- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Astra 2002 Isuzu Y17DT 16v 55kW
- Iasi
xcuseme
- Mesaje scrise: 1,444
- Masina: Astra 2002 Isuzu Y17DT 16v 55kW
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Aug 2006
- Mesaj Privat
Descriu aici experienta mea de pana acum in afara tarii.
Am plecat din RO/Iasi cu intentia de a ajunge in FR/Strasbourg.
Detalii:
- masina opel astra g 1.7 dti
- 2 persoane + bagaj
- prima data iesit din tara cu masina proprie
- teoretic inca sunt incepator... inca nu am 1 an de carnet, aveam cam 6000 de km condusi pana sa plec
- dotat cu PDA/GPS, detector radar beltronics pro rx65, card in lei care sa mearga si afara, prietena in dreapta care avertizeaza sonor cand mergi prea tare, mai ales in curbe, si 15l solutie lichid de parbriz
Plecat pe 1iunie la ~4:15 dimineata din Iasi... am ajuns in Oradea la 14:30, m-am cazat la hotel si am dormit ca porcu cat am putut de mult pana a 2-a zi.
Drumul in RO a fost pe departe cel mai obositor din cat am condus pana in momentul in care scriu acum (aproape 3500km de cand am plecat).
Iasi - Tg Neamt - Poiana Largului (aici se lucreaza la podul din coada lacului, drum f prost, pe 1sg sensm semaforizat / lacul bicaz era cumplit de secat, nu l-am vazut in viata mea asa scazut) - Borsec - Toplita - Reghin - Tg Mures - Cluj - Oreadea.
Ce pot sa zic e ca zona Borsec - Toplita - Reghin este absolut cumplita... n-am injurat de mult atat de mult cand am injurat in portiunea aia.
Dobitocii au decopertat cam tot drumul acolo... si este lasat asa... nu au asfaltat mai nimic.. doar pe la toplita parca au mai miscat putin spre bine.
Detectorul de radar m-a avertizat de 2 ori din timp la 2 radare care stateau pitite strategic... unul dupa o curba, altul imediat dupa un deal unde veneai lansat ca era drum ok.
Se pare ca nu degeaba se zice ca e un detector bun.
Pe 2 iunie pe la 8:30 am iesit din Oradea (nu inainte de a face plinul), am intrat in Ungaria pe la vama Bors. Fara evenimente... le-am dat si pasapoartele... s-au uitat pe ele... nimic spectaculos.
Din momentul iesirii din RO nu am mai folosit detectorul.
Ungaria:
In ungaria am mers legal... din cand in cand mai depaseam viteza legala ca sa fac depasiri.
Unde am vazut ca se mergea tare ma mai lipeam si eu in spatele unui vitezist la o distanta rezonabila.
Am cumparat vigneta valabila 10 zile, platit cu cardul... sincer nu mai stiu cat am dat.
Nu am oprit deloc pana am intrat in Austria... decat sa iau vigneta.
Austria:
La vama ok, nimic special.
Cumparat vigneta valabila 4 zile... cost 7.60e.
Drumul super... pe autostrada destul de liber fiind sambatam fara tiruri.
Spre italia se traverseaza ceva munti... plin de tunele, limite de viteza... radare automate..etc..
Am prins o ploaie torentiala beton... la 1 moment dat pe contrasens pe autostrada blocaj... accident... erau vreo 8-10 masini japoneze tunate stil NFS... ce am vazut din viteza... tocmai il luau pe 1 cu targa.
Italia
La vama se trece ca prin branza... nu opreste nimeni...
Nu trebuie vigneta... se plateste taxa de autostrada periodic (sunt bariere cu casierii)
Undeva langa vicenza:
In timpul saptamanii trafic extrem de aglomerat... pentru mine a fost adrenalina curata
Elvetia:
- la vama toti treceau frumos... fara probleme. Cum vad baietii nr de ro... se arunca in fata masinii si ma trag pe dreapta. M-a pus sa opresc motoru... eu aveam turbina incinsa de la drum... grrrr
Interogatoriu... de unde vin... unde ma duc...
Actele la control: CI, pasaport, cert. inmatriculare masina, permis conducere...
Ma gandeam ca ma intoarce din cauza ca nu am 1an de carnet... no problems.
Au cerut pana si carnetul de conducere al prietenei.
Cat au verificat actele langa noi a stat un vames inarmat... nu ne-a scapat o clipa din ochi.
Nu ai voie sa cobori din masina.... chiar daca te pisi pe tine..
S-a intors respectivul cu actele... a aruncat o privire si in portbagaj.. si ne-a lasat sa trecem... nu inainte de a ne arata ghiseul de unde sa cumpar vigneta.
