Subiectul acestei discutii, este reprezentat de locul de montare ideal al detectorului radar (daca exista asa ceva).
De curand, am achizitionat un detector radar >>BELTRONICS VECTOR 940<<, in urma unei informari atente pe internet, acesta parea cea mai buna solutie in limita a 250USD. Parerea multora este ca am facut alegerea cea mai corecta posibil, si din citite si auzite Beltronics ar fi un lider incontestabil in ce privesc detectoarele radar.
Montarea am facut-o pe parbriz, cu ajutorul suportului cu ventuze, insa datorita greutatii foarte mari a detectorului, am fost nevoit sa il pun destul de aproape de bord, dupa cum se poate vedea in fotografia de mai jos ...

Am incercat sa il pun mai sus, insa beleaua este aceea ca este un detector extrem de greu, si la denivelari se desfac acele ventuze.
Legat de montare am auzit tot soiul de variante. Unii spuneau ca pozitia ideala este deasupra stergatoarelor pe centru, altii ca e mai bine sa fie ceva mai in dreapta, altii ca undeva sus la oglinda ... altii ca nu conteaza foarte tare unde este, atata vreme cat este pozitionat in dreptul parbrizului ...
Acum, ce mi-as dori, este sa elucidez acest mister. V-as ruga sa postati fiecare asa cum credeti de cuvinta, insa pe cat posibil parerile voastre sa fie argumentate ptr a intelege mai usor fiecare dintre noi care este adevarul pana la urma.
Eu cred ca totusi pozitia nu este atat de importanta, atata vreme cat este undeva in dreptul parbrizului. Eu am gasit aceea pozitie care impaca si capra si varza, cum se spune. Are si vizibilitate in fata fiind sub linia stergatorului, si se sprijina si de bord, astfel ca nu risc sa imi mai cada prin masina.
Si ca o chestie colaterala, daca tot am ajuns aici ... ce parere aveti de acest detector ? Mie mi-a placut ca desi setat pe mod "highway" nivelul de alarme false este aproape de 0, are sinteza vocala, si ca nivel de detectie s-a dovedit eficient la peste 1,5km. Faptul ca nu are detectie in banda KU, este un dezavantaj real, mai ales ca la noi in tara nu exista asa ceva ? Posibil sa fie introdusa in scurt timp aceasta banda si la noi, sau in aceasta privinta exista niste reglementari care nu pot fi modificate dupa bunul plac al militiei ?
Multumesc anticipat ptr orice raspuns, va doresc drum bun si cu cat mai putine amenzi sau evenimente neplacute 😳
Cu respect,
Mircea !