@mariustintea
-nu inteleg ce haine la care motor,
-da, garnitura de chiulasa ciupita poate baga presiune in sistemul de racire, asta se verifica ori cu nasu', ori vizual, ori cu sonda de gaze (in
service),
-da,
antigelul ajuns in piston trece pe langa piston si printre segmenti si in functionare si (mai ales) cand motorul e in repaus(mai mult atunci)
-da, ai dreptate in privintele astea, dar imi sustin parerea ca un test de compresie iti gaseste problema daca e de la garnitura de chiulasa sau chiulasa, si e mai indicat sa elimini posibilitatea asta decat sa sari direct la garnitura de distributie care costa mult si e posibil sa ai surpriza s-o platesti degeaba.. x2
@Daniel
-nici un set de segmenti nu etanseaza PERFECT,(nu e simering sau garnitura), deci ori antigelul ori gaze pot trece dintr-o parte in alta. Antigelul fie se scurge cand motorul sta, fie e impins de presiune(si aici nu vorbim de galeti de antigel). Asa cum benzina scursa dintr-un injector defect/infundat ajunge in baie, la fel poate ajunge si antigelul..
@dancuciureanu
-You Tube chiar e distractiv..😊
-sunt constient ca nu stiu TOT, cu totii avem limite(limitele unora sunt la un nivel mai mic decat ale altora cu siguranta), eu personal sunt intotdeauna deschis la a afla mai multe decat stiu la momentul prezent(pe orice cale de informare), iar daca vrei sa faci lumina in privinta adevarului de care sunt departe, deschis te rog sa ma ajuti sa ma apropii de el..
@toti: cea mai mare prostie pe care o poate face un om in oricare domeniu, e sa inceapa o lucrare costisitoare fara se fie 100% sigur ca interventia rezolva problema. E echivalent cu schimbarea unui senzor fara sa-l masori/verifici, doar ca "asa am auzit de la cutare".