Ulterior am mai trecut de 2 ori granita in Elvetia si nu m-au mai oprit deloc.
Partea frumoasa: dinspre Italia (Vicenza) spre Franta a trebuit sa traversez Elvetia.
Am ales trecatoarea de la San Gottardo, prin Alpii elvetieni
Erau 2 variante, dar in final le-am facut pe amandoua: pe deasupra.. serpentine... peisaje... aer curat, sau pe sub... printr-un tunel lung de 17km.
Pe aici am urcat sus... la 2100m:
http://maps.google.com/maps...amp;z=13&om=1
Am urcat pe drumul "european" galben pana la lacul San Gottardo (Ospizio) si am coborat pe cel alb... un drum pietruit extrem de bun...
Apoi am coborat inapoi pe aici:
Dupa care am trecut prin tunel (fara taxa).
In schimb am platit vigneta Elvetiana care a costat parca 30-40e... si e valabila 1an. Dar s-a dovedit f utila... pentru ca am mai trecut ulterior de 2 ori prin Elvetia (Strasbourg - Grenoble - Chamonix / tur-retur) si am evitat astfel taxele de autostrada din Franta care nu sunt chiar mici.
In tunel nimic special... doar ca:
- se merge cu 80.... pe 2 sensuri... cate 1 banda.
- am uitat sa pun ventilatia pe recirculare si mi-am umplut masina cu monoxid de carbon
- obligatoriu sa pastrezi distanta de ~150m fata de cel din fata
- cu toate ca afara erau cam 22 grade.. in mijlocul tunelului pe bord am avut afisate 34.5 grade. De curiozitate am coborat putin geamul ... intradevar era cald rau.
In tunelul asta a fost si un accident urat tare prin anii 90 parca...
Precizari pentru unii care ar putea fi carcotasi:
- nu ma laud... stiu ca am dat unele detalii care nu par importante... dar pentru unii care nu au mai iesit pe afara e posibil sa fie
- stiu ca unele chestii nu au legatura cu masinile si cu Opel... dar e pacat sa nu prezentam locurile frumoase prin care trecem
O sa revin cu un post cu locurile prin care am mai fost... printre care:
- un muzeu al unui ordin de calugari... Grande Chartreuse
- grenoble, la bastille de grenoble
- chamonix - telecabina la Aiguille du Midi - cota 3842m... absolut incredibil ce au putut face aia acolo
O sa revin cu 1 post
Ultima modificare făcută de xcuseme la Lun 11 Jun, 2007 8:47 pm
Am plecat din RO/Iasi cu intentia de a ajunge in FR/Strasbourg.
Detalii:
- masina opel astra g 1.7 dti
- 2 persoane + bagaj
- prima data iesit din tara cu masina proprie
- teoretic inca sunt incepator... inca nu am 1 an de carnet, aveam cam 6000 de km condusi pana sa plec
- dotat cu PDA/GPS, detector radar beltronics pro rx65, card in lei care sa mearga si afara, prietena in dreapta care avertizeaza sonor cand mergi prea tare, mai ales in curbe, si 15l solutie lichid de parbriz
Plecat pe 1iunie la ~4:15 dimineata din Iasi... am ajuns in Oradea la 14:30, m-am cazat la hotel si am dormit ca porcu cat am putut de mult pana a 2-a zi.
Drumul in RO a fost pe departe cel mai obositor din cat am condus pana in momentul in care scriu acum (aproape 3500km de cand am plecat).
Iasi - Tg Neamt - Poiana Largului (aici se lucreaza la podul din coada lacului, drum f prost, pe 1sg sensm semaforizat / lacul bicaz era cumplit de secat, nu l-am vazut in viata mea asa scazut) - Borsec - Toplita - Reghin - Tg Mures - Cluj - Oreadea.
Ce pot sa zic e ca zona Borsec - Toplita - Reghin este absolut cumplita... n-am injurat de mult atat de mult cand am injurat in portiunea aia.
Dobitocii au decopertat cam tot drumul acolo... si este lasat asa... nu au asfaltat mai nimic.. doar pe la toplita parca au mai miscat putin spre bine.
Detectorul de radar m-a avertizat de 2 ori din timp la 2 radare care stateau pitite strategic... unul dupa o curba, altul imediat dupa un deal unde veneai lansat ca era drum ok.
Se pare ca nu degeaba se zice ca e un detector bun.
Pe 2 iunie pe la 8:30 am iesit din Oradea (nu inainte de a face plinul), am intrat in Ungaria pe la vama Bors. Fara evenimente... le-am dat si pasapoartele... s-au uitat pe ele... nimic spectaculos.
