Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel X
  3. Opel Crossland X
  • AParvu

• Mesaje scrise: 4
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 29 Jul 2024

• Mesaj Privat
Salutare! Acum 2 saptamani am întâmpinat o problemă cu mașina. Mai exact la numai 10 km după ce am plecat cu mașina, se aprinde martorul ( engine fault ) totul bine, masina mergea perfect, trăgea ca de-obicei.
În aceeași zi am pus testerul pe ea și aveam eroarea P226D ( ceva pe catalizator era).
Am crezut ca nu i a plăcut mașinii ceva și din cauza asta s a aprins, iar mai apoi l am șters din tester.
După 2 zile când am fost să alimentez, cum am plecat din benzinărie, la numai 10m, s a aprins din nou.
Am crezut inițial ca poate chiar este de la catalizator sau ceva. Am desfăcut sondele de pe el și le am curățat cu spray( ele arătau foarte bine).
Mai apoi am șters din nou defectul și din nou mi s a întâmplat după ce am alimentat.

Dacă întrebați de ce nu m am dus la reprezentanta, ei bine am sunat și tot ce mi au putut spune a fost:
Din păcate colegii mei sunt în concediu și vă pot face o programare pe 29 august.
Am sunat imediat cum s a aprins martorul prima dată.

Am fost între timp la mai mulți electricieni care dețin un tester și aceeași eroare la toți ( P226D ) ceea ce pe net nu am găsit nimic despre ea.

Acum aș vrea și eu o părere din partea voastră ce aș putea face sau dacă a întâmpinat cineva această problemă să ne ajute.
Mulțumesc frumos de răspunsuri!

MODEL: Opel crossland X
MOTOR: 1.2 130 cp

Skip ads

• bibu16v

• Mesaje scrise: 6,844
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
P226D code will set if the properly functioning system detects that the DPF is missing. The exhaust pressure differential sensor is used to diagnose this failure.This code sets when the ECM detects that the pressure difference over the DPF is less than a set threshold.
Cam e mură-n gură...ptr unul care nu practică meseria după ureche.
PS
Ce-mi pare ușor ciudat: codul ăsta de eroare pare că se referă la DPF(adică diesel), iar tu pare că ai un benzinar...

Ultima modificare făcută de bibu16v la Mar 13 Aug, 2024 7:15 am
  • AParvu

• Mesaj Privat
Tocmai de asta am și întrebat, ca și mie mi se pare ciudat să mi dea eroarea asta fiind benzinar, am înțeles de la cineva ca ar fi o sondă defectă pe filtru, dar mă gândeam ca a mai întâmpinat cineva această problemă.
M am gândit să schimb și bujiile astăzi să elimin problema cu bujiile din care am înțeles ca ar mai putea apărea această eroare.
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Cu schimbarea bujiilor s-ar putea să fie o idee bună, mai ales dacă nu le-ai schimbat niciodată...
  • AParvu

• Mesaj Privat
Bujiile au fost “schimbate” la fiecare 30.000 km dupa cum spune reprezentanta. Acum ca ei nu le au schimbat și doar m au pus sa le plătesc, nu știu.
Dar aveți idee la câți nm se strâng bujiile la acest model ?
Când le am desfăcut mi se păreau foarte foarte slabe, adică și un copil de 10 ani le putea desface
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Oho, câte șmenuri de-astea am văzut...piese schimbate doar pe hârtie.
  • corsablue

• Mesaje scrise: 2,790
  • Masina: Corsa 2005 Z13DT
  • Cont inregistrat: 18 Feb 2008

• Mesaj Privat
O altă posibilitate ar fi calitatea slabă a carburantului.
Merită să bagi un plin de benzină de 98 minim.
  • AParvu

• Mesaj Privat
Mașina a mers foarte rar pe benzină de 95, în rest numai OMV de 100, de 98 nu prea am găsit în zona mea ca din ce am înțeles ar avea numai la Petrom și nu oriunde..
  • corsablue

• Mesaje scrise: 2,790
  • Masina: Corsa 2005 Z13DT
  • Cont inregistrat: 18 Feb 2008

• Mesaj Privat
Eu pun de 3 ori plin de 95 și o dată plin de minim 98.
Skip ads

1. Home
  2. Opel X
  3. Opel Crossland X

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR