- adware_man
- OP
- 1,724 mesaje
- din 01 Oct 2008
- Astra 2002 Y20DTH
- Bucuresti
adware_man
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Y20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 01 Oct 2008
- Mesaj Privat
Salutari!
Pentru ca de curand am inlocuit balamalele cu pricina (cele de sustinere), si pentru ca sunt sigur ca si altii vor sa o faca (fiind foarte sensibile, se rup usor), incerc sa explic mai jos cu se face. Nu e greu deloc, insa poti intampina probleme la demontarea celor vechi.
Asadar, avem asa:
1. Demontam torpedoul. Iti trebuie o surubelnita torx (nu-i mai stiu marimea). Cu capacul torpedoului deschis, se desfac cele 6 suruburi in care e prins, pozitionarea lor e foarte simpla, 3 sunt in linie sus, iar celelalte 3 sunt jos, tot in linie, se desfac pe sub capacul torpedoului. Atentie, nu uitati sa deconectati mufa de la becul torpedoului.
2. Se sterge torpedoul de praf (al meu era varza). Ca sa-mi fie mai simplu, si pentru ca afara e si frig, eu l-am luat in casa, sa-mi fac treaba mai usoara.
Se deschide la maxim capacul torpedoului, adica la 180 de grade (ridicand usor cu mana balamalele prin spatele torpedoului, au niste ciocuri care tine capacul sa nu cada).
Urmeaza partea cea mai importanta, scoaterea vechilor balamale. Se scot prin tragere cu forta, dar si cu atentie sa nu le rupeti de tot, pentru ca apoi nu veti avea de ce sa mai trageti. Directia in care se trage, este de jos in sus, adica invers fata de cum este curbata balamaua.
Gasiti o sageata in poza de mai jos. Sageata arata directia in care se trage pentru a scoate balamaua. Trebuie tras tare, balamaua are un fel de clema in coltul respectiv.
Dupa ce le-ati scos pe cele vechi (si probabil le aruncati), atentie, cele noi sunt stanga si dreapta, nu se nimeresc aleatoriu. Cel putin asa a fost la mine. Va dati seama care unde vine (pentru ca pe ele nu scrie), incercand sa le montati. Daca le puneti invers, nu or sa intre nici batute cu ciocanul.
3. Montati la loc torpedoul, nu uitati sa conectati cablul becului, si treaba e rezolvata!
P.S Cam asa aratau balamalele mele, e lesne de inteles de ce le-am schimbat. Cea din stanga, fiind rupta, facea sa nu se mai stinga becul in torpedo, pentru ca nu mai ajungea la el.
Spor la treaba!
Ultima modificare făcută de adware_man la Sam 10 Dec, 2011 6:59 pm
Pentru ca de curand am inlocuit balamalele cu pricina (cele de sustinere), si pentru ca sunt sigur ca si altii vor sa o faca (fiind foarte sensibile, se rup usor), incerc sa explic mai jos cu se face. Nu e greu deloc, insa poti intampina probleme la demontarea celor vechi.
Asadar, avem asa:
1. Demontam torpedoul. Iti trebuie o surubelnita torx (nu-i mai stiu marimea). Cu capacul torpedoului deschis, se desfac cele 6 suruburi in care e prins, pozitionarea lor e foarte simpla, 3 sunt in linie sus, iar celelalte 3 sunt jos, tot in linie, se desfac pe sub capacul torpedoului. Atentie, nu uitati sa deconectati mufa de la becul torpedoului.
2. Se sterge torpedoul de praf (al meu era varza). Ca sa-mi fie mai simplu, si pentru ca afara e si frig, eu l-am luat in casa, sa-mi fac treaba mai usoara.
Se deschide la maxim capacul torpedoului, adica la 180 de grade (ridicand usor cu mana balamalele prin spatele torpedoului, au niste ciocuri care tine capacul sa nu cada).
Urmeaza partea cea mai importanta, scoaterea vechilor balamale. Se scot prin tragere cu forta, dar si cu atentie sa nu le rupeti de tot, pentru ca apoi nu veti avea de ce sa mai trageti. Directia in care se trage, este de jos in sus, adica invers fata de cum este curbata balamaua.
Gasiti o sageata in poza de mai jos. Sageata arata directia in care se trage pentru a scoate balamaua. Trebuie tras tare, balamaua are un fel de clema in coltul respectiv.