Din momentul iesirii din RO nu am mai folosit detectorul.
Ungaria:
In ungaria am mers legal... din cand in cand mai depaseam viteza legala ca sa fac depasiri.
Unde am vazut ca se mergea tare ma mai lipeam si eu in spatele unui vitezist la o distanta rezonabila.
Am cumparat vigneta valabila 10 zile, platit cu cardul... sincer nu mai stiu cat am dat.
Nu am oprit deloc pana am intrat in Austria... decat sa iau vigneta.
Austria:
La vama ok, nimic special.
Cumparat vigneta valabila 4 zile... cost 7.60e.
Drumul super... pe autostrada destul de liber fiind sambatam fara tiruri.
Spre italia se traverseaza ceva munti... plin de tunele, limite de viteza... radare automate..etc..
Am prins o ploaie torentiala beton... la 1 moment dat pe contrasens pe autostrada blocaj... accident... erau vreo 8-10 masini japoneze tunate stil NFS... ce am vazut din viteza... tocmai il luau pe 1 cu targa.
Italia
La vama se trece ca prin branza... nu opreste nimeni...
Nu trebuie vigneta... se plateste taxa de autostrada periodic (sunt bariere cu casierii)
Undeva langa vicenza:
In timpul saptamanii trafic extrem de aglomerat... pentru mine a fost adrenalina curata
Elvetia:
- la vama toti treceau frumos... fara probleme. Cum vad baietii nr de ro... se arunca in fata masinii si ma trag pe dreapta. M-a pus sa opresc motoru... eu aveam turbina incinsa de la drum... grrrr
Interogatoriu... de unde vin... unde ma duc...
Actele la control: CI, pasaport, cert. inmatriculare masina, permis conducere...
Ma gandeam ca ma intoarce din cauza ca nu am 1an de carnet... no problems.
Au cerut pana si carnetul de conducere al prietenei.
Cat au verificat actele langa noi a stat un vames inarmat... nu ne-a scapat o clipa din ochi.
Nu ai voie sa cobori din masina.... chiar daca te pisi pe tine..
S-a intors respectivul cu actele... a aruncat o privire si in portbagaj.. si ne-a lasat sa trecem... nu inainte de a ne arata ghiseul de unde sa cumpar vigneta.
Ulterior am mai trecut de 2 ori granita in Elvetia si nu m-au mai oprit deloc.
Partea frumoasa: dinspre Italia (Vicenza) spre Franta a trebuit sa traversez Elvetia.
Am ales trecatoarea de la San Gottardo, prin Alpii elvetieni
Erau 2 variante, dar in final le-am facut pe amandoua: pe deasupra.. serpentine... peisaje... aer curat, sau pe sub... printr-un tunel lung de 17km.
Pe aici am urcat sus... la 2100m:
http://maps.google.com/maps...amp;z=13&om=1
Am urcat pe drumul "european" galben pana la lacul San Gottardo (Ospizio) si am coborat pe cel alb... un drum pietruit extrem de bun...
Apoi am coborat inapoi pe aici:
Dupa care am trecut prin tunel (fara taxa).
In schimb am platit vigneta Elvetiana care a costat parca 30-40e... si e valabila 1an. Dar s-a dovedit f utila... pentru ca am mai trecut ulterior de 2 ori prin Elvetia (Strasbourg - Grenoble - Chamonix / tur-retur) si am evitat astfel taxele de autostrada din Franta care nu sunt chiar mici.
In tunel nimic special... doar ca:
- se merge cu 80.... pe 2 sensuri... cate 1 banda.
- am uitat sa pun ventilatia pe recirculare si mi-am umplut masina cu monoxid de carbon
- obligatoriu sa pastrezi distanta de ~150m fata de cel din fata
- cu toate ca afara erau cam 22 grade.. in mijlocul tunelului pe bord am avut afisate 34.5 grade. De curiozitate am coborat putin geamul ... intradevar era cald rau.
In tunelul asta a fost si un accident urat tare prin anii 90 parca...
Precizari pentru unii care ar putea fi carcotasi:
- nu ma laud... stiu ca am dat unele detalii care nu par importante... dar pentru unii care nu au mai iesit pe afara e posibil sa fie
- stiu ca unele chestii nu au legatura cu masinile si cu Opel... dar e pacat sa nu prezentam locurile frumoase prin care trecem
O sa revin cu un post cu locurile prin care am mai fost... printre care:
- un muzeu al unui ordin de calugari... Grande Chartreuse
- grenoble, la bastille de grenoble
- chamonix - telecabina la Aiguille du Midi - cota 3842m... absolut incredibil ce au putut face aia acolo
O sa revin cu 1 post
Ultima modificare făcută de xcuseme la Lun 11 Jun, 2007 8:47 pm
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
Nota. imaginile nu sunt hostate pe serverul clubopel.com, ca atare nu afecteaza sub nici o forma incarcarea acestuia.
