Astra H 1.9 CDTI - Z19DTJ 2005 - 180.000 km
Marea mea problema ...ca inainte nu era 😃 , este ca pierde motorina pe undeva pe la injectoare, si pierde mult. Am incercat sa imi dau seama pe unde, dar nu se observa nimic. Am curatat locul cu mai multe carpe si am turat masina pe loc in speranta ca o sa vad pe unde se intampla asta....nu se vede nimic, am bagat niste carpe uscate pe langa injectoare presupunand ca pe undeva pe acolo pierde, si iar am ambalat masina pe loc.....dar degeaba. Totul e uscat.
In schimb.....daca merg cu ea linistit....pierde foarte putin, daca o alerg pierde foarte mult. Am inlocuit cele 4 conductele crezand ca poate capetele lor(dupa cate am vazut eu sunt conice) sau dus in timp, dar degeaba....nici o schimbare. Am verificat daca acele furtune care fac legatura intre injectoare sunt umede de la motorina si poate ca pe acolo pierde.....deloc. Am verificat si injectoarele @maiandrei, functioneaza in parametri lor. Chiar nu mai am nici o idee de unde ar putea pierde. Mai demult am vorbit cu cineva si mi-a zis ca s-ar putea sa fie una dintre garniturile de la furtunele care fac legatura intre injectoare.....dar ele sunt uscate cum am zis mai devreme. Ma gandeam ca poate injectoarele nu sunt stranse ori au un joc in lacasul lor.......dar nu se misca nici unul si daca nu erau stranse motorul imi mergea in rateuri.
Ca idee cat pierde.....daca curat toata motorina de pe langa injectoare si merg 5 km cu ea in ritm normal, se aduna foarte putin. In schimb daca o alerg si asta inseamna schimbat treptele dupa 4000 rpm, face balta 😢 . Plus ca in masina ajunge miros de motorina si cand o opresc seara observ in lumina farurilor cum se evapora motorina de acolo....ies vaporii printre capota si far.
Atasez o poza care nu-i a mea, dar acelasi tip de motor.....am gasit-o pe net, unde am marcat cu galben locul cu pricina si portocaliu furtunele de care v-am zis. Oricum le stiati. Ignorati zonele marcate cu rosu.
Need help......