- cozmino
- OP
- 992 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Corsa 2014
- Bucuresti
cozmino
- Mesaje scrise: 992
- Masina: Corsa 2014
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 13 Mar 2007
- Mesaj Privat
Am cumparat astazi 4 capace pentru ventiluri de la valvele jantelor , pentru a le inlocui pe cele vechi .
Nu mare mi-a fost mirarea cand nu am putut sa desfac nici unul din cele vechi(attn: niste prostii de capace rosii cumparate din carrefour) .
Nu s-a mai umblat la ele de aprox. 2 luni si s-au intepenit. Am dat cu WD-40 de m-am plictisit, insa fara nici un fel de succes .
Nu stiu ce sa le mai fac, poate s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si i-a gasit rezolvarea .
Daca nu merg desfacute, ma gandesc ca nu am alta solutie decat sa inlocuiesc cele 4 valve.
Multumiri !
Nu mare mi-a fost mirarea cand nu am putut sa desfac nici unul din cele vechi(attn: niste prostii de capace rosii cumparate din carrefour) .
Nu s-a mai umblat la ele de aprox. 2 luni si s-au intepenit. Am dat cu WD-40 de m-am plictisit, insa fara nici un fel de succes .
Nu stiu ce sa le mai fac, poate s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si i-a gasit rezolvarea .
Daca nu merg desfacute, ma gandesc ca nu am alta solutie decat sa inlocuiesc cele 4 valve.
Multumiri !
Alexutzzz
- Mesaje scrise: 6
- Masina:
- Cont inregistrat: 23 Jan 2008
- Mesaj Privat
- petrecila
- 1,096 mesaje
- din 25 Apr 2007
- Bacau
petrecila
- Mesaje scrise: 1,096
- Masina:
- Cont inregistrat: 25 Apr 2007
- Mesaj Privat
- LDivora
- 3,097 mesaje
- din 30 Mai 2005
- Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Bucuresti
LDivora
- Mesaje scrise: 3,097
- Masina: Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Cont inregistrat: 30 Mai 2005
- Mesaj Privat
@cozmino:Tine cu un papagal de valva imediat sub capac si cu un patent desfaci capacul. Daca nu, mergi la Iulian ca te ajuta.
@petrecila: Capacele de plastic, pui daca nu ai prieteni sau copii care iti baga bete de chibrit in valve! Eu am pus capacele metalice la care le-am taiat partea subtire si despicata de strans/desfacut ventilul. Eu le strangeam cu patentul si ei le desfaceau cu moneda de 1000. Si nu eram singurul, cand ii apuca damblaua luau la rand tot sirul. Acum dorm linistit.
@petrecila: Capacele de plastic, pui daca nu ai prieteni sau copii care iti baga bete de chibrit in valve! Eu am pus capacele metalice la care le-am taiat partea subtire si despicata de strans/desfacut ventilul. Eu le strangeam cu patentul si ei le desfaceau cu moneda de 1000. Si nu eram singurul, cand ii apuca damblaua luau la rand tot sirul. Acum dorm linistit.
- cozmino
- OP
- 992 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Corsa 2014
- Bucuresti
cozmino
- Mesaj Privat
Va multumesc pentru raspunsuri !
Avand doar un patent la dispozitie , am tinut cu patentul de valva si am incercat sa desfac cu mana capacele insa fara succes .
O sa-i fac o vizita saptamana asta d-lui Iulian .
@petricila - Eu vreau mai intai sa le desfac pe astea si pe urma vad eu daca le pun pe astea cumparate(tot niste pocnitori) sau cumpar altele .
Avand doar un patent la dispozitie , am tinut cu patentul de valva si am incercat sa desfac cu mana capacele insa fara succes .
O sa-i fac o vizita saptamana asta d-lui Iulian .
@petricila - Eu vreau mai intai sa le desfac pe astea si pe urma vad eu daca le pun pe astea cumparate(tot niste pocnitori) sau cumpar altele .
- naniacostin
- 1,267 mesaje
- din 01 Mar 2007
- Astra 2000 x20dtl
- Prahova
naniacostin
- Mesaje scrise: 1,267
- Masina: Astra 2000 x20dtl
- Cont inregistrat: 01 Mar 2007
- Mesaj Privat
- yeti
- **
- 400 mesaje
- din 05 Nov 2006
- Mokka 2016 B1.4NET
- Bucuresti
yeti
- Mesaje scrise: 400
- Masina: Mokka 2016 B1.4NET
- Cont inregistrat: 05 Nov 2006
- Mesaj Privat
- cozmino
- OP
- 992 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Corsa 2014
- Bucuresti
cozmino
- Mesaj Privat
- al3xz
- **
- 329 mesaje
- din 16 Jun 2006
- Astra 2004 Z17DTH
- Bucuresti
al3xz
- Mesaje scrise: 329
- Masina: Astra 2004 Z17DTH
- Cont inregistrat: 16 Jun 2006
- Mesaj Privat
- Gabi.B.HD
- 3,437 mesaje
- din 15 Mai 2007
- Astra 2011 A16XER
- Hunedoara
Gabi.B.HD
- Mesaje scrise: 3,437
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 15 Mai 2007
- Mesaj Privat
- starter666
- **
- 334 mesaje
- din 22 Jun 2006
- Astra 2001 Z20LEx
- Bucuresti
starter666
- Mesaje scrise: 334
- Masina: Astra 2001 Z20LEx
- Cont inregistrat: 22 Jun 2006
- Mesaj Privat
cozmino ... nu esti singurul si eu am avut aceeasi problema .. cu aceleasi capacele din carrefour .. numai ca ale mele erau argintii..
am reusit sa le desfac doar dupa ce am scos roata de pe masina .. doar asa am reusit sa tin bine ventilul cu patentul ... si mai merg taiate cu un mini-bonfaier .... necesita mai multa migala ca altfel tai si ventilul.
am reusit sa le desfac doar dupa ce am scos roata de pe masina .. doar asa am reusit sa tin bine ventilul cu patentul ... si mai merg taiate cu un mini-bonfaier .... necesita mai multa migala ca altfel tai si ventilul.