Deci nu va panicati pentru ca sunt multe poze... se incarca din alta parte.
Continui cu imagini din franta: Grenoble si imprejurimi.
Imagini de pe drum:
Un lac care l-am gasit pe drum... l-am inconjurat pe sosea... plin de ministatiuni, barcute, plaje, case private, etc...
Un fel de baraj / ecluza pe un rau paralel cu drumul... parea ceva f vechi.. plin de tot felul de sisteme mecanice care reglau debitul raului... nu am inteles la ce folosea exact.
Tot felul de tunele... unele pe 1 singur sens Dupa cum vedeti sunt multe urme de frana pe sosea... erau si indicatoare din ce sens este prioritate.
Pe autostrada langa Chamonix, era un rau care incurca pe acolo si l-au trecut pe deasupra autostrazii
Deci nu va panicati pentru ca sunt multe poze... se incarca din alta parte.
Continui cu imagini din franta: Grenoble si imprejurimi.
Imagini de pe drum:
Un lac care l-am gasit pe drum... l-am inconjurat pe sosea... plin de ministatiuni, barcute, plaje, case private, etc...
Un fel de baraj / ecluza pe un rau paralel cu drumul... parea ceva f vechi.. plin de tot felul de sisteme mecanice care reglau debitul raului... nu am inteles la ce folosea exact.
Tot felul de tunele... unele pe 1 singur sens Dupa cum vedeti sunt multe urme de frana pe sosea... erau si indicatoare din ce sens este prioritate.
Pe autostrada langa Chamonix, era un rau care incurca pe acolo si l-au trecut pe deasupra autostrazii
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
Musee de la Grande Chartreuse - Muzeul unui ordin de calugari
F frumos amenajat, intr-o zona superba.
Mai multe informatii aici:
http://musee-grande-chartreuse.fr
http://en.wikipedia.org/wiki/Grande_Chartreuse
Ultima modificare făcută de xcuseme la Lun 16 Jul, 2007 5:49 pm, modificat de 2 ori în total
F frumos amenajat, intr-o zona superba.
Mai multe informatii aici:
http://musee-grande-chartreuse.fr
http://en.wikipedia.org/wiki/Grande_Chartreuse
Ultima modificare făcută de xcuseme la Lun 16 Jul, 2007 5:49 pm, modificat de 2 ori în total
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
Grenoble - La Bastille de la Grenoble.
Este un fort din Grenoble, o zona in care poti face o groaza de chestii... sport, alpinism, ai o sumedenie de trasee, obiective turistice etc..
Am urcat cu telefericul... telecabina... nici nu stiu cum sa-i zic, erau un fel de bule in care incapeau 6 oameni parca.
De coborat am fost viteji si am luat-o pe scari
Din pacate timpul a fost destul de scurt... si dupa ce am coborat cele cateva mii de scari de pe deal nu am mai avut chef de nimic... abia reuseam sa apas pedalele la masina
Mai multe informatii despre acest fort aici:
http://www.bastille-grenoble.com/
http://fr.wikipedia.org/wiki/Bastille_(Grenoble)
Si o imagine cu ce se vedea de sus de pe Bastille:
Este un fort din Grenoble, o zona in care poti face o groaza de chestii... sport, alpinism, ai o sumedenie de trasee, obiective turistice etc..
Am urcat cu telefericul... telecabina... nici nu stiu cum sa-i zic, erau un fel de bule in care incapeau 6 oameni parca.
De coborat am fost viteji si am luat-o pe scari
Din pacate timpul a fost destul de scurt... si dupa ce am coborat cele cateva mii de scari de pe deal nu am mai avut chef de nimic... abia reuseam sa apas pedalele la masina
Mai multe informatii despre acest fort aici:
http://www.bastille-grenoble.com/
http://fr.wikipedia.org/wiki/Bastille_(Grenoble)
Si o imagine cu ce se vedea de sus de pe Bastille:
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
Chamonix - Mont Blanc - Aiguille du Midi - cota 3842m
In Chamonix am fost special pentru asta... sa urc cu telecabina la 3842m
So... am parcat masina undeva mai la marginea orasului...am gasit o parcare mocca, in centru era full si pe bani.
Amajuns la telecabina... biletul parca e 37e / persoana dus/intors.
