OPEL 2000 a scris:Inainte de deschide aceasta discutie am cautat atat pe forum cat si pe internet o rezolvare a situatiei dar nu am gasit nimic concludent in aceasta privinta;daca topicul nu este relevant rog un moderator sa mute aceasta discutie intr-un loc mai potrivit;multumesc.La masurarea presiunii in rampa de benzina am observat ca presiunea ramane constanta indiferent de pozitia clapetei de acceleratie,respectiv 3,8bar.Am facut o proba si la drum,deci in sarcina,si rezultatul a fost acelasi,3,8bari presiune fixa.Am facut atunci,cu motorul la relanti,vid cu gura moment in care presiunea a inceput sa scada sub 3bari.Am concluzionat ca nu se formeaza suficient vacuum in locul unde este montat(din fabricatie)acel stut si l-am mutat in alta parte,asa cum apare in poza.In varianta asta vad ca presiunea din rampa se modifica in functie de pozitia clapetei de acceleratie,adica 2,6bari relanti si 3,8bari la 5500rpm.Nelamurirea mea ar fi cum poate acel stut in care am vazut ca este montat furtunul de vacuum sa faca suficienta depresiune ca sa actioneze regulatorul,fiind montat DEASUPRA clapetei de acceleratie?La toate masinile am vazut ca acel stut este montat DUPA clapeta de acceleratie,si nu INAINTEA clapetei,unde exista suficient vid ca sa poata actiona acel regulator.

Multumesc pentru orice raspuns pertinent la subiect.
MODEL: Vectra B
MOTOR: X18XE
Pentru lamurire avem asa:
-inainte de clapeta inseamna toata partea de la filtrul de aer PANA la clapeta
-dupa clapeta inseamna toata partea de la clapeta pana la chiulasa inclusiv galeria de admisie.
Motoarele cu regulator benzina in apropiere de motor au si un furtun de vacuum care e intotdeauna legat(la fel ca furtunul de la servofrana, MAP, PCV etc ) DUPA clapeta, pentru ca la ralanti vacumul format sa deschida membrana din regulator si sa coboare presiunea in rampa(la ralanti o presiune mare inseamna consum inutil de benzina).
In cazul tau, cel mai probabil careva si-a bagat gherutele pe-acolo si probabil a inversat niste furtune. Scoate furtunul de la regulator si daca nu e modificata (taiat) lungimea, vezi cam pe unde ai vreun loc de conectare (DUPA clapeta) unde ar ajunge sa fie conectat.