BKonti
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra 2001 z16xe
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 18 Nov 2024
- Mesaj Privat
Salutare tuturor,
Mai nou am observat, ca din senin Astra-ul meu (Astra G break, 2001, Motor Z16XE) consuma din cat in cat mai mult. A inceput cu 8l/100km afara sau 10-11l in oras, iar acum mixt abia face 350-400km pe un plin. Mi-am dat seama, ca motorul merge un pic cam bogat, insa n-am nicio idee de ce. Suspiciile mele sunt ca ori EGR-ul s fie blocat, ori sonda de oxigen sa fie dusa, desi motorul nu-mi da niciun semn de neplacere (nu da limp mode, check engine nu este aprins, masina altfel trage bine). Are cineva vreo idee de unde tot imi creste consumul?
MODEL: Astra G 2001
MOTOR: z16xe
Mai nou am observat, ca din senin Astra-ul meu (Astra G break, 2001, Motor Z16XE) consuma din cat in cat mai mult. A inceput cu 8l/100km afara sau 10-11l in oras, iar acum mixt abia face 350-400km pe un plin. Mi-am dat seama, ca motorul merge un pic cam bogat, insa n-am nicio idee de ce. Suspiciile mele sunt ca ori EGR-ul s fie blocat, ori sonda de oxigen sa fie dusa, desi motorul nu-mi da niciun semn de neplacere (nu da limp mode, check engine nu este aprins, masina altfel trage bine). Are cineva vreo idee de unde tot imi creste consumul?
MODEL: Astra G 2001
MOTOR: z16xe
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,844
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
- GoreAlGore
- **
- 68 mesaje
- din 13 Jan 2020
- Astra 2008 Z18xer
- Dolj
GoreAlGore
- Mesaje scrise: 68
- Masina: Astra 2008 Z18xer
- Cont inregistrat: 13 Jan 2020
- Mesaj Privat
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
BKonti
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra 2001 z16xe
- Cont inregistrat: 18 Nov 2024
- Mesaj Privat
GoreAlGore a scris:`Mi-am dat seama, ca motorul merge un pic cam bogat`.
De unde ai dedus asta?
Ca sa vezi asta, iti trebuie ceva scule, descrie mai mult, daca se poate.
De unde ai dedus asta?
Ca sa vezi asta, iti trebuie ceva scule, descrie mai mult, daca se poate.
Pai chiar si cu motorul cald, gazele de evacuare put prea mult a benzina nearsa. Acel miros specific se poate simti fara scule sofisticate...
- GoreAlGore
- **
- 68 mesaje
- din 13 Jan 2020
- Astra 2008 Z18xer
- Dolj
GoreAlGore
- Mesaje scrise: 68
- Masina: Astra 2008 Z18xer
- Cont inregistrat: 13 Jan 2020
- Mesaj Privat
`Pai chiar si cu motorul cald, gazele de evacuare put prea mult a benzina nearsa. Acel miros specific se poate simti fara scule sofisticate...`
Benzina nearsa nu e echivalent cu `un pic cam bogat`.
Daca ai propietatea termenilor, mergem/mergi mai departe, daca nu....e mai complicat, ma abtin!
Am avut motorul asta si din cauza asta ma bag in seama boss, pe gratis, daca nu-ti convine du-te la reprezentanta Opel.
In alta ordine de idei, verifica in ordinea urmatoare: bujii, bobina, compresie.
Nu-i obligatorie ordinea, dar verifica astea.
Benzina nearsa nu e echivalent cu `un pic cam bogat`.
Daca ai propietatea termenilor, mergem/mergi mai departe, daca nu....e mai complicat, ma abtin!
Am avut motorul asta si din cauza asta ma bag in seama boss, pe gratis, daca nu-ti convine du-te la reprezentanta Opel.
In alta ordine de idei, verifica in ordinea urmatoare: bujii, bobina, compresie.
Nu-i obligatorie ordinea, dar verifica astea.