A coborat o telecabina de sus... plin de turisti cu snowboarduri, echipament, schiuri..etc..
In conditiile in care eu eram in pantaloni scurti si tricou... si muream de cald.
Urcarea se face in 2 etape, sunt 2 trasee de telecabina.
Ce pot sa zic este ca recomand oricui ajunge in Chamonix sa urcea neaparat pana acolo. E de vis... Nu-mi imaginam ca exista asa peisaje.
Ideea e sa prindeti vreme buna. Apoi este uluitor ce au putut sa faca francezii pe stanca aia... cata tehnologie au carat acolo.
Ce am vazut si m-a impresionat... rotile pe care se invartea cablul de la telecabina erau din otel, si aveau ambele diametrul de vreo 3m.
In stanca cea mai inalta este sapat un put vertical prin care circula un lift OTIS
In loc de etaje... arata altitudinea in m cand urca... se opreste la 3842.
Sus am avut "norocul" sa prind o avalansa live... pe ghetarul care se scurge la vale spre Chamonix.
Experienta e unica... sa auzi tunetul s vuietul provocat de miile de tone de zapada care se pravalesc la vale cu viteze ametitoare
Ah... era sa uit.
Pe toata durata am avut parte de niste germani get-beget... care au baut bere absolut continuu... radeau si vorbeau tare in telecabina... iar sus la 3800m doar ei si vantul se auzeau... ce sa zic... mai sunt tarani si in alte tari
Mai multe info despre Chamonix si Aiguille du Midi:
http://www.aiguilledumidi.net/
http://www.compagniedumontblanc.fr/index.php
http://en.wikipedia.org/wiki/Aiguille_du_Midi
Alte poze fata de ce am facut eu:
http://images.google.fr/ima...p;sa=N&tab=wi
Acum... poze:
In Chamonix am fost special pentru asta... sa urc cu telecabina la 3842m
So... am parcat masina undeva mai la marginea orasului...am gasit o parcare mocca, in centru era full si pe bani.
Amajuns la telecabina... biletul parca e 37e / persoana dus/intors.
A coborat o telecabina de sus... plin de turisti cu snowboarduri, echipament, schiuri..etc..
In conditiile in care eu eram in pantaloni scurti si tricou... si muream de cald.
Urcarea se face in 2 etape, sunt 2 trasee de telecabina.
Ce pot sa zic este ca recomand oricui ajunge in Chamonix sa urcea neaparat pana acolo. E de vis... Nu-mi imaginam ca exista asa peisaje.
Ideea e sa prindeti vreme buna. Apoi este uluitor ce au putut sa faca francezii pe stanca aia... cata tehnologie au carat acolo.
Ce am vazut si m-a impresionat... rotile pe care se invartea cablul de la telecabina erau din otel, si aveau ambele diametrul de vreo 3m.
In stanca cea mai inalta este sapat un put vertical prin care circula un lift OTIS
In loc de etaje... arata altitudinea in m cand urca... se opreste la 3842.
Sus am avut "norocul" sa prind o avalansa live... pe ghetarul care se scurge la vale spre Chamonix.
Experienta e unica... sa auzi tunetul s vuietul provocat de miile de tone de zapada care se pravalesc la vale cu viteze ametitoare
Ah... era sa uit.
Pe toata durata am avut parte de niste germani get-beget... care au baut bere absolut continuu... radeau si vorbeau tare in telecabina... iar sus la 3800m doar ei si vantul se auzeau... ce sa zic... mai sunt tarani si in alte tari
Mai multe info despre Chamonix si Aiguille du Midi:
http://www.aiguilledumidi.net/
http://www.compagniedumontblanc.fr/index.php
http://en.wikipedia.org/wiki/Aiguille_du_Midi
Alte poze fata de ce am facut eu:
http://images.google.fr/ima...p;sa=N&tab=wi
Acum... poze:
- Rares
- Admin
- 266 mesaje
- din 15 Apr 2004
- Astra 2001 Z22SE
- Mures
Rares
- Mesaje scrise: 266
- Masina: Astra 2001 Z22SE
- Cont inregistrat: 15 Apr 2004
- Mesaj Privat
- URAGAN
- 2,811 mesaje
- din 31 Jul 2006
- Vectra 2001 Y20DTH
- Iasi
URAGAN
- Mesaje scrise: 2,811
- Masina: Vectra 2001 Y20DTH
- Cont inregistrat: 31 Jul 2006
- Mesaj Privat
- deleted-4111
- *
- 9 mesaje
- din 08 Dec 2006
deleted-4111
- Mesaje scrise: 9
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
Marshall
- Mesaje scrise: 58
- Masina: Kadett 1991 1.6i C16NZ
- Cont inregistrat: 15 Nov 2006
- Mesaj Privat
Frumos. Ma bucur ca postezi toate lucrurile astea si pentru cei care nu au fost in locurile respective. Astept in continuare imagini si relatari (sa folosesc un limbaj de reporter:P ) din locurile pe care le vizitezi si cind te intorci, poate-mi dai si mie traseul si citeva indicatii ... e bine de notat .... cine stie ... poate o sa ma bata si pe mine gindul sa fac un traseu de genul asta. Numai bine si drive safe !
