Multumesc pentru informatii, va mai atasez cateva informatii referitoare la motor.
...
De 3 ani masina functioneaza cu ulei de floarea soarelui, din acela cu 3,28 lei/ litru de la Kaufland, Carrefour..cand au la oferta iau cate 100 L.
De aceea e mizerie pe interior. Dar nu acesta e motivul defectiunii. Presiunea e: 26, 19, 22, 8 bari - la pistoane.... deci nu e combustibilul de vina aici...
...
La prima masurare valorile au fost mai mici pentru ca nu am avut tubulara de 11mm lunga cu care sa strang stutul, se vad pe poza valorile initiale...
Recomand sa va procurati tubulare lungi ca si set pentru ca bujiile au cheie de 10mm si trusa de compresie are 11mm si mai mari...dar tot lungi...
E important sa aveti tubulare lungi ca eu nu aveam si a trebuit sa plec cu tramvaiul la piata sa caut...
...
De cand am cumparat masina in august2008 - cu 106.000 km are un fel de zmucire la treapta 2 ..... acum imi dau seama ca e posibil ca fostul proprietar, o fundatie din Franta ( Hambulancer Humanitaire ) de la care am luat masina a temperat motorul... Eu am mai facut 160.000 km cu masina si acum a cedat. Acum am 265.000 km
...
Ulei consuma de cand am cumparat-o.... Am folosit doar ulei GM10W40.... la care am adaugat aditiv Liquy Moly Heavy Duty Viscoplus 500ml la fiecare schimb... ( e la cutie de 1 L din tabla )
...
In ultimii 2 ani a consumat mult ulei, deci ma asteptam sa cedeze candva... in acesti 2 ani motorul tremura permanent la relanti...acum inteleg de ce... E prima oara cand demontez un motor, deci nu aveam idee ce o sa gasesc in el si cum se manifesta pe exterior...
...
Pentru a verifica presiunea am cumparat o trusa cu ceas compresie diesel cu 150lei/ de pe net...oricum ma costa 100 lei diagnoza la service, asa ca imi ramane trusa sa verific si dupa ce fac motorul si imi ramane gratuit ...