Mar 02 Oct, 2012 11:29 pm
salutare. m-am uitat pe forumuri si in discutii dar nu am gasit ceva relevant sau asemanator cu problema mea. zilele trecute ma intorceam cu masina de la tulcea spre bucuresti, iar in momentul in care m-am angajat intr-o depasire si am turat motorul mai tare am constatat brusc ca nu mai am nici un indicator de bord functional. acul vitezometrului a ramas la 110km/ora iar apa si benzina au cazut la zero. nici numarul de kilometri nu mai era vizibil. am tras pe dreapta, am oprit motorul, am pus contactul din nou, dar nimic.am deconectat si bateria dar fara rezultat . sigurantele erau toate intacte, m-am apucat si am scos si bordul cu indicatoarele, sa vad daca nu era ceva suspect, pentru ca mai aveam de mers cam 230km pina in bucuresti. nu am gasit nimic in neregula, asa ca am fost nevoit sa imi continui drumul cu acele de apa si benzina la zero iar vitezometrul l-am rotit eu cu mana la zero...turometru nu am, masina este cu cutie automata, B1 1996, X16XEL. mentionez ca martorii de bord, adica becurile de ulei, baterie, abs, frana toate functionau normal. am verificat toate echipamentele electrice si absolut toate functionau in afara de bord. chiar si becurile din spatele acelor functionau. indicatoarele de bord si kilometrajul au vreo alimentare comuna? din minimele mele cunostinte de electronica , pare a fi un stabilizator de tensiune pe placa cu integrate pe care am sa incerc sa il verific. orice idee ar fi binevenita. multumesc.