LDivora a scris:@?opel: Are sigur senzori de soc lateral in usile fata. In mod sigur exista un senzor si pentru impact frontal (nu stiu inca unde este amplasat), altfel cine da informatie la ECU si acesta mai departe la calc. de airbag sa declanseze iesirea airbag-urilor? De altfel cred ca informatia o primeste direct calc. de airbag, si acesta comunica ECU declansarea, ca sa marcheze codul de eroare.
AstraG are ACU (ECU e Engine Control Unit, ACU este Airbag Control Unit) facut de Siemens (unde lucrez 😳 ). ACU-ul il poti vedea daca scoti scrumirea ptr pasagerii din spate.
Daca Astra are airbag-uri laterale, atunci ar trebui sa aiba senzori de impact (de fapt sunt de presiune) montati in usile laterale, daca nu are airbag-uri laterale atunci nu sunt montati nici senzorii in usi.
AstraG are senzor de impact (masoara decelerari) montat in bara fata.
Pe langa acel senzor de impact, in ACU mai exista un accelerometru, deci ACU poate decide detonarea airbag-urilor si fara senzori exteriori, rolul acestora este doar de a simti impactul mai devreme (ei intra primii in contact cu zona afectata de impact, simt mai repede impactul cateva zecimi de secunda decat senzorul de ACU).
LDivora a scris:@Daniel Lefter: Detalii ceva, pret, variante de cumparare? Acum zi pana la capat. Cred ca sunt destui forumisti interesati (sper ca nu va fi considerat off topic).
nu veti putea cumpara direct din fabrica (nici de la Autoliv, nici de la Siemens, nici de la Bosch) pentru ca acestia produc piese ptr producatorii de masini, iar acestia vand respectivele piese (ca piese de schimb) prin reteaua lor de service-uri sau prin distribuitori autorizati.