- ovidiu.SB
- **
- 462 mesaje
- din 03 Nov 2007
- Corsa 2007 Z12XEP
- Sibiu
ovidiu.SB
- Mesaje scrise: 462
- Masina: Corsa 2007 Z12XEP
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 03 Nov 2007
- Mesaj Privat
- ratoiu2000
- **
- 97 mesaje
- din 01 Feb 2010
- Corsa 1998 X12XE
- Sibiu
ratoiu2000
- Mesaje scrise: 97
- Masina: Corsa 1998 X12XE
- Cont inregistrat: 01 Feb 2010
- Mesaj Privat
haubau
- Mesaje scrise: 29
- Masina: Corsa 2002 Z 12 XE
- Cont inregistrat: 18 Jun 2007
- Mesaj Privat
Salut,
Am o corsa C din 2002 cu inchidere pe cheie. Butucul de la usa si de la portbagaj sunt stricate pentru ca a incercat sa mi-o sparga si folosesc numai inchiderea din telecomanda. Am ramas fara baterie in parcare si nu am mai putut sa o deschid. Dupa o saptamana mi-am luat alta baterie, am reusit sa deschid capota prin fata, am schimbat bateria dar inchiderea tot nu merge (bateria veche era moarta, nu mai avea nici un pic de curent in ea). Bateria e noua deci nu sunt probleme de la baterie. Am crezut ca s-a dus si bateria de la cheie. Am schimbat si bateria de la cheie dar tot nu merge (mi-a luat cam 30 de secunde sa o schimb deci cheia nu cred ca s-a resetat).
Ma gandesc ca daca a stat fara baterie vre-o saptamana s-a resetat ceva pe la calculatorul masinii si din cauza asta nu se mai deschide. Aveti vre-o idee cum as putea sa intru in masina fara sa sparg vre-un geam?
Sau ma mai gandeam sa apas pe geam in jos pana cand mi se rup clemele care tin geamul, stiti cumva, sunt din platic sau metal si cat de usor sau greu se rup?
Numai bine.
Am o corsa C din 2002 cu inchidere pe cheie. Butucul de la usa si de la portbagaj sunt stricate pentru ca a incercat sa mi-o sparga si folosesc numai inchiderea din telecomanda. Am ramas fara baterie in parcare si nu am mai putut sa o deschid. Dupa o saptamana mi-am luat alta baterie, am reusit sa deschid capota prin fata, am schimbat bateria dar inchiderea tot nu merge (bateria veche era moarta, nu mai avea nici un pic de curent in ea). Bateria e noua deci nu sunt probleme de la baterie. Am crezut ca s-a dus si bateria de la cheie. Am schimbat si bateria de la cheie dar tot nu merge (mi-a luat cam 30 de secunde sa o schimb deci cheia nu cred ca s-a resetat).
Ma gandesc ca daca a stat fara baterie vre-o saptamana s-a resetat ceva pe la calculatorul masinii si din cauza asta nu se mai deschide. Aveti vre-o idee cum as putea sa intru in masina fara sa sparg vre-un geam?
Sau ma mai gandeam sa apas pe geam in jos pana cand mi se rup clemele care tin geamul, stiti cumva, sunt din platic sau metal si cat de usor sau greu se rup?
Numai bine.
- danpet
- 1,149 mesaje
- din 05 Jun 2010
- Corsa 1994 C14NZ
- Sibiu
danpet
- Mesaje scrise: 1,149
- Masina: Corsa 1994 C14NZ
- Cont inregistrat: 05 Jun 2010
- Mesaj Privat
Incearca sa mai deconectezi bateria masinii (o borna),o lasi cateva minute(10-30),apoi o conectezi facand contactul ferm (fara scantei) si incerci sa deschizi masina.Poti repeta figura de cateva ori.Incearca variante:sa apesi pe telecomanda ori imediat ce ai pus bateria,ori dupa mai mult timp (minute).