Dupa ce le-ati scos pe cele vechi (si probabil le aruncati), atentie, cele noi sunt stanga si dreapta, nu se nimeresc aleatoriu. Cel putin asa a fost la mine. Va dati seama care unde vine (pentru ca pe ele nu scrie), incercand sa le montati. Daca le puneti invers, nu or sa intre nici batute cu ciocanul.
3. Montati la loc torpedoul, nu uitati sa conectati cablul becului, si treaba e rezolvata!
P.S Cam asa aratau balamalele mele, e lesne de inteles de ce le-am schimbat. Cea din stanga, fiind rupta, facea sa nu se mai stinga becul in torpedo, pentru ca nu mai ajungea la el.
Spor la treaba!
Ultima modificare făcută de adware_man la Sam 10 Dec, 2011 6:59 pm
- NeamTuLe
- **
- 358 mesaje
- din 09 Dec 2007
- Astra 2004 Y17DT
- Bucuresti
NeamTuLe
- Mesaje scrise: 358
- Masina: Astra 2004 Y17DT
- Cont inregistrat: 09 Dec 2007
- Mesaj Privat
- adware_man
- OP
- 1,724 mesaje
- din 01 Oct 2008
- Astra 2002 Y20DTH
- Bucuresti
adware_man
- Mesaj Privat
- blackdevil
- 1,769 mesaje
- din 12 Dec 2006
- Astra 2006 Z17DTL
- Bucuresti
blackdevil
- Mesaje scrise: 1,769
- Masina: Astra 2006 Z17DTL
- Cont inregistrat: 12 Dec 2006
- Mesaj Privat
- vallyyy
- 1,651 mesaje
- din 05 Oct 2010
- Astra 2006 Z14XEP
- Arges
vallyyy
- Mesaje scrise: 1,651
- Masina: Astra 2006 Z14XEP
- Cont inregistrat: 05 Oct 2010
- Mesaj Privat
Felicitari pentru tutorial,insa nu era nevoie sa dai torpedoul jos pentru aceasta operatiune,se deschide torpedoul la maxim sau undeva in pozitia de mijloc a cursei lui si cu cea mai mare delicatete se impinge in sus balamaua(sper ca se intelege din poza ce vreau sa zic).
Apoi pentru a "extrage" balamaua din usa torpedoul se trage pur si simplu de ea
Ce mai este de mentionat,balamalele teoretic si practic se potrivesc intre ele,au doar un mic piciorus diferenta pe care il poti taia si apoi devin universale(stanga merge pe partea dreapta si viceversa),dupa cum se vede colegul a pus balama de partea dreapta pe stanga si merge destul de ok,balamaua e garantat de partea dreapta ca doar eu demontat-o dupa masina mea .Balamalele vin doar la set,deci daca aveti nevoie doar de una trebuie sa cumparati un set
Apoi pentru a "extrage" balamaua din usa torpedoul se trage pur si simplu de ea
Ce mai este de mentionat,balamalele teoretic si practic se potrivesc intre ele,au doar un mic piciorus diferenta pe care il poti taia si apoi devin universale(stanga merge pe partea dreapta si viceversa),dupa cum se vede colegul a pus balama de partea dreapta pe stanga si merge destul de ok,balamaua e garantat de partea dreapta ca doar eu demontat-o dupa masina mea .Balamalele vin doar la set,deci daca aveti nevoie doar de una trebuie sa cumparati un set
- adware_man
- OP
- 1,724 mesaje
- din 01 Oct 2008
- Astra 2002 Y20DTH
- Bucuresti
adware_man
- Mesaj Privat
- a.gheorghe
- *
- 9 mesaje
- din 12 Jul 2012
- Astra 2001 Y17DT
- Bucuresti
a.gheorghe
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Astra 2001 Y17DT
- Cont inregistrat: 12 Jul 2012
- Mesaj Privat
- mariusapostol87
- 972 mesaje
- din 02 Nov 2010
- Astra 2002 y20dth
- Bucuresti
mariusapostol87
- Mesaje scrise: 972
- Masina: Astra 2002 y20dth
- Cont inregistrat: 02 Nov 2010
- Mesaj Privat
- blackdevil
- 1,769 mesaje
- din 12 Dec 2006
- Astra 2006 Z17DTL
- Bucuresti
blackdevil
- Mesaje scrise: 1,769
- Masina: Astra 2006 Z17DTL
- Cont inregistrat: 12 Dec 2006
