Vin 02 Oct, 2009 11:31 pm
Revin cu informatii de ultima ora:
Azi am mers la un mecanic la care obisnuiam sa merg mai demult, si ca prin minune l-am prins "cu timp" si cu rabdare. Am urcat masina pe elevator si am inceput sa studiam problema si eu si el. Si ne-am pus sa masuram cu ruleta tot felul de distante pe amebele parti spate: de la spitza jantel pana la disc, de la spita janta pana in bucsa de jos a telescopului, lungimea bratzelor, etc, etc....absolut toate dimensiunlie erau la fel si pe stanga si pe dreapta. La un momenta dat am avut un moment de luminare si am zis "am putea muta toata puntea mai la stanga ? sa iasa roata din stanga putin mai in afara iar cea din dreapta sa intre mai in interior". Mecanicul a tresarit si a zis hai sa incercam. A slabit cele 4 suruburi cu care este prinsa puntea (cred ca asa se numeste bucata aia de fier din care pleaca bratele) a bagat un levier si a deplasat tot mai la dreapta dupa care a strans cele 4 suruburi. In mod cert acum este mult mai bine, dar daca mai reusea sa o mute 3-4mm era perfect zic eu.
Sper ca nu am facut vreo prostie cu treaba asta...ma gandesc ca noi de fapt am mutat pozitia "cutiei" (caroseriei) pe rotile din spate.
Inainte de operatiunea descrisa mai sus, volanul statea putin rotit spre stanga cand masina mergea drept, multumita baietilor care mi-au schimbat coloana de directie cu 1 sapt in urma si care au pozitionat volanul gresit pe coloana....acum, dupa operatiune, volanul sta putin rotit spre dreapta atunci cand masina merge drept deci in mod sigur am reusit sa mutam puntea spate.
Masina nu trage stanga sau dreapta, totul pare ok. Maine plec din localitate si ma intorc sapt viitoare, si am de gand sa merg sa fac inca o data geometria masinii ca sa vad cum sta treaba si sa indrept si volanul.
Multumesc tuturor celor care si-au spus parerea pana acum...astept sa o spuna si in continuare.
Revin cu detalii si poze sapt viitoare.