calin.florindnaiel
aici se discuta depsre consum la cateva tipuri de motoare de 1.6 benzina, nu se fac prezentari ample despre masina, pentru asta exista topicurile "Ai un Opel? Hai sa-l vedem"
Benzina este 5.43ron/L azi, cea mai scumpa de cand a inventat Otto motorul cu ardere interna, deci consumul devine un topic si mai interesant.
Opelistilor, ce vi se pare ne la locul lui in poza urmatoare?
Daca nu v-ati dat seama, va spun eu: am parcurs 100km in oras, iar BC spune ca am un consum de 9.5%. Tot el spune ca am folosit 8.9L de benzina ca sa fac asta, deci tot el se contrazice: 100km cu 8.9L inseamna un consum de 8.9%. Comportamentul asta l-au observat si alti colegi de munca cu Opel Astra H.
Unde-i adevarul? Este in consumul de la plin, pentru ca la BC nu stiu daca pot sa am incredere nici in consumul calculat si nici in cantitatea de benzina consumata.
Cert este ca eu mi-am facut consumul de la plin la plin de 8 ori de cand am masina asta, si de fiecare daca BC arata mai mult decat consumul de la plin la plin in medie cu 0.385L/100km, adica BC arata cam cu 0.4 L/100km mai mult decat real.
Pana acum, in 5-6000km, A16XER-ul meu are un consum mediu real de 7.74 l/100km, din care cam 60-70% este oras.