- Mesaj Privat
- rabanne2013
- **
- 56 mesaje
- din 14 Feb 2013
- Astra 2004 Z1.7DTL
- Bihor
rabanne2013
- Mesaje scrise: 56
- Masina: Astra 2004 Z1.7DTL
- Cont inregistrat: 14 Feb 2013
- Mesaj Privat
- ripper
- **
- 160 mesaje
- din 21 Mar 2009
- Astra 2009 Z14XEP
- Bucuresti
ripper
- Mesaje scrise: 160
- Masina: Astra 2009 Z14XEP
- Cont inregistrat: 21 Mar 2009
- Mesaj Privat
- lucsparkless
- **
- 211 mesaje
- din 15 Apr 2012
- Astra 2001 Z16SE
- Galati
lucsparkless
- Mesaje scrise: 211
- Masina: Astra 2001 Z16SE
- Cont inregistrat: 15 Apr 2012
- Mesaj Privat
- vallyyy
- 1,651 mesaje
- din 05 Oct 2010
- Astra 2006 Z14XEP
- Arges
vallyyy
- Mesaje scrise: 1,651
- Masina: Astra 2006 Z14XEP
- Cont inregistrat: 05 Oct 2010
- Mesaj Privat
dedebz
- Mesaje scrise: 24
- Masina: Astra 2004
- Cont inregistrat: 25 Sep 2010
- Mesaj Privat
Salut,
Am si eu o problema la un opel astra h cu torpedoul mai exact nu se inchide cum ar trebui si la orice groapa mica se deschide.Totul pleaca din urechiusile alea mici de prindere ,m-am uitat la ele dar nu cred ca se pot demonta.Raman blocate cand deschid torpedoul si cand incerc sa il inchid nu revin.
Aveti vre`o idee cum as putea sa rezolv aceasta problema.
in attach regasiti o poza cu problema !
Am si eu o problema la un opel astra h cu torpedoul mai exact nu se inchide cum ar trebui si la orice groapa mica se deschide.Totul pleaca din urechiusile alea mici de prindere ,m-am uitat la ele dar nu cred ca se pot demonta.Raman blocate cand deschid torpedoul si cand incerc sa il inchid nu revin.
Aveti vre`o idee cum as putea sa rezolv aceasta problema.
in attach regasiti o poza cu problema !
- mikyboy
- 5,734 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Insignia 2014 A20TDH
- Sibiu
mikyboy
- Mesaje scrise: 5,734
- Masina: Insignia 2014 A20TDH
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
trebuie sa ajungi cumva la mecanismul lui. Incearca inainte cu niste WD40 sa dai pe acolo ca poate isi da drumul daca nu atunci trebuie vazut cum se desface exact... nu stiu chiar daca este cineva pe aici care sa fi desfacut complet acel mecanism ca nu am prea auzit sa se planga lumea ca ar fi probleme...
- mikyboy
- 5,734 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Insignia 2014 A20TDH
- Sibiu
mikyboy
- Mesaje scrise: 5,734
- Masina: Insignia 2014 A20TDH
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
mrgreen
- Mesaje scrise: 81
- Masina: Astra 2001 y17dt
- Cont inregistrat: 27 Apr 2009
- Mesaj Privat
mrgreen
- Mesaj Privat
- ripper
- **
- 160 mesaje
- din 21 Mar 2009
- Astra 2009 Z14XEP
- Bucuresti
ripper
- Mesaje scrise: 160
- Masina: Astra 2009 Z14XEP
- Cont inregistrat: 21 Mar 2009
- Mesaj Privat
mrgreen
- Mesaj Privat
@ripper
Pai e destul de simplu. Demontezi torpedoul scotand suruburile cu cap imbus de jur imprejur si inainte sa extragi torpedoul de tot, sa nu uiti sa scoti mufa de la becul din interior, altfel... zvac Spor. Mai am un brat de torpedou nou (mi-am cumparat un set). Daca ai Astra G ca mine si ti se potriveste, ti-l pot vinde.
Pai e destul de simplu. Demontezi torpedoul scotand suruburile cu cap imbus de jur imprejur si inainte sa extragi torpedoul de tot, sa nu uiti sa scoti mufa de la becul din interior, altfel... zvac Spor. Mai am un brat de torpedou nou (mi-am cumparat un set). Daca ai Astra G ca mine si ti se potriveste, ti-l pot vinde.