Gavriil
- Mesaje scrise: 71
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 16 Jan 2005
- Mesaj Privat
- Gaby
- **
- 204 mesaje
- din 20 Jan 2005
- Astra 1999 X16XEL
- Bucuresti
Gaby
- Mesaje scrise: 204
- Masina: Astra 1999 X16XEL
- Cont inregistrat: 20 Jan 2005
- Mesaj Privat
Eu am folosit, dar sa stii ca e aproape imposibil sa nu se vada diferenta.
Mai mult ca sigur se va "gaza" marginea suprafetei vopsite.
Daca totusi vrei sa incerci, fa-o mai intai pe o suprafata mica, care sa nu fie la vedere.
Si, mai ales fa treaba asta ori intr-un garaj (cu aerisire) ori intr-un loc lipsit de curenti de aer.
Neaparar sa incerci sa stabilesti distanta optima de la care sa "sufli", sa nu iti apara scurgeri si sa reduci cat mai mult gazarea.
Mai mult ca sigur se va "gaza" marginea suprafetei vopsite.
Daca totusi vrei sa incerci, fa-o mai intai pe o suprafata mica, care sa nu fie la vedere.
Si, mai ales fa treaba asta ori intr-un garaj (cu aerisire) ori intr-un loc lipsit de curenti de aer.
Neaparar sa incerci sa stabilesti distanta optima de la care sa "sufli", sa nu iti apara scurgeri si sa reduci cat mai mult gazarea.
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Z20LET
- Cont inregistrat: 08 Mai 2004
- Mesaj Privat
In functie de suprafata pe care o am de acoperit cu vopsea, folosesc spray sau metoda clasica, prefer folosesc spray-ul numai la retusuri in zonele putin vizibile. Daca ai o intreaga piesa de vopsit iti recomand sa apelezi la serviciile unui vopsitor deoarece vopseaua din spray nu este de cea mai buna calitate, in plus un vopsitor pregateste piesa respectiva inainte de vopsire(curatare, eventual chituire, matuire, degresare...)
- Sezran
- 1,183 mesaje
- din 01 Jun 2004
- Bucuresti
Sezran
- Mesaje scrise: 1,183
- Masina:
- Cont inregistrat: 01 Jun 2004
- Mesaj Privat
- CatalinE
- **
- 449 mesaje
- din 14 Jun 2004
CatalinE
- Mesaje scrise: 449
- Cont inregistrat: 14 Jun 2004
- Mesaj Privat
fratilor,
spuneti-mi si mie de unde sa iau (in Buc) vopsea la spray pentru plastice cu precadere. vreau sa vopsesc oglinzile (plastic negru) in alb la culoarea masinii. Eu am Alb-Casablanca (codul 474 parca sau ceva de genul)
fusei in Carrefour dar aia n-au decit vopsea Sinto (cica-i sintetica) si au alte coduri (10, 15, 25, 5, etc...).am intrebat dar nu stiau echivalentele?!! am fost si la Augsburg dar n-au..
mai stiti vreun alt magazin?
spuneti-mi si mie de unde sa iau (in Buc) vopsea la spray pentru plastice cu precadere. vreau sa vopsesc oglinzile (plastic negru) in alb la culoarea masinii. Eu am Alb-Casablanca (codul 474 parca sau ceva de genul)
fusei in Carrefour dar aia n-au decit vopsea Sinto (cica-i sintetica) si au alte coduri (10, 15, 25, 5, etc...).am intrebat dar nu stiau echivalentele?!! am fost si la Augsburg dar n-au..
mai stiti vreun alt magazin?
- Gaby
- **
- 204 mesaje
- din 20 Jan 2005
- Astra 1999 X16XEL
- Bucuresti
Gaby
- Mesaj Privat
@CatalinE
.. Sinto (cica-i sintetica)... Si ai vrea sa fie naturala ?
Ia-ti un spray de "primer", cu care sa dai inainte de a da vopseaua. Gasesti la standul de vopseluri din Vitan.
Cureti bine locul de vopsit, dai un strat de primer (un fel de adeziv incolor pt ca vopseaua sa adere mai bine pe plastic) si, inainte sa se usuce de tot, dai primul strat de vopsea.
Ia-ti un spray de "primer", cu care sa dai inainte de a da vopseaua. Gasesti la standul de vopseluri din Vitan.
Cureti bine locul de vopsit, dai un strat de primer (un fel de adeziv incolor pt ca vopseaua sa adere mai bine pe plastic) si, inainte sa se usuce de tot, dai primul strat de vopsea.
