- ciprian.bas
- *
- 13 mesaje
- din 26 Nov 2011
- Calibra 1993 C20NE
- Alta tara
ciprian.bas
- Mesaje scrise: 13
- Masina: Calibra 1993 C20NE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Nov 2011
- Mesaj Privat
- wheelman2009
- *
- 5 mesaje
- din 09 Nov 2009
- Vectra 2001 Z18XEL
- Bucuresti
wheelman2009
- Mesaje scrise: 5
- Masina: Vectra 2001 Z18XEL
- Cont inregistrat: 09 Nov 2009
- Mesaj Privat
vin si eu cu o problema la frane, masina e un Opel Calibra C20NE, sistem de franare ATE cu ABS ( cred ca tip 2EH), discuri ventilate fata 256 mm, discuri pline spate 270 mm.
Acum incerc sa expun pe scurt ce am schimbat pana acum la frane: discuri pe fata noi + placute noi, garnituri etrieri fata noi ( ATE ) garnituri pompa centrala noi, lichid frana DOT4 tot ATE, placutele pe spate aproape noi. Problema se manifesta astfel : inainte sa schimb placute, discuri, frana tinea slab si foarte jos aproape de podea, ( placutele erau pe fier, discurile varza, lichidul vechi deci am zis ca dupa ce le schimb si aerisesc isi revine ), acum problema e in felul urmator : frana tine tot la podea la prima pedala, apoi dupa 2 -3 pedale tine mai sus ( deci e ca si cum s-ar incarca ), prima pedala se duce la podea apoi tine mai sus, la prima vedere pare ca ar fi aer in instalatie, dar de aerisit am aerisit la greu si in diagonala si incepand de la cea ma indepartata roata de la pompa si prima data pe fata apoi pe spate, cu furtunul bagat pe aerisitor si al 2-lea capat bagat intr-un bidon curat cu lichid in el ( in felul asta nu are cum sa intre aer la loc in instalatie ). Astfel ca daca aer nu prea mai aer cum sa fie in instalatie, ca nu mai iese deloc pe nicaieri, garniturile pompei sunt noi si nu curge pe nicaieri, am verificat peste tot, ca masina sta pe rampa, ce credeti ar putea fi

PS : ciprian.bas legat de cum se face aerisirea, eu unul o faceam incepand de la cea mai indepartata roata fata de pompa, dr. spate apoi stg. spate, dr. fata si in final stg. fata, mai e o varinata in diagonala : stg. spate dr. fata, dr. spate stg. fata si o a 3-a varianta ( am vazut-o intr-un manual de opel ) care zice ca la sistemul meu de ABS prima data se face pe fata apoi pe spate, la toate metodele folosesti un furtun transparent ( vezi exact cand iese aer si cand nu ) care sa intre fest pe aerisitor si a 2-lea capat il bagi intr-un bidon curat cu lichid de frana in el, in felul asta aerul nu are cum sa se intoarca in instalatie. Eu unul le-am incercat pe toate si tot nu am reusit sa o rezolv, dar cred ca la mine problema nu e aerul din instalatie.
- providra18
- **
- 323 mesaje
- din 21 Mar 2009
- Calibra 1995 x20xev
- Suceava
providra18
- Mesaje scrise: 323
- Masina: Calibra 1995 x20xev
- Cont inregistrat: 21 Mar 2009
- Mesaj Privat