Salut !
Rotita mica alba este sigur de la ESP. Pe pozele mele nu apare, ca eu n-am ESP. In mod sigur e angrenata de volan. Cred ca prin intermediul rotii mari de cupru. Nu mai tin minte cum era roata de cupru. Are lipita nedemontabil pe partea de jos un inel de plastic ?
Daca nu, atunci e doar tabla discului de cupru.
Atunci vezi sa n-o fi intors ! Poate ai pus-o la loc cu fata de jos in sus ! Asta ar putea explica incapacitatea OPCOM de a o calibra. Uita-te la pozele mele, se poate identifica, caci fantele de pe ea sint din ce in ce mai mari, dar numai intr-o anumita directie. Vezi daca nu le ai oglindite !
Treaba ce scrie pe carcasa cu doua ture e altceva. Stiu, ptr ca am desfacut si aia, dar nu era necesar...
Zice ca:
"Invirte rotorul in sensul acelor de ceasornic pina la stringere, apoi aproximativ doua ture inapoi, pina se aliniaza."
Inauntrul "rotorului", care e partea centrala a carcasei CIM-ului, este o panglica cu mai multe fire (vezi poza atasata). Ei, cind o pui aia la loc, atunci trebe facuta operatiunea asta. Nu la discul de cupru !
Ah, si rotorul se poate invirti doar daca apesi acea clema mica cu cap rotund de pe marginea gaurii rotorului. Se vede bine pe poza ta !
Practic volanul apasa acea clema, cind e infipt pe ax.
Vezi ca e bine sa cositoresti contactele de pe placa cim pe ambele parti. E un circuit dublu placat, cu doua fete. Si foloseste saciz. Nu prea arata bine cositoririle tale... Dar de aia pot fi si bune 😊