- JURISTU '
- **
- 237 mesaje
- din 31 Mar 2005
- Vectra 2001 Z18XE
- TIMISOARA
JURISTU '
- Mesaje scrise: 237
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 31 Mar 2005
- Mesaj Privat
- CatalinE
- **
- 449 mesaje
- din 14 Jun 2004
CatalinE
- Mesaj Privat
Gaby a scris:@CatalinE
vorbesti de targul de masini Vitan nu?
am inteles cum e cu 'primer' ul dar mai am o problema. o oglinda a fost deja vopsita cu o vopsea metalizata negru spre albastru. mai dau cu primer?
- CatalinE
- **
- 449 mesaje
- din 14 Jun 2004
CatalinE
- Mesaj Privat
- Gaby
- **
- 204 mesaje
- din 20 Jan 2005
- Astra 1999 X16XEL
- Bucuresti
Gaby
- Mesaj Privat
CatalinE a scris: ... o oglinda a fost deja vopsita cu o vopsea metalizata negru spre albastru. mai dau cu primer?
Eu as zice sa incerci sa o cureti de vopseaua existenta, pt. ca nu stii cum a fost vopsita si risti sa se cojeasca.
Daca e vopsea originala, te-as sfatui sa o matuiesti cu un smirghel f.f.fin inainte de a da cu primer.
- pam
- **
- 440 mesaje
- din 19 Oct 2006
- Vectra 2001 y22dtr
- Mures
pam
- Mesaje scrise: 440
- Masina: Vectra 2001 y22dtr
- Cont inregistrat: 19 Oct 2006
- Mesaj Privat
- pam
- **
- 440 mesaje
- din 19 Oct 2006
- Vectra 2001 y22dtr
- Mures
pam
- Mesaje scrise: 440
- Masina: Vectra 2001 y22dtr
- Cont inregistrat: 19 Oct 2006
- Mesaj Privat
- Mikki
- 1,418 mesaje
- din 06 Sep 2004
- Astra 2002 1.6
- Bucuresti
Mikki
- Mesaje scrise: 1,418
- Masina: Astra 2002 1.6
- Cont inregistrat: 06 Sep 2004
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
Eu tocmai ce am aplicat metoda, cu rezultate acceptabile, dar nu perfecte...
Tips...
- atentie la codul culorii
- atentie la prepararea suprafetei de vopsit, perfect lisa, BINE degresata
- nu va zgarciti la grund (deci, alt spray...) la o culoare cat mai compatibila cu cea finala
- pentru plastic, se gaseste un grund special, fara el vopseaua se va exfolia peste un delta T
- preserati vopsirea integrala a elementelor si mascati elementele vecine cu scotch de hartie si ziare, NU folositi adeziv "obisnuit" ca reactioneaza cu solventul vopselei
- vopsiti intr-un local bine ventilat dar fara vant sau praf.
- dati un strat de grund uniform (doua daca e cazul) si dupa uscarea completa doua straturi de vopsea SUBTIRI (sa nu se scurga) in diagonala
- pentru vopselele metalizate nu nitati ca se da si un lac dupa aceea (deci, recapitulez, in total aveti nevoie de 4 sprayuri, un grund "metal", un grund "plastic", vopseaua propriu-zisa si un lac de protectie)
- si dupa lupte seculare, ati obtinut o suprafata acceptabila, dar care nu poate rivaliza decat in cazuri precise cu o vopsea cu pistolul (vopsea in culori "simple" alb de exemplu)
- BAFTA
Tips...
- atentie la codul culorii
- atentie la prepararea suprafetei de vopsit, perfect lisa, BINE degresata
- nu va zgarciti la grund (deci, alt spray...) la o culoare cat mai compatibila cu cea finala
- pentru plastic, se gaseste un grund special, fara el vopseaua se va exfolia peste un delta T
- preserati vopsirea integrala a elementelor si mascati elementele vecine cu scotch de hartie si ziare, NU folositi adeziv "obisnuit" ca reactioneaza cu solventul vopselei
- vopsiti intr-un local bine ventilat dar fara vant sau praf.
- dati un strat de grund uniform (doua daca e cazul) si dupa uscarea completa doua straturi de vopsea SUBTIRI (sa nu se scurga) in diagonala
- pentru vopselele metalizate nu nitati ca se da si un lac dupa aceea (deci, recapitulez, in total aveti nevoie de 4 sprayuri, un grund "metal", un grund "plastic", vopseaua propriu-zisa si un lac de protectie)
- si dupa lupte seculare, ati obtinut o suprafata acceptabila, dar care nu poate rivaliza decat in cazuri precise cu o vopsea cu pistolul (vopsea in culori "simple" alb de exemplu)
- BAFTA
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
- Vios40