critix
- Mesaje scrise: 20
- Masina: Corsa 2019 B14XER
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Aug 2009
- Mesaj Privat
- pantalon
- 652 mesaje
- din 05 Apr 2015
- Corsa
- Bucuresti
pantalon
- Mesaje scrise: 652
- Masina: Corsa
- Cont inregistrat: 05 Apr 2015
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 7,144 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 7,144
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
1. Suport pe cârlig=soluția idealã(ptr mine) ptr drumuri lungi și foarte lungi(deci cu viteze sporite)
Pro:
-siguranțã maximã, datoritã poziției mai ales[ATENȚIE! Asta nu exclude verificarea cu minuțiozitate a tuturor legãturilor și articulațiilor suporților înaintea fiecãrui drum și asigurarea suplimantarã cu o chingã de ancorat a tuturor bicicletelor: am pãțit sã se rupã o articulație dela un suport, bineînțeles la bicicleta dela margine, s-a rabatat spre înapoi rãmânând prinsã doar în suporții roților, și am târât-o dupã mașinã, suficient cât sã bãrbiereascã o parte a ghidonului și maneta de frânã și schimbãtor, pagubã de 150EUR, dar bicicleta nu a fost compromisã, asta era pagubã de EUR1300! Cu un suport Thule nou(da, incredibil!), la a 3-a utilizare!];
-nu ai limitãri(de vitezã, înãlțime, etc) pe autostrãzi, tuneluri, parcãri;
-se manevreazã foarte ușor, bicicletele stau foarte bine(nu se zgârie între ele) și sunt ușor de urcat/coborât, indiferent de înãlțimea utilizatorului și mașinii;
-consumul este afectat minimal(depinde de numãrul și mãrimea bicicletelor și vitezele practicate), dintre cele 3 variante.
Con:
-ai nevoie de cârlig(investiție suplimentarã);
-nr. bicicletelor este limitat, în general la 3, existã și de 4(rar), dar prețul de achiziție aproape face nerentabil sã te gândești mãcar;
-un suport bun e destul de scump, de nou, sh poate fi o alternativã convenabilã la bani, dacã nu te grãbești și te pricepi ce cumperi;
-în funcție de mãrimea bicicletelor și lãțimea mașinii, pot apãrea o diferențe sensibile de gabarit peambele pãrți, deci o grijã sporitã la conducerea în spații strâmte pe lãțime.
2. Suport pe bare(nu le-aș recomanda la drumuri foarte lungi și cu viteze sporite)
Pro:
-siguranțã bunã, dar poziția poate fi un dezavantaj [ATENȚIE! Asta nu exclude verificarea cu minuțiozitate a tuturor legãturilor și articulațiilor suporților înaintea fiecãrui drum și asigurarea suplimentarã cu o chingã de ancorat a tuturor bicicletelor: știu un caz în care s-a rupt o articulație dela un suport, din cauza vitezei excesive și a masei mari a bicicletelor(de downhill), din fericire s-au sesizat la timp, altfel consecințele/pagubele ar fi fost greu de intuit(gândește ce înseamnã sã zboare un obiect, relativ voluminos, de 20+kg la 140km/h, pe o autostradã aglomeratã!)];
-deși suporții aferenți(unii de calitate și nu aș face rabat) nu sunt (deloc) ieftini, ai avantajul cã poți sã-i cumperi pe rând și se pot configura în multe moduri ptr a cãra tot felul de forme de biciclete și, în funcție, de modelul și mãrimea bicicletelor, poți cãra și 5;
-bicicletele stau f.bine(nu se zgârie între ele).
Con:
-nu se manevreazã foarte ușor, bicicletele nu sunt ușor de urcat/coborât, mai ales dacã înãlțimea utilizatorului și/sau a mașinii sunt un dezavantaj sau utilizatorul prezintã o dizabilitate cât de micã;
-este cea mai limitativã dintre cele 3: vitezã și înãlțime(la parcãri, mai ales subterane, dar nu numai);
-consumul este afectat maximal(depinde de numãrul și mãrimea bicicletelor și vitezele practicate), dintre cele 3 variante.
3.Suport de hayon
Pro:
-ai nevoie de bãri longitudinale(din construcție sau suplimentare);
-siguranțã relativ bunã, dar poziția poate fi un dezavantaj [ATENȚIE! Asta nu exclude verificarea cu minuțiozitate a tuturor legãturilor și articulațiilor suporților înaintea fiecãrui drum și asigurarea suplimentarã cu o chingã de ancorat a tuturor bicicletelor: am parcurs peste 1000km, cu 3 biciclete, pe drumuri de România, fãrã absolut nicio problemã, dar prinderea și verificarea ei periodicã(ori de câte ori ai ocazia!) este de importanțã capitalã] ;
-sunt relativ ieftine, mai ales sh;
-se fixeazã relativ ușor dacã n-ai 2 mâini stângi și o gândire de primadonã;
-se manevreazã relativ ușor, bicicletele nu stau chiar foarte bine(se pot zgâria între ele, dacã ții la ele se impun mãsuri suplimentare de protecție) și sunt relativ ușor de urcat/coborât, indiferent de înãlțimea utilizatorului și mașinii.
Con:
-poți întâmpina limitãri(în funcție de modelul mașinii și caracterisiticile geometrice ale suportului): vitezã și înãlțime(la parcãri, mai ales subterane, dar nu numai);
-consumul este afectat destul de mult dacã suportul ridicã bicicletele cu mult deasupra liniei superioare a mașinii;
-în funcție de mãrimea bicicletelor și lãțimea mașinii, pot apãrea o diferențe sensibile de gabarit peambele pãrți, deci o grijã sporitã la conducerea în spații strâmte pe lãțime.
Sfatul meu: citește bine ce am scris, rumegã-le bine și opteazã ptr ce crezi tu cã te avantajeazã.
În cazul tãu(@critix), ia-ți suport de hayon, învațã sã-l fixezi bine(e foarte important ca legãturile sã fie întinse bine și tensionate cât mai egal) și sã verifici legãturile cât de des posibil, mai ales pe drumuri proaste.
@pantalon ai o idee f.”personalã” despre cestiunea în cauzã, ceea ce îmi dovedește cã experiența ta în domeniu este asimptoticã la 0.
- pantalon
- 652 mesaje
- din 05 Apr 2015
- Corsa
- Bucuresti
pantalon
- Mesaje scrise: 652
- Masina: Corsa
- Cont inregistrat: 05 Apr 2015
- Mesaj Privat
Observ ca ai prea mult timp si iti place sa scrii, da un semn cand iti scoti memoriile, te rog pe viitor vezi-ti de patratica ta si nu-ti mai da cu parerea despre alti useri ca de parerologi ca tine pute tara asta.
- stolniceanulucian
- **
- 286 mesaje
- din 06 Dec 2010
- Astra 2009 Z14XEP
- Sibiu
stolniceanulucian
- Mesaje scrise: 286
- Masina: Astra 2009 Z14XEP
- Cont inregistrat: 06 Dec 2010
- Mesaj Privat
Am folosit eu la Astra H break si merge fara probleme.
Sigur ca cel mai fain este cel de carlig dar are rost sa dai 1000 de ron sau mai mult pentru cateva plimbari ?
La cele 2 masini la care am folosit suport de hayon stii de cate ori am mers cu bicicletele in total - am mers de 5 ori in 4 ani !
- bibu16v
- 7,144 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 7,144
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat