Cargobull
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Astra 2001
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 15 Mai 2007
- Mesaj Privat
Salutare
Am o ASTRA Caravan 1,7 DTI. Masina este din 2001 dar eu o am din 2005. De cand am luat-o nu i-am schimbat distributia. Va rog sa-mi dati un sfat cu privire la schimbatul distributiei.Am de unde sa-mi dau seama cand trebuie schimbata?Din cate am inteles trebuie sa schimb curea, pompa de apa si intinzator. Chiar trebuiesc toate schimbate sau este ok daca ii schimb doar cureaua? (masina a fost luat la 174.000 km din Germania iar acum are 199.000 km)
In alta ordine de idei am observat cateva picaturi de ulei sub masina. Am fost cu ea la Radacini iar cei de acolo mi-au spus ca este o problema la turbo (ar fi dus simeringul?). Aveti idee daca se poate sa schimba doar simeringul sau trebuie schimbat turbina cu totul? Din cate am inteles o turbina este undeva la 400 euro?
O alta problema este faptul ca imi atinge capota motor de o alta tabla de la grila (am reglat distantierele de cauciuc si tot mai am zgomot, mai putin ce-i drept dar este) de unde se poate sa cumpar 1 pereche de distantiere, aveti idee?
Multumesc
Am o ASTRA Caravan 1,7 DTI. Masina este din 2001 dar eu o am din 2005. De cand am luat-o nu i-am schimbat distributia. Va rog sa-mi dati un sfat cu privire la schimbatul distributiei.Am de unde sa-mi dau seama cand trebuie schimbata?Din cate am inteles trebuie sa schimb curea, pompa de apa si intinzator. Chiar trebuiesc toate schimbate sau este ok daca ii schimb doar cureaua? (masina a fost luat la 174.000 km din Germania iar acum are 199.000 km)
In alta ordine de idei am observat cateva picaturi de ulei sub masina. Am fost cu ea la Radacini iar cei de acolo mi-au spus ca este o problema la turbo (ar fi dus simeringul?). Aveti idee daca se poate sa schimba doar simeringul sau trebuie schimbat turbina cu totul? Din cate am inteles o turbina este undeva la 400 euro?
O alta problema este faptul ca imi atinge capota motor de o alta tabla de la grila (am reglat distantierele de cauciuc si tot mai am zgomot, mai putin ce-i drept dar este) de unde se poate sa cumpar 1 pereche de distantiere, aveti idee?
Multumesc
sili1169
- Mesaje scrise: 33
- Masina: Zafira 2002
- Cont inregistrat: 06 Dec 2007
- Mesaj Privat
Salut,
Poti sa schimbi numai cureaua de distributie nu este nevoie sa schimbi si pompa de apa (intinzatorul numai daca este cazul, se vede daca trebuie). Simeringul se schimba, costa aproximativ 40 Ron, nu trebuie schimbata turbina. Daca tot schimbi simeringul, schimba si cureaua, o curea nu costa mult.
Poti sa schimbi numai cureaua de distributie nu este nevoie sa schimbi si pompa de apa (intinzatorul numai daca este cazul, se vede daca trebuie). Simeringul se schimba, costa aproximativ 40 Ron, nu trebuie schimbata turbina. Daca tot schimbi simeringul, schimba si cureaua, o curea nu costa mult.
Cargobull
- Mesaj Privat
sili1169
MesajTrimis: Astazi - 11:47 am Titlul subiectului: Re: Distributie si turbo
Salut,
Merci de sfat, incepusem sa vand de prin casa sa pag bani in turbina si distributie
Oricum, daca mai am ceva nelamuriri revin cu intrebari suplimentare...
Merci
MesajTrimis: Astazi - 11:47 am Titlul subiectului: Re: Distributie si turbo
Salut,
Merci de sfat, incepusem sa vand de prin casa sa pag bani in turbina si distributie
Oricum, daca mai am ceva nelamuriri revin cu intrebari suplimentare...
Merci
- Maverick
- 1,185 mesaje
- din 11 Mai 2006
- Astra 2003 Y20DTH
- Bucuresti
Maverick
- Mesaje scrise: 1,185
- Masina: Astra 2003 Y20DTH
- Cont inregistrat: 11 Mai 2006
- Mesaj Privat
Cargobull
- Mesaj Privat
Visse- Suspendat
- 1,464 mesaje
- din 06 Jun 2005
- Alta tara
Visse- Mesaje scrise: 1,464
- Masina:
- Cont inregistrat: 06 Jun 2005
- Mesaj Privat
- comnic5
- **
- 193 mesaje
- din 27 Jul 2006
- Omega 2001 y22dth
- Spania
comnic5
- Mesaje scrise: 193
- Masina: Omega 2001 y22dth
- Cont inregistrat: 27 Jul 2006
- Mesaj Privat
Cargobull
- Mesaj Privat
Multumesc de sfaturi. Pana la urma o sa schimb distributia cu totul. Mai bine stau linistit mai ales ca in februarie trebuie sa fac un drum destul de lung. Dar, ce ma sfatuiti sa fac cu turbina? Ma rog de biata masina sa traga..turbo intra la 3000 de ture si practic nu ma ajuta absolut deloc.Trebuie sa o schimb cu totul sau se poate remedia defectul? Si daca da, imi puteti recomanda pe cineva care se baga sa repare turbina?
Multumesc frumos
Multumesc frumos
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,465
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
Cargobull
- Mesaj Privat
B-61-MPJ
- Mesaje scrise: 40
- Masina: Astra 2001 y17dt
- Cont inregistrat: 01 Sep 2007
- Mesaj Privat
Cargobull
- Mesaj Privat
- bazare
- 2,319 mesaje
- din 25 Nov 2008
- Astra 2002 y17dt
- Constanta
bazare
- Mesaje scrise: 2,319
- Masina: Astra 2002 y17dt
- Cont inregistrat: 25 Nov 2008
- Mesaj Privat
debitmetru de aer la astra 1.7 dti este in partea stanga cum te uiti la masina cu capota deschisa. Urmareste furtunul de la filtru de aer si prima chestie de pe traseu prinsa cu 2 coliere este debitmetrul de aer. Daca ai putina pricepere si rabdare si poti face si tu o curatare cu alcool izopropilic a senzorului de pe debitmetru. Scrie pe aici pe forum cum se face exact daca dai o cautare si demontarea /montarea o poate face si un copil ... sunt 2 coliere si atat