Daca nu merge,...unele masini se pot deschide cu o rigla de plastic introdusa intre geam si cauciucul de protectie,si care sa actioneze mecanic mecanismul usii (prin impingerea riglei).Sau o sarma tere cu un carlig la capat,care actioneaza prin tragere.Ar trebui stiut cum e construit mecanismul...
Ultima solutie,spargerea unui geam lateral.Vezi care e mai ieftin (fata,spate?).
Daca nu merge,...unele masini se pot deschide cu o rigla de plastic introdusa intre geam si cauciucul de protectie,si care sa actioneze mecanic mecanismul usii (prin impingerea riglei).Sau o sarma tere cu un carlig la capat,care actioneaza prin tragere.Ar trebui stiut cum e construit mecanismul...
Ultima solutie,spargerea unui geam lateral.Vezi care e mai ieftin (fata,spate?).
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,464 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,464
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
Dar subiectul https://www.clubopel.com/vie...zare&start=40 va este greu sa-l gasiti ?
Care citeste afla cum se reprogrameaza o cheie sau cum se deschide usa daca ai acces sub capota.
Care citeste afla cum se reprogrameaza o cheie sau cum se deschide usa daca ai acces sub capota.
haubau
- Mesaje scrise: 29
- Masina: Corsa 2002 Z 12 XE
- Cont inregistrat: 18 Jun 2007
- Mesaj Privat
danpet, mersi, am incercat cu bateria si n-a mers, cu rigla n-am incercat pentru ca habar nu am cum arata mecanismul si decat sa mai stric si altceva mai bine stau potolit.
dancuciureanu, am luat acum topicul la care mi-ai dat tu link la citit si n-am gasit pe nicaieri cum se deschide masina daca ai acces sub capota. Despre cheie citisem si stiam despre initializare. Initializarea a mers si altfel la mine, am tinut apasat pe butonul de deschis, am bagat cheia in contact si i-am pus contactul. Cand am pus contactul s-au inchis si deschis usile si dupa si-a revenit.
Oricum am rezolvat problema. Un prieten are un prieten care a venit, mi-a umblat in cutia de sigurante, si in 2 minute mi-a deschis masina (fara cheie, fara nimic, decat din cutia cu sigurante). Nu cred ca ar fi o idee buna sa pun solutia aici pentru ca practic cred ca poti deschide orice corsa c cu inchidere in felul asta.
dancuciureanu, am luat acum topicul la care mi-ai dat tu link la citit si n-am gasit pe nicaieri cum se deschide masina daca ai acces sub capota. Despre cheie citisem si stiam despre initializare. Initializarea a mers si altfel la mine, am tinut apasat pe butonul de deschis, am bagat cheia in contact si i-am pus contactul. Cand am pus contactul s-au inchis si deschis usile si dupa si-a revenit.
Oricum am rezolvat problema. Un prieten are un prieten care a venit, mi-a umblat in cutia de sigurante, si in 2 minute mi-a deschis masina (fara cheie, fara nimic, decat din cutia cu sigurante). Nu cred ca ar fi o idee buna sa pun solutia aici pentru ca practic cred ca poti deschide orice corsa c cu inchidere in felul asta.
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,464 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,464
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
- ovidiu87us
- **
- 108 mesaje
- din 07 Aug 2010
- Astra 2011 Z1.7 DTR
- Caras-Severin
ovidiu87us
- Mesaje scrise: 108
- Masina: Astra 2011 Z1.7 DTR
- Cont inregistrat: 07 Aug 2010
- Mesaj Privat
- StefanTolos
- 4,220 mesaje
- din 23 Nov 2007
- Corsa 2018 B12XER
- Constanta
StefanTolos
- Mesaje scrise: 4,220
- Masina: Corsa 2018 B12XER
- Cont inregistrat: 23 Nov 2007
- Mesaj Privat
- Alexandru8
- *
- 1 mesaje
- din 05 Jul 2010
- Corsa 2001
- Bucuresti
Alexandru8
- Mesaje scrise: 1
- Masina: Corsa 2001
- Cont inregistrat: 05 Jul 2010
- Mesaj Privat
salutam si eu o corsa c din 2001 la care inchiderea centralizata merge in felu urmator:invart odata de cheie si imi deschide usa soferului mai invart odata mio deschide pe cea de pe dreapta porbagaju si rezervoru (e in 3 usi)!cum pot sa o fac sa se deschida toata o data?