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
traseu nu e... pentru ca le vizitez haotic si cum apuc.. doar in weekend.
eu stau acum in strasbourg pana in septembrie... si in afara de ce se vede in primul post de aici (chestii pe care le-am facut pe drumul iasi - strasbourg)... restul sunt obiective din apropierea Strasbourgului... vizitate in weekenduri. Toate sunt la maxim 400-450 km de Strasbourg.
Totul e sa cauti pe net (google).
De exemplu castele din Franta:
http://www.chateaux-france.com/france.php
Toate punctele alea galbene de acolo reprezinta un castel.. va dati seama ca nici un francez get beget nu cred ca apuca intr-o viata de om sa vada tot..
Eu am reusit sa vad vreo 4.
Pesteri si grote:
http://www.grottes-en-france.com/carte.html
Am reusit sa ajung la 2... si sper sa ajung undeva mai in sud sa pot dormi o noapte acolo si sa mai vad inca vreo 2.
Inca o chestie...
Aici nu e ca la noi... cu capra vecinului.
A fost suficient sa ajung la primul obiectiv pe care l-am vizitat. Acolo la intrare era un stand in care am gasit o sumedenie de pliante si brosuri de prezentare cu ce mai e frumos de vazut in zona. Apoi te orientezi si alegi ce-ti place.
Gasesti pe net sau in pliante informatii despre orice obiectiv iti alegi: cat costa intrarea, programul de functionare in anumite perioade ale anului, localizare exacta pe harta... unii dau chiar si coordonatele GPS.
Aici te imbie sa vezi cat mai mult.. am fost la o pestera unde am gasit un pliant cu toate pesterile din franta... (vezi siteul de mai sus).
Peste tot sunt birouri de informatii turistice, orice oras vrei sa vizitezi are de obicei siteul lui unde iti prezinta ce merita vazut in zona, locuri de dormit..etc..
Si sunt convins, chestiile astea sunt valabile pentru toata europa civilizata. Baietii STIU sa isi promoveze obiectivele si sa te determine sa cheltui.
Pe forum pe softpedia la o categorie similara aici am gasit pe cineva care zicea de Austria - zona Salzburg / Kaprun. Am cautat pe net si am vazut ca e ceva de vazut in zona... asa ca am rezervat telefonic cazare pe 3 zile la un hotel din zona.
O faza care mi-a placut enorm: am gasit pe net un formular pentru zona respectiva in care completezi tu cand ajungi, cate zile vrei sa stai si cat esti dispuis sa cheltui maxim pe cazare. Si hotelurile din zona iti trimit timp de 72h oferte de cazare pe mail. Tu nu ramane decat sa alegi.
Hotelul l-am ales mai mult dupa locatie (verificata pe google maps) decat dupa pret.
Joi plec incolo.. o sa revin cu poze.
Concluzia de pana acum este:
Un concediu de 1-2 saptamani facut din RO spre Europa... cu masina, este un fel de maraton. Trebuie sa ti-l planifici f bine.. cu toate ca risti sa fii dat peste cap de un blocaj de autostrada sa zicem.
Sunt extrem de multe de vazut.. si trebuie sa te rezumi la a vedea putin si bine.
De ex Paris... daca vrei sa vezi ceva acolo dar nu din fuga... trebuie sa stai minim 1 saptamana. Parerea mea.
eu stau acum in strasbourg pana in septembrie... si in afara de ce se vede in primul post de aici (chestii pe care le-am facut pe drumul iasi - strasbourg)... restul sunt obiective din apropierea Strasbourgului... vizitate in weekenduri. Toate sunt la maxim 400-450 km de Strasbourg.
Totul e sa cauti pe net (google).
De exemplu castele din Franta:
http://www.chateaux-france.com/france.php
Toate punctele alea galbene de acolo reprezinta un castel.. va dati seama ca nici un francez get beget nu cred ca apuca intr-o viata de om sa vada tot..
Eu am reusit sa vad vreo 4.
