amaier
- Mesaje scrise: 27
- Masina: Insignia 2009 A18XER
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 02 Sep 2018
- Mesaj Privat
Va salut!
Aduc in discutie un subiect despre care nu am gasit nimic prin forum. De cateva zile gasesc apa/antigel pe cutia de viteza, in zona termostatului. Nu stiam pe unde curge pana azi cand am descoperit sursa: curge prin partea de jos a mufei (sonda?) de pe termostat. Nu pot sa-mi dau seama de ce si cum...A mai patit cineva asa ceva?
Multumesc pt. raspunsuri!
Model: Insignia
An fabricatie: 2008
Cod motor: A18XER
Aduc in discutie un subiect despre care nu am gasit nimic prin forum. De cateva zile gasesc apa/antigel pe cutia de viteza, in zona termostatului. Nu stiam pe unde curge pana azi cand am descoperit sursa: curge prin partea de jos a mufei (sonda?) de pe termostat. Nu pot sa-mi dau seama de ce si cum...A mai patit cineva asa ceva?
Multumesc pt. raspunsuri!
Model: Insignia
An fabricatie: 2008
Cod motor: A18XER
amaier
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,844
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Ceva asemãnãtor este și la unele motoare VW...acel senzor/sondã presupun cã etanșeazã în scaun/locaș cu un O-ring(sau o garniturã tip șaibã), deci schimbarea lui ar trebui sã rezolve problema...schimbarea lui, dacã e cum bãnuiesc eu, ar trebui sã fie simplã: se scoate mufa/conectorul de pe senzor/sondã, se trage siguranța care îl ține în poziție, se scoate senzorul/sonda, se astupã gaura cu o cârpã (ptr a limita pe cât posibil scurgerea de lichid de rãcire), se înlocuiește O-ring-ul(sau garnitura) se remonteazã în ordine inversã, se completeazã cu lichid de rãcire...
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat
amaier
- Mesaj Privat
quick
- Mesaje scrise: 39
- Masina: Astra 2002 Y17DT
- Cont inregistrat: 02 Dec 2018
- Mesaj Privat
Poate ajuta ca idee.
La un moment dat garnitura buson capac motor mi-a cedat si vesnic aveam ulei pe capacul motor.
M-am dus la magazin sa cer alta garnitura - cica se comercializeaza doar cu busonul.
Ok, l-am cumparat intreg de dragul garniturii si dupa o luna originala garnitura s-a intins precum guma cu rezultat ulei pe capac.
Am incercat improvizatii - nimic n-a tinut si nu-mi venea sa cumpar alt buson "pe original" doar pt garnitura de pe el.
Intamplator am intrat intr-un magazin de curele si simeringuri si am ramas masca - pe un perete intreg erau toate oringurile din lume pe toate dimensiunile !
Am intrat cu busonul in magazin si am cumparat o garnitura cu 2 lei. Parca era de la mama lui
Dupa 4 ani inca inchide ermetic.
La un moment dat garnitura buson capac motor mi-a cedat si vesnic aveam ulei pe capacul motor.
M-am dus la magazin sa cer alta garnitura - cica se comercializeaza doar cu busonul.
Ok, l-am cumparat intreg de dragul garniturii si dupa o luna originala garnitura s-a intins precum guma cu rezultat ulei pe capac.
Am incercat improvizatii - nimic n-a tinut si nu-mi venea sa cumpar alt buson "pe original" doar pt garnitura de pe el.
Intamplator am intrat intr-un magazin de curele si simeringuri si am ramas masca - pe un perete intreg erau toate oringurile din lume pe toate dimensiunile !
Am intrat cu busonul in magazin si am cumparat o garnitura cu 2 lei. Parca era de la mama lui
Dupa 4 ani inca inchide ermetic.
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat