Am cautat pe net o bucsa asemanatoare cu cea pivotanta, adica diametru interior 14mm, diametru exterior 47mm si lungime 54mm. Dupa lungi seri pierdute, am gasit o bucsa care se potriveste pentru volvo, se numeste bucsa fixare ax, dimensiunile sunt : diametru interior 14, diametru exterior 47 si aici e problema cu lungimea 67. (cod bucsa 887542 sau http://www.ingaraj.ro/bucse...21/10309/1868584/)

Dar hai sa nu ne facem griji cu lungimea, bagati polizorul in priza si incepeti sa faceti treaba cu bucsa, din calculele mele se poate poliza in asa fel incat pe subler sa aveti dimensiunele intre 60-54. Bucsa are un metal foarte dur, mi-a luat 15 min pe o parte ca sa polizez si am decis ca bucsa sa fie de 60mm. Arata ceva de genul :

Acum, dand jos bucsa si punand-o pe cea noua va arata in felul asta :

Dar, avem o conditie, stim bine ca bucsa adevarata are lungimea de 54 si noi am polizat pana la 60, deci in partea in care se prinde fuzeta (roata stanga, stanga ; roata dreapta, dreapta) trebuie sa respectam distanta de 27 cat avea inainte bucsa veche. (exemplul il aveti pe partea stanga din imagini)

Dupa ce punem la loc bratul sub cablul franei de mana (aveti grija, daca cumva stricati acoperirea de plastic de pe el, dati bine cu banda dupa ce terminati operatiunea de montat bucsa ca sa nu prinda umeazeala, altfel iarna se va bloca cablul) vom intampina o problema, adica fuzeta este inclinata si bucsa nu e la nivel. Solutia este sa luati un cric, bagati-l sub bratul inferior si ridicati fuzeta in sus, in felul asta usor usor se indreapta si veti putea baga surubul pe bucsa.

Daca simtiti ca nu puteti baga surubul usor in bucsa, nu fortati cu ciocanul sau alte ustensile, luati clichetul si t20(stea interioara) si infelatati surubul prin bucsa pana ajunge in capat ca sa nu afectati filetul.

Si ... voilaa , bucsa fixa pe bratul bumerang 😃

Rezultatul : foarte uimitor, demential as putea zice 😃 Am o stabilitate foarte mare in curbe pentru ca nu se mai inclina spatele si zgomotul de sticle sparte a disparut. Mult succes dragii mei, nu mai cumparati bucse pivotante ca sunt foarte pacatoase si costa si foarte mult, bucsa asta costa 50de lei. Mult noroc!