Pesteri si grote:
http://www.grottes-en-france.com/carte.html
Am reusit sa ajung la 2... si sper sa ajung undeva mai in sud sa pot dormi o noapte acolo si sa mai vad inca vreo 2.
Inca o chestie...
Aici nu e ca la noi... cu capra vecinului.
A fost suficient sa ajung la primul obiectiv pe care l-am vizitat. Acolo la intrare era un stand in care am gasit o sumedenie de pliante si brosuri de prezentare cu ce mai e frumos de vazut in zona. Apoi te orientezi si alegi ce-ti place.
Gasesti pe net sau in pliante informatii despre orice obiectiv iti alegi: cat costa intrarea, programul de functionare in anumite perioade ale anului, localizare exacta pe harta... unii dau chiar si coordonatele GPS.
Aici te imbie sa vezi cat mai mult.. am fost la o pestera unde am gasit un pliant cu toate pesterile din franta... (vezi siteul de mai sus).
Peste tot sunt birouri de informatii turistice, orice oras vrei sa vizitezi are de obicei siteul lui unde iti prezinta ce merita vazut in zona, locuri de dormit..etc..
Si sunt convins, chestiile astea sunt valabile pentru toata europa civilizata. Baietii STIU sa isi promoveze obiectivele si sa te determine sa cheltui.
Pe forum pe softpedia la o categorie similara aici am gasit pe cineva care zicea de Austria - zona Salzburg / Kaprun. Am cautat pe net si am vazut ca e ceva de vazut in zona... asa ca am rezervat telefonic cazare pe 3 zile la un hotel din zona.
O faza care mi-a placut enorm: am gasit pe net un formular pentru zona respectiva in care completezi tu cand ajungi, cate zile vrei sa stai si cat esti dispuis sa cheltui maxim pe cazare. Si hotelurile din zona iti trimit timp de 72h oferte de cazare pe mail. Tu nu ramane decat sa alegi.
Hotelul l-am ales mai mult dupa locatie (verificata pe google maps) decat dupa pret.
Joi plec incolo.. o sa revin cu poze.
Concluzia de pana acum este:
Un concediu de 1-2 saptamani facut din RO spre Europa... cu masina, este un fel de maraton. Trebuie sa ti-l planifici f bine.. cu toate ca risti sa fii dat peste cap de un blocaj de autostrada sa zicem.
Sunt extrem de multe de vazut.. si trebuie sa te rezumi la a vedea putin si bine.
De ex Paris... daca vrei sa vezi ceva acolo dar nu din fuga... trebuie sa stai minim 1 saptamana. Parerea mea.
- deleted-5946
- 1,737 mesaje
- din 13 Mai 2007
deleted-5946
- Mesaje scrise: 1,737
- Cont inregistrat: 13 Mai 2007
- Mesaj Privat
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
multumesc... o sa revin cu ceva completari
Tot din jurnalul acesta face parte si
https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=17321
Am deschis topic separat pentru ca zona e cu totul aparte si isi merita un thread dedicat.
Tot din jurnalul acesta face parte si
https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=17321
Am deschis topic separat pentru ca zona e cu totul aparte si isi merita un thread dedicat.
- tavi_73_tax
- *
- 14 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Zafira 2006 Z 19 DTL
- Tecuci
tavi_73_tax
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Zafira 2006 Z 19 DTL
- Cont inregistrat: 13 Mar 2007
- Mesaj Privat
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
de cand am plecat am parcurs aproximativ 9.000 km (in 2 luni jumate)
fara navigatie cred ca e cam greu... trebuie sa ai un copilot care sa stea cu harta desfacuta si sa iti zica pe unde o iei.
chiar si cu navigatie mai sunt unele probleme... bug-uri software... in care vocea de la IGO imi zice sa o iau aiurea... iar pe harta GPS-ului imi arata ok.
Dar daca vrei bataie mica de cap si sa te deplasezi linistit recomand cu caldura un GPS.
fara navigatie cred ca e cam greu... trebuie sa ai un copilot care sa stea cu harta desfacuta si sa iti zica pe unde o iei.
chiar si cu navigatie mai sunt unele probleme... bug-uri software... in care vocea de la IGO imi zice sa o iau aiurea... iar pe harta GPS-ului imi arata ok.
Dar daca vrei bataie mica de cap si sa te deplasezi linistit recomand cu caldura un GPS.
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
Ok, revin cu poze:
Chateau Fleckenstein
http://www.tourisme-alsace....fleckenstein.html
Am avut norocul sa prindem un festival medieval in momentul in care l-am vizitat... ce sa zic.. superb.
Castelul este f aproape de granita cu Germania, ca atare animatorii si majoritatea celor implicati erau nemti.
