dupa ce am achizitionat un set de diuze si cautind in numeroase reprezentante opel cheia de reglaj al acestora raspunsul lor era acelasi:nu se gaseste cheie de reglaj al lor.
in acest sens vin in ajutorul nostru cu o metoda foarte ieftina si usor de obtinut.astazi fiind in service pentru remedierea unor probleme auto ma gandeam sa confectionez o cheie de reglaj pentru a scapa de eventualele neplaceri in cazul in care ele nu vor stropi corespunzator.
asa ca mi-am sacrificat pistolul de aer din dotare din care am taiat aproximativ 3 centimetri.

dimensiunea exterioara a tevii este de 6 mm iar gaura interioara are 4 mm.
se taie o bucata de teava,(asta ramine la aprecierea fiecaruia lungimea ei)apoi bucata se fixeaza in menghina.capatul tevii se va cresta in forma de cruce cat mai pefecta cu o panza de bomfaier

dupa ce a-ti procedat si cu aceasta se recomanda o mica ajustare a tevii pe parte exterioara pentru o mai buna patrundere lejera in diuza.
adincimea taieturii ar fi recomandat sa fie undeva la 2mm pentru reglajul nu numai circular dar si pentru o mai buna reglare a jetului sus sau jos.
dupa aceasta operatiune se ia o bucatica de smirghel indoit in 2 cu care se mai ajusteaza taieturile cu bomfaierul deoarece acestea nu vor intra in partea de plastic a diuzei.
rezultatul?

ca sa va faceti si o idee cam asta ar fi marimea cheitei de reglaj.

durata medie de executie este de circa 15 minute si daca faceti taieturile si ajustarile bine va va iesi din prima.ca aspect a mea ar fi 7 din 10 iar ca si functionalitate 10 din 10.e perfecta.
in speranta ca v-am fost de ajutor va doresc spor la treaba.
numai bine!