Regulament pentru " Cum sa ..."
Bine ati venit pe forum,va pun la dispozitie cateva recomandari pentru evitarea neplacerilor,
CAUTA si vei gasi , Ce trebuie sa am in vedere pe acest forum ? si Regulament General
edit by StefanTolos
Regulament pentru " Cum sa ..."
Bine ati venit pe forum,va pun la dispozitie cateva recomandari pentru evitarea neplacerilor,
CAUTA si vei gasi , Ce trebuie sa am in vedere pe acest forum ? si Regulament General
edit by StefanTolos
- jojo
- 943 mesaje
- din 08 Sep 2007
- Astra 2002 Y17DT
- Bucuresti
jojo
- Mesaje scrise: 943
- Masina: Astra 2002 Y17DT
- Cont inregistrat: 08 Sep 2007
- Mesaj Privat
raven11
- Mesaje scrise: 33
- Masina: Corsa 2001 Z10XE
- Cont inregistrat: 04 Aug 2010
- Mesaj Privat
Ma poate ajuta si pe mine cu o problema ce tine de instalatia de inchidere centralizata(am atasat 2 poze cu schema electrica a instalatiei si cu problema care ma priveste) ?
Cam asa suna: in momentul montarii instalatiei trebuie conectate si firele astea doua la semnalizare, adica sa ai un fel de martor atunci cand actionezi inchiderea centralizata si sa-ti palpaie semnalizarea!
Are cineva idee unde vin conectate cele doua fire (la vreun releu ceva), eu nu prea pot sa-mi dau seama, sau direct la becuri (trebuie sa recunosc nu prea e domeniul meu asta cu instalatiile electrice)?
Si din schema asta rezulta ca trebuie montata cate o siguranta de 7,5A, aici poate are cineva o idee mai buna sau care a mai montat sa-mi spuna si mie exact cum trebuie sa fac!
Multumesc
Cam asa suna: in momentul montarii instalatiei trebuie conectate si firele astea doua la semnalizare, adica sa ai un fel de martor atunci cand actionezi inchiderea centralizata si sa-ti palpaie semnalizarea!
Are cineva idee unde vin conectate cele doua fire (la vreun releu ceva), eu nu prea pot sa-mi dau seama, sau direct la becuri (trebuie sa recunosc nu prea e domeniul meu asta cu instalatiile electrice)?
Si din schema asta rezulta ca trebuie montata cate o siguranta de 7,5A, aici poate are cineva o idee mai buna sau care a mai montat sa-mi spuna si mie exact cum trebuie sa fac!
Multumesc
- danpet
- 1,149 mesaje
- din 05 Jun 2010
- Corsa 1994 C14NZ
- Sibiu
danpet
- Mesaj Privat
Se leaga direct la circuitele de semnalizare ale masinii,unul la stanga,celalalt la dreapta (nu conteaza care cum).Daca te uiti pe schema electrica a masinii,vei gasi usor aceste circuite.Eu cred ca cel mai usor le gasesti in manunchiul ce pleaca din maneta de semnalizare.Vezi pe schema culorile.
Sigurantele trebuiesc puse cu un soclu specisl (depinde de tipul sigurantelor-pot fi si cilindrice).Poti renunta la ele,iar in cazul unui scurtcircuit la becuri,se va arde siguranta generala,cea de 15A (sau alta a masinii),deci nu e pericol,doar ca nu va mai functiona inchiderea centralizata.Daca le pui si se arde una,va merge semnalizarea doar pe o parte si va merge in continuare inchiderea centralizata.
Atentie cu izolarea legaturilor (lipiturilor)!
