Am cumparat recent un carlig remorcare GM, cu tot cu releu, de ocazie. Carligul a fost demontat de pe o Astra H caravan (cu carlig din fabrica), si teoretic trebuia sa nu fie nicio problema sa-l montez pe a mea, numai ca dupa achizitionare am constatat ca mufa de pe firul care vine de la priza exterioara (are priza cu 13 pini) nu se potriveste cu mufa din releu. Dupa discutia cu vanzatorul, am ajuns la concluzia ca masina originala avea portiunea de la intrarea in caroserie pana la panoul de cuplare spate, cablata pe instalatia masinii. Releul si carligul fiind fabricate in 2009 provin de pe o masina banuiesc tot 2009. A mea fiind 2006 nu are acea bucata de traseu cablata.
In concluzie trebuie sa fac conexiunile manual, numai ca nu stiu dispunerea pinilor pe modulul releu. Priza exterioara fiind standard euro nu a fost problema de identificat pinii,, dar pe releu nu gasesc pe nicaieri dispunerea lor.
Stiu ca in caz de forta majora se pot face legaturi in deviatie de pe blocurile de lumini, dar daca tot am mufa completa si modulul, as vrea sa-l conectez sa functioneze normal, mai ales ca am de gand sa pun o rulota pe el, si as vrea sa am toate facilitatile oferite de modulul original.
Incerc sa atasez aici pozele releului ,

si mufa intermediara:

teoretic cele doua trebuiau sa se cupleze, practic trebuie sa le pun manual dupa ce fac rost de o mufa dreptunghiulara, si nu stiu dispunerea pinilor din modul. Ma poate ajuta cineva?