mariuseek a scris:Desi am Z12XEP, motoarele in anumite aspecte sunt similare.
Ceva urme de mazga asemanatoare am gasit si eu pe marginea vasul de expansiune (antigelul e curat).
Am luat o proba pe deget si am lasat-o la uscat pe o hartie. S-a uscat lasand hartia doar murdara, fara a lasa urma de ulei. In paralel am pus si o picatura de ulei ca sa pot compara.
E posibil sa fie mizerie din circuitul de racire. Eu am schimbat antigelul acum un an fara sa spal instalatia. E posibil ca antigelul proaspat sa fi antrenat ceva mizerie. Voi spala vasul in curand sa vad cat de repede se murdareste.
La EGR se pare ca ai ceva scapari de lichid de racire. Eu l-am curatat i-am schimbat si garnitura, daca tot am golit motorul de antigel. Garnitura era putin corodata intr-un punct, nu cred ca mai dura mult pana incepeam sa pierd lichid.
In rest uleiul in motor e curat, nu am simptome de garnitura chiuloasa/distributie busita.
Chiar si ulei de ar fi, pierderea trebuie sa fie infima, undeva un por cat de mic tot apare la un moment dat in garnitura de distributie.
Garnitura de chiuloasa o exclud, nu am probleme cu racirea motorului, merge in parametri si nu abuzez de el. Garnitura ciupita creeaza presiune mare in instalatia de racire, furtune tari, presiune mare in vas.
o rugaminte garnitura de la egr unde imi pierde mie atingel se numeste garnitura ventil agr?