Treaba e foarte simpla(eu nu am construit adaptorul respectiv pentru ca nu ma ocup de servisare auto)de fapt;trebuie asigurata simultan alimentare la modulul de pe pompa si interfata opcom, iar pinul 7 de la interfata opcom se leaga la pinul 9 de pe modulul pompei ca sa stabilim fizic linia de comunicare intre opcom si modul(k-line este o linie de comunicare bidirectionala)

Am folosit pini pentru conectarea pe modulul de pe pompa si crocodili pentru conectarea cu opcom,firul rosu este +12vcc,firul albastru gnd,iar cel negru este k-line.Sigur ca daca faci servisare auto folosesti o mufa la modulul pompei si la opcom cu legaturile corespunzatoare.
In imagini un controler la care lipsesc valvele,senzorul iwz si conectarea cu masina;acelea sunt erorile care au aparut la testare.In orice caz daca vrei sa cumperi o pompa second-hand si care la testare nu da nici o eroare ,parerea mea este sa nu o cumperi;probabil erorile au fost sterse si a fost pregatita pentru vanzare!Fii sigur ca nu exista pompa second-hand fara erori...
Un foarte bun material de studiu este cel din imagine cu explicatii foarte detaliate,recomand sa fie downloadat si listat pe hartie.
In final am observat ca foarte multi au probleme in desfasurarea testarii cu opcom-ul,se blocheaza sau nu se pot accesa diferite module ale masinii.Este perfect adevarat ca fiind niste copii ieftine sa nu aibe performantele unui tester adevarat, dar totusi recomand sa fie verificata linia k-line pentru ca in 99% din cazuri ea este pusa la masa(rezistente cuprine intre 80 si 10ohmi fata de masa) de sistemul audio al masinii!!!In imagine un CDR500 care a pus k-line la masa(27ohmi)prin conectorul de pe pcb.Umiditatea acumulata in timp a dus la corodarea traseelor pana aproape a scurcircuitat k-line la masa.

Inca un aspect foarte important legat de testarea cu opcom;nu introduceti niciodata interfata in conectorul obd al masinii daca nu aveti bateria conectata pe masina,bornele bine stranse si bine incarcata.In lipsa alimentarii de la baterie,pinul 16 din conectorul obd al masinii unde trebuie sa fie 12vcc permanent este tinut la masa(avem 0ohmi fata de masa masinii);deci pe pinul respectiv avem 12vcc cand bateria este cuplata la masina si 0ohmi fata da masa cand bateria lipseste de pe masina!