ionu93
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra 2003 Y17DT
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 09 Jun 2013
- Mesaj Privat
Mentionez ca am probleme cu turbina!
Problema e urmatoarea: Masina trage foarte greu... e lenesa si turbina fluiera foarte tare, ideea e ca daca ma urc cu masina pe autostrada si o aduc la 130km/h dupa cateva minute (tin masina la 130km/h) isi da drumul si trage cum nu o face in mod normal. Opresc motorul si trebe sa o iau de la inceput cu aceasta operatiune sa am din nou puterea pe care o avem.
Credeti ca m-ati putea ajuta? Va multumesc mult!
13nicu- Suspendat
- 1,487 mesaje
- din 17 Dec 2012
- Astra 2002 hatch y17dt
- Bihor
13nicu- Mesaje scrise: 1,487
- Masina: Astra 2002 hatch y17dt
- Cont inregistrat: 17 Dec 2012
- Mesaj Privat
Nici nu are cum sa stie cineva la fix pentru ca sint foarte multe variabile.
Intai ai nevoie de o diagnoza pe tester , afla codurile de eroare si te va ajuta cineva de pe forum cu interpretarea lor.
Apoi , un minim de verificari le poti face si tu acasa ..... poti arunca o privire la:
- circuit vacum ( furtunase sarite, ciupite, etc)
- electrovalva ce comanda turbina ( intre pedalier si motor cu acces de sub masina)
- capsula vacumatica a turbinei - sa nu fie fisurata membrana
- tija west-gate ( tot pe turbina) - joc , distanta de lucru , momentul actionarii
- sistemul de ungere al turbinei - cele 2 racorduri ulei ce realizeaza circuitul de ungere a turbinei
- furtunele si colierele de la turbina la intercoler ; de la intercooler la EGR - sa nu fie crapate, destranse
- intercooler - daca e plin cu ulei , fisurat , etc
- admisie ( EGR de verificat/curatat , galerie admisie, senzor MAP din galerie , etc)
- evacuare , catalizator infundat , fisuri pt aer fals pe evacuare
- ECU , lipituri reci , motorina in mufa M a ECU , etc.
- si da ...turbina - de verificat jocul axului ( scoti furtunul din capatul ei si-ti bagi degetele acolo miscand de ax), vezi cit ulei gasesti pe furtune, demontarea e dificila la y17dt ( se demonteaza aproape toata fatza masinii) iar reconditionarea nu prea iese la stilul asta de turbina.
E ceva de lucru de aceea e bine sa incepi cu o diagnoza. Uneori te scuteste de multa munca.
...sincer , n-am inteles din descrierea ta ce se intampla la 130km/h ! ..... ai mentionat ca masina dupa valoarea asta merge bine si trage .... atunci de ce trebuie sa opresti ? ? ?
ionu93
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra 2003 Y17DT
- Cont inregistrat: 09 Jun 2013
- Mesaj Privat
criss1000
- Mesaje scrise: 33
- Masina: Astra 2001
- Cont inregistrat: 31 Jan 2009
- Mesaj Privat
- jE
- 8,413 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,413
- Masina:
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
13nicu- Suspendat
- 1,487 mesaje
- din 17 Dec 2012
- Astra 2002 hatch y17dt
- Bihor
- Mesaj Privat
13nicu- Suspendat
- 1,487 mesaje
- din 17 Dec 2012
- Astra 2002 hatch y17dt
- Bihor
- Mesaj Privat
...... ce ciudat mah ....opelul meu moare la 130km/h intrand in limp-mode ....al tau la aceeasi valoare invie !
Parca asa , imi vine mie sa zic, ca pana la cele 3000 de ture ( banuiesc ca ai cam atat la 130km/h) turbina ta se chinuie sa acumuleze presiune dupa care iti apare zvacul ala si totul se face primavara ....
Mai poti verifica daca in timpul accelerarii pe loc , furtunul ce pleaca de la intercooler la EGR se intareste. Rogi pe cineva sa accelereze si tu ti mana pe furtun.