- cozmino
- OP
- 992 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Corsa 2014
- Bucuresti
cozmino
- Mesaj Privat
Mi-a adus un coleg de serviciu ceva ustensile(mai multe modele de patent) si m-a ajutat sa incercam sa le desfacem . Am incalzit si cu bricheta insa sunt intepenite bine de tot acolo . Am fortat atat cat s-a putut, evident pentru a nu strica valvele .
In concluzie, singura varianta care mi-a ramas e sa merg la vulcanizare , si sa incerc acolo sa le desfac, daca nu sa schimb valvele .
De fiecare data cand treceam pe la o vulcanizare sa fac presiunea, imi ziceau baietii aia sa schimb capacele, ca nu sunt bune si la un moment dat nu am sa le mai pot desface , si se pare ca au avut dreptate .
Inca o data, nu recomand cumpararea acelor capacele, urmatoarele care le pun vor fi de plastic .
In concluzie, singura varianta care mi-a ramas e sa merg la vulcanizare , si sa incerc acolo sa le desfac, daca nu sa schimb valvele .
De fiecare data cand treceam pe la o vulcanizare sa fac presiunea, imi ziceau baietii aia sa schimb capacele, ca nu sunt bune si la un moment dat nu am sa le mai pot desface , si se pare ca au avut dreptate .
Inca o data, nu recomand cumpararea acelor capacele, urmatoarele care le pun vor fi de plastic .
- naniacostin
- 1,267 mesaje
- din 01 Mar 2007
- Astra 2000 x20dtl
- Prahova
naniacostin
- Mesaj Privat
- gabonne
- 1,293 mesaje
- din 11 Sep 2006
- Vectra 1993 1.7TD
- braila
gabonne
- Mesaje scrise: 1,293
- Masina: Vectra 1993 1.7TD
- Cont inregistrat: 11 Sep 2006
- Mesaj Privat
- naniacostin
- 1,267 mesaje
- din 01 Mar 2007
- Astra 2000 x20dtl
- Prahova
naniacostin
- Mesaj Privat
- petrecila
- 1,096 mesaje
- din 25 Apr 2007
- Bacau
petrecila
- Mesaje scrise: 1,096
- Masina:
- Cont inregistrat: 25 Apr 2007
- Mesaj Privat
Capacelele voastre miros a valve noi. A avut loc efectul de pila electrica , efect ce a dus la sudarea efectiva, de aia este imposibil de desfacut. Iar metoda bruta cu patentul sau alti clesti minune este una dintre cele mai proaste. Tendinta este de a apasa pentru a invinge forta enorma de frecare,apasare care sigur duce la deformare( material relativ moale). Apropo, aveti cumva si valve cu senzori de presiune? Ati bagat azot in roti?Probabil ca nu, dar o sansa, mica este adevarat, este tot wd40. Dati, asteptati, incalziti capacelul, asteptati racire, iar wd si tot asa de vreo 3-4 ori.Normal ar cam trebui sa cedeze (daca intre timp nu le-ati deformat mecanic). Credeti ca baietii de la vulcanizari in afara de patent mai stiu si alte metode? Poate pila sau bomfaierul. Deci rabdare si perseverenta.Si inca ceva, ce va costa la montarea unui capacel sa ungeti finut buza valvei cu o vaselina fina?Nu mult, cat dai la un herpes la buza Daca nu, capacele de plastic si gata, cum am mai spus. Daca le fura copiii, iaca pozna, pai asa iti zgaraie si masina de ciuda ca nu poate lua capacelul sa-l puna la bicicleta. Asa ca e mai bine sa-l ia.
- Gabi.B.HD
- 3,437 mesaje
- din 15 Mai 2007
- Astra 2011 A16XER
- Hunedoara
Gabi.B.HD
- Mesaje scrise: 3,437
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 15 Mai 2007
- Mesaj Privat
In toamnã am vãzut la un service roþi niºte valve îngropate pentru jenþile de aliaj. Pachetul conþine: 4 valve cu supapã, 1 prelungitor cu ventil, 4 cãpãcele speciale, 1 cheie din plastic pentru cãpãcele. Valva este metalicã ºi se monteazã cu piuliþã. Când vrei sã modifici presiunea în roþi, desfaci cãpãcelul ºi montezi prelungitorul care deschide supapa ºi ansamblul funcþioneazã ca o valvã obiºnuitã.
Când am gãsit acele valve nu le-am luat iar când am montat roþile de iarnã nu mai aveau pe stoc. Acum, dupã acest topic, am început sã mã gândesc la varianta sã nu mai pun aºa ceva niciodatã pe maºinã.
P.S. Are cineva asemenea valve montate? Cum se comportã cheia de plastic la desfacerea cãpãcelelor?
Când am gãsit acele valve nu le-am luat iar când am montat roþile de iarnã nu mai aveau pe stoc. Acum, dupã acest topic, am început sã mã gândesc la varianta sã nu mai pun aºa ceva niciodatã pe maºinã.
P.S. Are cineva asemenea valve montate? Cum se comportã cheia de plastic la desfacerea cãpãcelelor?
- cozmino
- OP
- 992 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Corsa 2014
- Bucuresti
cozmino
- Mesaj Privat