De 2 ori sa intamplat sa nu intre in viteze .
1.La un Golf 4 se uzase tijele timoneriei si unele trepte intrau foarte greu tot timpul ,sa rezolvat ieftin , mai neplacut a fost cu a doua intamplare.
2.La un Alfa Romeo 166 sau spart in cutie 2 sau 3 rulmenti cu ace , daca la inceput nu intra in viteze ocazional, cu timpul a inceput din ce in ce mai des sa faca figura ,dar erau cazuri in care intra in viteze fara probleme ,problema erau acele rulmentulor sparti care au inceput sa se miste de capul lor prin cutie , cum ajungea una pe la sincron ,nu mai intra in treapta respectiva pana nu se misca putin bucata sparta din rulment. Sa rezlovat prin inlocuirea cutiei ,dar se putea repara prin inlocuirea rulmentillor sparti , sau varianta cea mai ieftina , curatarea cutiei pe interior de resturile rulmentilor si montarea la la loc.
Nu cred ca are treaba uleiul de cutie , dar trebuie verificat oricum ,de exemplu inainte sa am problemele cu cutia, am inlocuit uleiul cu cateva luni inainte ca mai facea figuri cu intratul in viteze si cand se stricase cutia mai serioas si am decis sa o schimb , uleiul era negru ,nu mai avea treaba cu culoarea initiala rosie .
Poate ai noroc si nu este cutia.