- shaftt24
- OP
- 813 mesaje
- din 18 Dec 2007
- Omega 2001 2200
- Timis
shaftt24
- Mesaje scrise: 813
- Masina: Omega 2001 2200
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 18 Dec 2007
- Mesaj Privat
Salutare
ieri am schimbat kitul de ambreaj la omega mea 2,2 dth ,placa rulment disc..mecanicul a spus ca volanta nu bate si e ok,kitul e Luk iar rulmentul e SPI
dupa ce au fost montate am observat faptul ca intra greu in viteza a 2 si marsalier ,adica trebuie sa incetinesc sa o retrogradez in treapta 2 ,inainte de a schimba kitul aveam
pedala de ambreaj moale iar cateodata cand introduceam viteza a 2 faceam dubla pedala cu toate astea intra greoi in treapta a 2 ,iar cateodata agata..
tot ieri m-am intors la service unde mi au sugerat sa mai circul asa pana se uzeaza un pic discul nou pe volanta si mi-au spus ca poate fi dus cilindru din pompa de ambreaj sau sincronul de la treapta 2 din cutie...sau rulment nou montat sa fie defect adica SPI ca e italian!
mentionez ca atunci cand stau pe loc intra foarte usor in viteze!
am intrabat mecanicul de timonerie dar m ia spus ca nu are legatura
astept un sfat ce sa fac sa mai cumpar si pompa de ambreaj sau sa desfac din nou sa vedem acel rulment ce are ..desi m as mira deoarece e nou chiar daca e italian,ideea e ca nu am scurgeri de lichid de frana si nu prea cred ca problema vine din pompa ambreaj
astept orice sfat!
multumesc
ieri am schimbat kitul de ambreaj la omega mea 2,2 dth ,placa rulment disc..mecanicul a spus ca volanta nu bate si e ok,kitul e Luk iar rulmentul e SPI
dupa ce au fost montate am observat faptul ca intra greu in viteza a 2 si marsalier ,adica trebuie sa incetinesc sa o retrogradez in treapta 2 ,inainte de a schimba kitul aveam
pedala de ambreaj moale iar cateodata cand introduceam viteza a 2 faceam dubla pedala cu toate astea intra greoi in treapta a 2 ,iar cateodata agata..
tot ieri m-am intors la service unde mi au sugerat sa mai circul asa pana se uzeaza un pic discul nou pe volanta si mi-au spus ca poate fi dus cilindru din pompa de ambreaj sau sincronul de la treapta 2 din cutie...sau rulment nou montat sa fie defect adica SPI ca e italian!
mentionez ca atunci cand stau pe loc intra foarte usor in viteze!
am intrabat mecanicul de timonerie dar m ia spus ca nu are legatura
astept un sfat ce sa fac sa mai cumpar si pompa de ambreaj sau sa desfac din nou sa vedem acel rulment ce are ..desi m as mira deoarece e nou chiar daca e italian,ideea e ca nu am scurgeri de lichid de frana si nu prea cred ca problema vine din pompa ambreaj
astept orice sfat!
multumesc
- Andrian Nicu-Milan
- *
- 14 mesaje
- din 09 Oct 2014
- Omega 1997 25dt
- Galati
Andrian Nicu-Milan
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Omega 1997 25dt
- Cont inregistrat: 09 Oct 2014
- Mesaj Privat
asta daca se intampla doar la treapta 2 atunci e cam greu de crezut ca ar putea fi din rulment, disc, sau placa de presiune, ma degraba tin sa inclin spre un sincron la treapta 2 (din cutie)
ar mai fi si problema insuficienta debraiere, merita incercat de aerisit circuitul de lichid al ambreiajului sau inlocuita pompa de ambreiaj
ar mai fi si problema insuficienta debraiere, merita incercat de aerisit circuitul de lichid al ambreiajului sau inlocuita pompa de ambreiaj
- shaftt24
- OP
- 813 mesaje
- din 18 Dec 2007
- Omega 2001 2200
- Timis
shaftt24
- Mesaje scrise: 813
- Masina: Omega 2001 2200
- Cont inregistrat: 18 Dec 2007
- Mesaj Privat
pompa inlocuita pe degeaba,acuma imi intra greu si in celalte veteze,ba mai mult cand o scot din viteza maneta merge greu agata,in mers cand retrogradez in viteza a doua doar uneori ma lasa trebuie sa incetinesc si sa introduc mai intai in viteza 1 iar mai apoi a 2-a!
ce am observat ca daca reulez vreo 100 de km cu ea maneta merge usor nu mai agata dar intra 2 a tot asa face
ce am observat ca daca reulez vreo 100 de km cu ea maneta merge usor nu mai agata dar intra 2 a tot asa face
xyz_ionut
- Mesaje scrise: 61
- Masina: Movano
- Cont inregistrat: 21 Oct 2010
- Mesaj Privat
KPavel
- Mesaje scrise: 20
- Masina: Omega 1999 X20xev
- Cont inregistrat: 17 Mar 2017
- Mesaj Privat