Pentru ca de curand am inlocuit balamalele cu pricina (cele de sustinere), si pentru ca sunt sigur ca si altii vor sa o faca (fiind foarte sensibile, se rup usor), incerc sa explic mai jos cu se face. Nu e greu deloc, insa poti intampina probleme la demontarea celor vechi.
Asadar, avem asa:
1. Demontam torpedoul. Iti trebuie o surubelnita torx (nu-i mai stiu marimea). Cu capacul torpedoului deschis, se desfac cele 6 suruburi in care e prins, pozitionarea lor e foarte simpla, 3 sunt in linie sus, iar celelalte 3 sunt jos, tot in linie, se desfac pe sub capacul torpedoului. Atentie, nu uitati sa deconectati mufa de la becul torpedoului.
2. Se sterge torpedoul de praf (al meu era varza). Ca sa-mi fie mai simplu, si pentru ca afara e si frig, eu l-am luat in casa, sa-mi fac treaba mai usoara.
Se deschide la maxim capacul torpedoului, adica la 180 de grade (ridicand usor cu mana balamalele prin spatele torpedoului, au niste ciocuri care tine capacul sa nu cada).
Urmeaza partea cea mai importanta, scoaterea vechilor balamale. Se scot prin tragere cu forta, dar si cu atentie sa nu le rupeti de tot, pentru ca apoi nu veti avea de ce sa mai trageti. Directia in care se trage, este de jos in sus, adica invers fata de cum este curbata balamaua.
Gasiti o sageata in poza de mai jos. Sageata arata directia in care se trage pentru a scoate balamaua. Trebuie tras tare, balamaua are un fel de clema in coltul respectiv.

Dupa ce le-ati scos pe cele vechi (si probabil le aruncati), atentie, cele noi sunt stanga si dreapta, nu se nimeresc aleatoriu. Cel putin asa a fost la mine. Va dati seama care unde vine (pentru ca pe ele nu scrie), incercand sa le montati. Daca le puneti invers, nu or sa intre nici batute cu ciocanul.
3. Montati la loc torpedoul, nu uitati sa conectati cablul becului, si treaba e rezolvata!
P.S Cam asa aratau balamalele mele, e lesne de inteles de ce le-am schimbat. Cea din stanga, fiind rupta, facea sa nu se mai stinga becul in torpedo, pentru ca nu mai ajungea la el.

Spor la treaba!
Ultima modificare făcută de adware_man la Sam 10 Dec, 2011 7:59 pm