaje
- din 30 Mai 2005
- Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Bucuresti
LDivora
- Mesaje scrise: 3,097
- Masina: Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Cont inregistrat: 30 Mai 2005
- Mesaj Privat
Masina trage de directie spre roata la care tine frana mai bine. Este si motivul pentru care la ITP nu se admit diferente la franare pe aceeasi punte mai mari de 10%. Alte cauze: amortizoarele cum s-a mai spus si toate articulatiile rotii de pe partea in care trage. Este evident ca la curse diferite ale pistoanelor de etrier va fi si dezechilibru la franare intre cele doua roti de pe aceeasi punte. Parerea mea este ca proba este concludenta in conditiile in care articulatiile sunt OK pe ambele roti, amortizoarele si bineinteles cauciucurile, altfel poti suspecta orice si nu sti de unde provine efectul.
- eduard33
- 1,502 mesaje
- din 24 Nov 2004
- Omega 1997 X20XEV
- Bucuresti
eduard33
- Mesaje scrise: 1,502
- Masina: Omega 1997 X20XEV
- Cont inregistrat: 24 Nov 2004
- Mesaj Privat
giani71
- Mesaje scrise: 59
- Masina: Corsa 2002 Z10XE
- Cont inregistrat: 16 Jan 2006
- Mesaj Privat
Pe langa ce cauze posibile au enumerat ceilalti colegi, este posibil sa fie si din cauza discurilor si placutelor schimbate de curand.
Este nevoie sa parcurgi cateva sute de km pana se aseaza placutele pe discuri...si sa se indeparteaza si o eventuala grasime de la montaj care ar putea sa fi aderat la suprafetele de frictiune...
Este nevoie sa parcurgi cateva sute de km pana se aseaza placutele pe discuri...si sa se indeparteaza si o eventuala grasime de la montaj care ar putea sa fi aderat la suprafetele de frictiune...