Am inceput deocamdata cu usa din spate, de pe partea soferului. Masina este Opel Vectra, motor X25XE, an fabricatie 2000. Are toate cele 4 geamuri electrice, cu impuls.
Sa purcedem ...
1. Se desfac cele 2 suruburi de sub buzunarul usii

2. Se scoate "triunghiul" de plastic din coltul de deasupra manerului de inchidere ( e trage cu mana, are o urechiusa de plastic in care e prins )

3. Cu grija,ajutat de un briceag ascutit, se scot, pe rand :
- capacelul din maner

- butonul de comanda a geamului

- capacul de pe tweeter

NB! Aceste componente sunt din plastic, incercati sa le scoate cu mare grija si sa nu lasati urme .
4. Se scot cele 3 suruburi mascate de capacele mentionate mai sus
5. Butonul de comanda este alimentat de un cablu mufat - se deconecteaza cu grija. Nu va lasati pacaliti - butonul se desface si el in sine, dar nu ajuta la nimic, nu puteti scoate manerul daca nu desfaceti cablul.

6. Se deconecteaza si tweeterul, in acelasi mod
7. Cu grija , se trage usor de fata de usa. Aceasta este prinsa de metal in butoni de plastic. Luati-o usor, roata, si se desprinde . NU FORTATI.
8. Dupa ce ati desprins fata de usa din butoni, trebui sa o ridicati , pentru a o scoate definitiv.
ATENTIE !! Pt cei care au bec de iluminare in usa, mare grija ! Daca va bucurati ca in sfarsit ati scos fata, riscati sa rupeti cablul de alimentare ! Eu am fost la un pas sa-l smulg, deci grija ...

9. Fata interioara ( tabla ) e invelita intr-un celofan ciudat, lipit pe laturi. Lipitura e marcata cu rosu. Eu zic ca trebuie desprins cu grija , incet - incet, doar in partea de jos , ca pe acolo aveti acces in interiorul usii ( ce ne intereseaza de fapt )

10. Ideala ar fi o lanterna mica sa puteti vedea cam cum e mecanismul si pe unde sa stergeti. In principiu, tija de metal pe care culiseaza o piesa de plastic tb stearsa de murdarie si unsa - eu am dat cu WD40.
11. Se pun la loc piesele - cu atentie , sa nu uitati ceva . Mie mi-a folosit faptul ca am facut poze - daca aveti un aparat digital va recomand acelasi lucru. Ca mentiune, acel celofan il puteti lipi ( asa cum am facut eu ) cu Bison dublu adeziv buretat, din loc in loc. E un scotch excelent, special pt masini, eu l-am mai folosit cu succes ( la lipit plasa de tantari pe termopan si tine de 2 ani deja , afara, in soare / ger ). Se gaseste in orice hypermarket la aprox 65k rola de 4m.
Cam asta ar fi. Mie mi-a luat ~ 2 ore, fara sa stiu ce tb sa fac. As adauga : incredibil cum a lucrat neamtu masina asta, totul e logic, legat, eficient. Tratati-o ca pe o domnisoara educata, nu va grabiti cu ea 😳 😳
Sper sa va ajute, o sa continui acest post cu demontarea geamurilor fata, cand o sa am timp sa le desfac ...