aleyx a scris:10w 40 am pus,eu spun ca scoate fum ca o masina normala, nu prea am experienta si nu pot aprecia cat e mult si cat e putin, o s amai intreb la ,,meseriasi''
Da parerea mea este ca trebuie sa pui un ulei mai gros ca de exemplu 15W40 MOBIL Eu asa as face .
Cat despre fum inteleg ca nu e grav deci nu conteaza ,cat timp nu e suparator nu cred sa fie probleme .
Tot ce pot sa iti spun este ca problema ta nu mi se pare foarte grava ,acelasi lucru am si eu si nu cred sa fie o mare problema.
Eu o sa desfac chiuloasa cand o sa se incalzeasca pentru ca vreau sa vad mai exact ce uzuri am si daca trebuie schimbat ceva ca de exemplu tachetii sau daca trebuie rectificat ceva cum ar fi scaunele de la supape,dar nu este obligatoriu .
Daca nu te pricepi foarte tare la mecanica te sfatuiesc sa incerci cu un schimb de ulei mai intai si daca asa nu se rezolva deloc abia atunci sa te gandesti la o actiune mai drastica dar ,repet daca nu e foarte deranjant nu cred sa fie o problema urgenta.
Totusi mare atentie la ulei sa nu fie foarte subtire si sa fie mereu la nivel iar motorul nu are voie sa se supraincalzeasca pentru ca atunci uleiul devine foarte subtire si apar probleme de ungere si nu numai .
Bafta!