Dum 14 Jul, 2013 11:27 pm
Asa am patit si eu, la turatii mici aproape ca se oprea masina, am mai scris pe tema asta, pe alte topicuri.
Eu am OPCOM si am facut un test de EGR, iar acolo se vedea ca primeste curent, dar nu se schimba nici o valoare, de aceea uneori mergea bine, apoi nu, in alta zi mergea bine, cand se incalzea iar nu mai mergea cum trebuie.
In fine, curatarea am facut-o cu un smirglu dur si aerosol degripant.
Asemanator explica si @DanCuciureanu, adica Al Pacino 😊 procedeul, deci nu am inventat eu acest lucru, doar cred ca am insistat foarte tare in curatarea lui.
In timp ce era deschis pistonasul am frecat cu smirglu intre cap si guler chiar si pe ax (insistent), pana au disparut depunerile si si am observat ca acel cap nu mai sta fix in guler, s-a micsorat putin.
Apoi am verificat din nou cu OPCOM si de fiecare data deschidea cat trebuie si la valori maxime.
Ca sa previn viitoare afumari si blocaje, am faurit o placuta care anuleaza recirculatia, iar acum merge mai bine ca niciodata.
Daca-l mai lovesti cu ciocanul, risti sa strici partea electronica din el, care contine un potentiometru montat pe piston, sau ceva de genu.
Trebuie doar mult degripant si smirglu. Garantez 100%, ca nu vei mai avea probleme la capitolul asta.