Joi 22 Feb, 2024 12:29 am
Mufele au cate 64 de pini fiecare, adica 16 pini pe 4 randuri.
Pinul 36 ar fi deci, al 4-lea de pe randul 3.
Din cate ma tot uit eu pe schema, pinul 36 (culoare Negru cu Galben) este folosit doar in una dintre mufe, in cealalta nu este folosit, deci nu va fi fir care sa plece de acolo.
Identificarea mufei se poate face in mai multe moduri, toate perfect valabile, dintre acestea:
- eu m-as uita dupa coloana/magistrala/manunchiul de fire, care pleaca spre toti senzorii si actuatoarele de pe motor (injectoare, bobina inductie, EGR, senzori etc.), cealalta mufa, are coloana/magistrala/manunchiul de fire care vin dinspre caroserie si interiorul masinii;
- stiind numarul pinului si culoarea firului de la acel pin (pe cealalta mufa, chiar daca ar fi pin, firul nu ar avea aceeasi culoare).
Mare atentie, pentru acel senzor, trebuie verificate toate 3 firele, adica sa fie si Masa (minus) pe firul Maro (pin 1 senzor) si +5V (cu contactul pus) pe firu Galben (pin 3 senzor) si pinul 2 sa aiba continuitate pana pe pinul 36 al mufei ECU.
Daca toate astea sunt in regula si daca senzorul este sigur bun si daca pinii din mufe nu sunt largiti (de la incercarile de masuratori), nu trebuie uitat ca vorbim despre un ECU Hibrid si deci, problema poate fi chiar in interiorul lui.