Unelte Necesare:
- Aparat de masura
- Pistol de lipit
- Surubelnite Torx (T20 cea mai utilizata pentru demontarea bordului si consolei centrale)
- Cutter
- Patent si Cleste Sfic
Materiale necesare:
- MID Astra G cu mufa (sau se poate adapta una)
- maneta stergator cu doua butoane in capat R si S
Ce afiseaza un MID sau GID reprogramat in plus fata de TID:
- Distanta parcursa (TRIP DISTANCE)
- Viteza medie ()
- Consumul instant (INST.CONS.)
- Consumul mediu (CONSUMTION)
- Litri de combustibil cosumati ()
- Cati km se mai pot face cu benzina/motorina ramasa in rezervor (RANGE)
Cam asa arata un MID:
Cum arata un GID ati vazut din postul anterior... ar mai fi o posibilitate sa folositi un MID cu GSM care vine pe Astra G cu HU: CCRT700, dar asta ramane de vazut...
Maiandrei, te rog sa intri in discutie aici 😉, eventual sa ma corectezi daca gresesc pe undeva, pentru ca a trecut ceva timp de cand nu am mai facut o asemenea operatie 😃
Daca nu ati reusit sa achizionati si mufa originala din spatele MID-ului si nu mai vreti sa dati bani pe ea, se poate folosi o mufa IDE din orice calculator,
dar sa aibe 40 de fire (ATA33), nu 80 (ATA 100). Pentru a nu taia mufa originala a TID-ului va recomanda sa faceti o mufa adaptor de la mufa de 12
pini a TID-ului la cea de 32 a MID-ului. Pentru asta mai aveti nevoie de o mufa IDC tata de 12 pini (sau mai multi si ii taiati pe cei care nu-i folositi)
Atentie! La ambele mufe, mama de 40 de pini si tata de 12 pini sa notati cu un marker Pin-ul nr.1
Acestia sunt pinii la mufa MID, la mufa TID gasiti numerotarea pe mufa si pe spatele TID-ului
Ramane sa vad, dupa demontare daca sunt diferente la mufa de GID... (daca are cineva o poza cu mufa de GID rog s-o posteze aici)
Urmeaza prezentarea mufei din bord, unde sunt conectate ceasurile... am o banuiala ca este aceeasi cu cea de Astra G, urmeaza sa vedem daca este identica si daca numerotarea pinilor este aceeasi...
Daca nu voi modifica imediat poza...
Aici se intrerupe episodul 2 pentru ca nu am avut timp sa descopar unde este ECU la Corsa C, si daca difera de la motor la motor... in cazul meu o sa caut pentru mmotorul Z12XE
Ce am aflat pana acum ca ECU la Z12XE este
Bosch Motronic ME 1.5.5
~va urma~