Din pacate noi am plecat de acolo dupamiaza si cred ca am pierdut crema distractiei.
Alte imagini: http://images.google.fr/ima...tnG=Search+Images
Chateau Fleckenstein
http://www.tourisme-alsace....fleckenstein.html
Am avut norocul sa prindem un festival medieval in momentul in care l-am vizitat... ce sa zic.. superb.
Castelul este f aproape de granita cu Germania, ca atare animatorii si majoritatea celor implicati erau nemti.
Din pacate noi am plecat de acolo dupamiaza si cred ca am pierdut crema distractiei.
Alte imagini: http://images.google.fr/ima...tnG=Search+Images
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
Acum va prezint Gouffre de Poudrey.
http://www.dino-zoo.com/gou...x_uk_gouffre.html
Este o grota subterana enorma... situata la 24km de Becancon.
Eu am ramas masca cand am coborat acolo.. pur si simplu nu mi-am imaginat ca exista asa ceva.
Vizita dureaza 45min, grota este la 70m sub pamant, volumul total de spatiu gol fiind cam de 1mil mc.
Temperatura este de 7 grade... pentru noi a fost destul de dificil sa stam 45min la 7grade... avand in vedere ca veneam de afara unde erau nu mai putin de 33grade
Primele 8 minute ale vizitei constau intr-o proiecte de lumini insotita de muzica si comentariu vocal, o punere in scena a unei legende locale despre grota.
Pozele atasate exprima cu greu dimensiunile interioare enorme. Si cand te gandesti ca totul este facut de natura... de apa.
Ce sa zic... e ca un fel de stadion enorm sub pamant Nu prea am reusit sa scot multe poze... fiind destul de intuneric... aparatul era pur si simplu depasit de conditiile de acolo.
Vizita se face cu ghid care explica permanent diverse.
http://www.dino-zoo.com/gou...x_uk_gouffre.html
Este o grota subterana enorma... situata la 24km de Becancon.
Eu am ramas masca cand am coborat acolo.. pur si simplu nu mi-am imaginat ca exista asa ceva.
Vizita dureaza 45min, grota este la 70m sub pamant, volumul total de spatiu gol fiind cam de 1mil mc.
Temperatura este de 7 grade... pentru noi a fost destul de dificil sa stam 45min la 7grade... avand in vedere ca veneam de afara unde erau nu mai putin de 33grade
Primele 8 minute ale vizitei constau intr-o proiecte de lumini insotita de muzica si comentariu vocal, o punere in scena a unei legende locale despre grota.
Pozele atasate exprima cu greu dimensiunile interioare enorme. Si cand te gandesti ca totul este facut de natura... de apa.
Ce sa zic... e ca un fel de stadion enorm sub pamant Nu prea am reusit sa scot multe poze... fiind destul de intuneric... aparatul era pur si simplu depasit de conditiile de acolo.
Vizita se face cu ghid care explica permanent diverse.
- tavi_73_tax
- *
- 14 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Zafira 2006 Z 19 DTL
- Tecuci
tavi_73_tax
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Zafira 2006 Z 19 DTL
- Cont inregistrat: 13 Mar 2007
- Mesaj Privat
- xcuseme
- OP
- 1,444 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Iasi
xcuseme
- Mesaj Privat
Sincer nu am tinut o evidenta a banilor. Eu am marele noroc de un apartament inchiriat aici in Strasbourg pe 1an de zile... n-are rost sa dezvolt subiectul ca e pe langa.
Mancarea ce sa zic.. in functie de cat esti de pretentios poti manca intre 5 si 50e / zi .
In rest bani de motorina si de intrat la muzee... plus diverse cumparaturi de la care nu poti sa te abtii.
Ce e extrem de scump aici: mancatul si bautura in oras.
O cola la 0.33 e minim 2,5euro... berea la fel... una la jumate poate ajunge si 6 euro.
Mancarea ce sa zic.. in functie de cat esti de pretentios poti manca intre 5 si 50e / zi .
In rest bani de motorina si de intrat la muzee... plus diverse cumparaturi de la care nu poti sa te abtii.
Ce e extrem de scump aici: mancatul si bautura in oras.
O cola la 0.33 e minim 2,5euro... berea la fel... una la jumate poate ajunge si 6 euro.
- popescu iulian
- 1,400 mesaje
- din 19 Jun 2006
- Antara 2012 A22DMH
- Timisoara
popescu iulian
- Mesaje scrise: 1,400
- Masina: Antara 2012 A22DMH
- Cont inregistrat: 19 Jun 2006
- Mesaj Privat