Sigurantele trebuiesc puse cu un soclu specisl (depinde de tipul sigurantelor-pot fi si cilindrice).Poti renunta la ele,iar in cazul unui scurtcircuit la becuri,se va arde siguranta generala,cea de 15A (sau alta a masinii),deci nu e pericol,doar ca nu va mai functiona inchiderea centralizata.Daca le pui si se arde una,va merge semnalizarea doar pe o parte si va merge in continuare inchiderea centralizata.
Atentie cu izolarea legaturilor (lipiturilor)!
raven11
- Mesaje scrise: 33
- Cont inregistrat: 04 Aug 2010
- Mesaj Privat
vicelord
- Mesaje scrise: 12
- Cont inregistrat: 17 Mai 2009
- Mesaj Privat
Buna ziua. Am un opel corsa c la care nu am inchidere centralizata din fabrica. Asa ca m-am pus pe cautari si am gasit 2 motorase de inchidere originale.
Problema mea este cum conectez firele de la o inchidere "chinezeasca" la aceste motorase.
Mam uitat prin tis dar nu am reusit sa imi dau seama.
regards
Problema mea este cum conectez firele de la o inchidere "chinezeasca" la aceste motorase.
Mam uitat prin tis dar nu am reusit sa imi dau seama.
regards
Rkwi
- Mesaje scrise: 21
- Masina: Corsa 2007 z13dth
- Cont inregistrat: 15 Mar 2011
- Mesaj Privat
Salutare! Am si eu o problema la inchiderea centralizata, am un opel corsa 1,2 ..precizez ca problema a aparut dupa ce au incercat sa fure masina...chiar in parcare la unirii ...romanul...deh...in fine,sa revin la problema. Deschid usa din telecomanda,insa cand dau sa deschid masina, tragand de clapeta, se inchide singura...siguranta de la usa sofer, se ridica si se inchide singura ...singura metoda sa deschid masina este sa tin cheia putin fortata spre deschis si sa trag de usa...
Daca ma poate ajuta cineva astept PM.
Mersi anticipat.
Mersi anticipat.
- danpet
- 1,149 mesaje
- din 05 Jun 2010
- Corsa 1994 C14NZ
- Sibiu
danpet
- Mesaj Privat
vicelord a scris:... si am gasit 2 motorase de inchidere originale.
regards
regards
Difera motorasele de fata stanga,fata dreapta si cele de spate.Nu stim de care ai.Difera nr de fire,oricum,toate au un motoras cu 2 fire,care poate fi legat (varianta cea mai simpla) la orice modul ce inchidere si in plus niste contacte (comutatoare).
Sfatul meu ar fi sa-ti procuri si un modul original de inchidere si sa folosesti schema originala Opel.
Pentru modulul chinezesc,trebuie sa vedem schema ca sa stim cum se leaga.
- danpet
- 1,149 mesaje
- din 05 Jun 2010
- Corsa 1994 C14NZ
- Sibiu
danpet
- Mesaj Privat
Rkwi a scris:Salutare! Am si eu o problema la inchiderea centralizata, am un opel corsa 1,2 ..precizez ca problema a aparut dupa ce au incercat sa fure masina...chiar in parcare la unirii ...romanul...deh...in fine,sa revin la problema. Deschid usa din telecomanda,insa cand dau sa deschid masina, tragand de clapeta, se inchide singura...siguranta de la usa sofer, se ridica si se inchide singura ...singura metoda sa deschid masina este sa tin cheia putin fortata spre deschis si sa trag de usa...
Mersi anticipat.
Mersi anticipat.
Trebuie demontata portiera si vazut ce anume s-a strambat (sau rupt) acolo (prin fortare de catre hot).E nevoie de cineva care stie (intelege) cum functioneaza sistemul.
Rkwi
- Mesaje scrise: 21
- Masina: Corsa 2007 z13dth
- Cont inregistrat: 15 Mar 2011
- Mesaj Privat
matias
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Corsa 2004 z13dt
- Cont inregistrat: 08 Dec 2008
- Mesaj Privat