- paun anton
- OP
- 51 mesaje
- din 04 Mai 2012
- Agila 2001 z10 xe
- Buzau
paun anton
- Mesaje scrise: 51
- Masina: Agila 2001 z10 xe
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Mai 2012
- Mesaj Privat
Vã Salut
La agila mea , de ceva timp, merg cu becul ABS aprins. ..Pe tester mi-a apãrut ca ,,senzor spate dreapta ,defect ". Poate sa fie și altceva?... Merg cu frânã obișnuitã și nu prea tine bine pe rotile din spate. Am fãcut aerisirea , am schimbat ferodouri le, rulmenții, și este groaznic pentru mine sa circul așa. ...Va rog sfaturi. .Mulțumesc.
MODEL: Agila 2001
MOTOR: z10 xe
La agila mea , de ceva timp, merg cu becul ABS aprins. ..Pe tester mi-a apãrut ca ,,senzor spate dreapta ,defect ". Poate sa fie și altceva?... Merg cu frânã obișnuitã și nu prea tine bine pe rotile din spate. Am fãcut aerisirea , am schimbat ferodouri le, rulmenții, și este groaznic pentru mine sa circul așa. ...Va rog sfaturi. .Mulțumesc.
- Dany3lLs
- **
- 115 mesaje
- din 06 Jun 2014
- Agila 2000 Z10XE
- Bucuresti
Dany3lLs
- Mesaje scrise: 115
- Masina: Agila 2000 Z10XE
- Cont inregistrat: 06 Jun 2014
- Mesaj Privat
- mariustintea
- 628 mesaje
- din 12 Apr 2013
- Meriva 2007 z17dth
- Brasov
mariustintea
- Mesaje scrise: 628
- Masina: Meriva 2007 z17dth
- Cont inregistrat: 12 Apr 2013
- Mesaj Privat
- sebage
- 2,606 mesaje
- din 15 Jun 2019
- Alta tara
sebage
- Mesaje scrise: 2,606
- Masina:
- Cont inregistrat: 15 Jun 2019
- Mesaj Privat
Franele sunt frane, ABS este ABS. Tu cam ai doua probleme, nu doar una. Oricum, rotile pe spate trebuie sa aiba eficienta mai mica, cu masina goala, altfel ai bloca rotile la orice franare.
Problema la ABS, nu a aparut cumva cand ai schimbat rulmentul?
Problemele pot fi mai multe, senzorul in sine, mufe, fire, calculator ABS, cuplajul magnetic intre senzor si banda stroboscopica...
Ar fi fost interesant codul de eroare, nu descrierea ei.
Edit: scuze @mariustintea nu vazusem.
Problema la ABS, nu a aparut cumva cand ai schimbat rulmentul?
Problemele pot fi mai multe, senzorul in sine, mufe, fire, calculator ABS, cuplajul magnetic intre senzor si banda stroboscopica...
Ar fi fost interesant codul de eroare, nu descrierea ei.
Edit: scuze @mariustintea nu vazusem.
- mecaNIK
- 2,202 mesaje
- din 10 Jan 2007
- Insignia 2010 confidential
- Anglia
mecaNIK
- Mesaje scrise: 2,202
- Masina: Insignia 2010 confidential
- Cont inregistrat: 10 Jan 2007
- Mesaj Privat
paun anton a scris:Vã Salut
La ferodouri dupa schimbare se face reglajul fin al distantei fata de tambur pentru eficienta pe spate,in afara de asta 90% dintre masinile cu tamburi pe spate au pistonasele din cilindri de frana blocati in timp de rugina,se verifica sa culiseze usor cand se schimba ferodourile sa nu muncesti de doua ori.Asta e partea de franre care nu are treaba cu ABS aprins ci doar cu eficienta franarii.